Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 25 of 126

Thread: pretpostavka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

Default pretpostavka

Volite,iskreno.Voljeni ste.Takodje iskreno.
    Ljubav u vezi je chinjenica....nerazumijevanje je ono shto stvara probleme...suvishe cheste...

Dolaze trenuci kad raskidate i ponovo se spajate...svadjate i mirite...dodjete do tachke kad shvatite da ljubav nije jedini uslov da se veza odrzi koliko god velika bila...

Imate li snage da prekinete to.Chime se "lijechite" ako to prekinete i na koji nachin....kako suzdrzavate i suzdrzavate li uopshte osjecanja?

P.S. Postovi tipa "ako ne ide ne ide,ja to odma prekidam" ,me ni malo ne interesuju.ako se desi ovakva situacija svi principi prestaju da budu na snazi.Vishe me interesuju konkretni odgovori kad se nekom desi ovakva situacija.Ili bar kako bi postupili ako bi ste se nashli u istoj.
    Last edited by DeViLiSh|Je$$uS; 23-04-07 at 16:46.
    "There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,358
    Thanked in
    1,204 Posts

Sigurna sam da svi ljudi koji vole i voljeni su, a imaju duge veze ili zajednicu sa partnerom dolaze nakon nekog vremena u situaciju gdje ljubav nije dovoljna da bi veza opstala.

Jesam bila u situacijama za ovo mnogo godina zajednichkog zivota (i moj partner je sigurno imao slichne dileme) da se pitam moze li se dalje ovako,mada to nikad nije bila previshe ozbiljna situacija u kojoj sam donijela konachnu odluku, i mislim da je tu pomogla moja (i partnerova) svijest o braku kao zajednici koja se nije zasnovala da bi se prekinula istog trenutka kad neshto zashkripi.

Ozbiljan razgovor, nalazenje nachina za prevazilazenje problema koji je nekad neko srednje rjeshenje,ni po mome ni po njegovome, poneko odricanje, pomalo kompromisa, i kad sve prodje i dodje na svoje, nakon nekog vremena, shvatish da to i nije bilo tako bitno pitanje i neshto zbog chega je vrijedjelo prekinuti sve ono lijepo.
    Problemi najgore izgledaju onog trenutka kad se pojave.
    Poslije odredjene vremenske distance, shvatish da i nije tako strashno i da se ljubavlju ipak moze prevazici skoro sve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by DeViLiSh|Je$$uS View Post
    Volite,iskreno.Voljeni ste.Takodje iskreno.
    Ljubav u vezi je chinjenica....nerazumijevanje je ono shto stvara probleme...suvishe cheste...

Dolaze trenuci kad raskidate i ponovo se spajate...svadjate i mirite...dodjete do tachke kad shvatite da ljubav nije jedini uslov da se veza odrzi koliko god velika bila......
    Nije jos doslo do te tacke da se ne moze, ali broj svadjanja i mirenja ne mogu tacno da prebrojim da li je 18 ili 19. Bojao sam se ono kod broja 13, ali kad je i to proslo djavo ce ga znati koliko ce ih jos biti jer izgleda neke madjije bacila na mene pa ne mogu bRez nje nikako.
    Vjerovatno to zavisi zbog cega su svadje, raskidi i sve te tantare jer imaju i one preko kojih se ne moze preci, ali dok ljubav traje valja se pomirivati jer ta pomirenja znaju biti jako slatka i nekako ti lijepo kad stavis ruku na nesto tvoje a ono se primice, mazi.... pa zaboravis i koji je dan a ne sto se ono posvadjaste.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

heh...
    deshava se to vazda,kao shto kazhe zvonchica,i mozhe se prevazic prichom,razgovorom izmedju partnera i tako to...
    ali,pitanje je koliko dugo to treba "spashavat"...
    ok je ako je neko u braku,tu vec nemam iskustva a i mishljenja sam da tad i vrijedi te stvari radit
    medjutim,ako si u godinama koje te stavljaju u situaciju da znash da se i poslije te veze mozhe dogodit druga veza,onda to postaje glupo.
    jbg,ja gledam na to kao na stvar sa odredjenim rokom trajanja.fino je neko vrijeme,poslije se pokvari.mozhesh ga popravljat,troshit energiju i masu drugog na to,a mozhesh jednostavno (a chesto i nije bash toliko jednostavno) da uzmesh drugu stvar,iako te je neshto vezalo za prvu.
    da...govorim iz vishestrukog iskustva sa vezama.najskorije je od prije par dana tanja,pozdrav za tebe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

Da,medjutim razgovor i jeste caka...npr kad jedna osoba jednostavno nekim stvarima ne pridaje vaznost,a ova druga ih smatra ogromnim...ipak...to su neke urodjene stvari koje se ne daju mijenjati...nije stvar u mirenju...mogu se ljudi pomiriti uvijek ako ljubav postoji...moje pitanje je bilo drugo
    "There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,358
    Thanked in
    1,204 Posts

Da,medjutim razgovor i jeste caka...npr kad jedna osoba jednostavno nekim stvarima ne pridaje vaznost,a ova druga ih smatra ogromnim...ipak...to su neke urodjene stvari koje se ne daju mijenjati...nije stvar u mirenju...mogu se ljudi pomiriti uvijek ako ljubav postoji...moje pitanje je bilo drugo
    Da, ljudi razlichito reaguju na razlichite situacije ali ja mislim da dvije srodne osobe, one koje su dugo zajedno, imaju jako slichne poglede na mnoge stvari pogotovo one koje su jako bitne.
    Dodushe i to shto je bitno varira od osobe do osobe, pa ono shto je meni strashno vazno nekome je nevazno, ali mislim da se prosto nadju dvoje kojima su iste stvari vazne

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni je mjera uvijek ono pozitivno u vezi. Dakle, ukoliko mogu da preskochim neslaganja u sitnicama/velichinama zato sto mi je veci % u vezi ipak pozitivan, onda je ok. Ukoliko je taj pozitivni procenat manji, meni je tezina, onda i ne vidim svrhu veze.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Situacija poznata..

Jedna od zamki u koje neretko upadnemo u dugoj vezi je ona kada partner pochne da podrazumeva tebe i tvoju ljubav..
    Ti se pitash kako je do toga doshlo,a svakim danom si sve dalji od te osobe.Zashto? Zbog sebichnosti.
    Obe strane.
    Svako je isuvishe ponosan,shto su vece emocije u igri,tezhe se pronalaze prave rechi,
    cheshce se biraju one ruzhne,a sve to u nedostatku razumevanja komunikacija se svodi na prepirke,rasprave,
    iznoshenje "prljavog vesha" i sl neprijatnosti...
    i svakim danom si svestan osecaja da se udaljavash od voljene osobe,zaboravljajuci pritom kako si je uopshte
    zavoleo.
    Ne mozhe biti dovoljna tvoja velika zhelja,ili chinjenica da vi u sushtini volite jedno drugo. Sve je to divno
    krasno,ali realnost je takva da je ne mozhemo izignorisati... Ako ne postoji obostrani trud i jaka volja ,
    ljubav sama po sebi nece biti dovoljno jak pokretach. Mozhda na pochetku. Kasnije mozhe da se pretvori u agoniju ako
    na vreme ne reagujesh,a obichno prevagnu emocije i nastavish sa "silovanjem" veze dok ne dodjesh u takav
    stadijum da ne vidish izlaz,ne zhelish nazad,a ne umesh ni dalje...

Ne postoji savet. Nema reshenja. Koliko god to sada zazvuchalo kao klishe,posle prekida takvog nezdravog odnosa
    potrebno je i vreme da se "ozdravi"
    To mozhe potrajati i vishe meseci,nekome i godinama,i naravno ne treba zhiveti u iluziji o "proshloj idealnoj ljubavi"
    ili misli tipa,"ne mogu da se zamislim sa drugom osobom" "nikad necu tako voleti nekog" i sl... Zato je najbolje ochistiti
    se od svega samocom.
    Tu su naravno i iskushenja da
    pozovete ex ili da odgovorite na poziv ili poruku...a to je povratak na mrtvu tachku. Nema mesta za slabost,ako
    vec ne mozhete da pronadjete zajednichki jezik. Ako je vec X puta unishteno,iscepano..
    Sve ponovo bi bilo varka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

posto mi je ta situacija jako poznata(je l te)
    i znam kako je i sto je.. cesto moj dobri druze ljubav nije dovoljna na svu zalost nije. jer vezu i odnos dvoje ljudi cine i povjerenje, vjerovanje,davanje, uzimanje, samostalnost, skupni zivot i jos mnogo toga. onda kad se sve te kockice sloze veza moze biti uspjesna.. ako je previse ljubomore, sumljicavosti , obicno one bez razloga onda se ljubav gushi, razvlaci i postaje sve ono sto ne bi trebala biti.
    ljubav kao i zaljubljenost su samo prvi koraci mozda i najmanji k ostvarivanju jedne veze...
    i znam tesko je izaci iz toga, jer uvijek mislis da ima jos nesto, da je moglo biti drugacije, da nisi probao sve.. i na racun ljubavi srljas do kraja.. samo to je mac sa dvije ostrice jer ako prekines sad uvijek ces misliti da je ipak moglo. ako krenes do kraja osudjeno je opet na propast jer ce se na kraju :nesretno: zavrsit dobra stvar je sto ces znati da si probao sve a losa sto od ljubavi ce ostat praznina koja muci i tijelo i glavu i u svakom buducem odnosu ces imati problema i nostiti tragove tog "mucenja".
    tesko je i jedno tesko je i drugo.. sad sve zavisi sto ti zelis da ides do kraja iako znas da ne moze il da prekines pa zalis neko vrijeme..
    treba znati bez obzira na vrijeme, rasprave, dogovore.. mijenjati druge je ko ispravljati drinu... jedno je voljeti onoga kakav jeste drugo sliku o nekom koju mi imamo u glavi iscrtanu onog prvog dana "ljubavi" koju gledamo jos uvijek kroz ruzicaste naocare.
    oh darling who needs love?
    Who needs a heaven up above?
    Who needs the clouds, in the sky, not I
    Oh darling who needs the rain?
    Who needs somebody that can feel your pain?
    Who needs the disappointment, of a telephone call, not I

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

da li chitate vi uopshte shto pishe....?vi meni dajete savjete shta da radim? a pitanje je da ga ponovim "Imate li snage da prekinete to.Chime se "lijechite" ako to prekinete i na koji nachin....kako suzdrzavate i suzdrzavate li uopshte osjecanja? "

pitam vas za lichna iskustva ili mishljenje shta bi ste uradili u datoj situaciji...da mi je trebao savjet vjerovatno bih naglasio kad ne bi ste svaki topic dovodili u direktnu vezu sa onim ko ga postavi...i MOOOOzda prochitali pitanje...odgovorili bi ste

dakle...vashi postovi bi trebali izgledati otprilike ovako...

bio sam u toj situaciji i uradio to i to

ili

nisam bio u pretpostavljenoj situaciji ali bih uradio to i to

ok?
    Last edited by DeViLiSh|Je$$uS; 23-04-07 at 16:58.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ovako prvo citas li ti sto pise..
    ovo sto smo nas2 napisale ne bi mogle napisat napamet cisto tako nego iz iskustva ako si procitao onda znas.. a ako je dje napisao to ti je ovo ti je ti bi.. i slicno ne znaci da cemo sad mi tebe da $etujemo nego cisto je to prica i teorija provjerena u praxi
    svasta od tebe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by TiJaNaaaA View Post
    ovako prvo citas li ti sto pise..
    ovo sto smo nas2 napisale ne bi mogle napisat napamet cisto tako nego iz iskustva ako si procitao onda znas.. a ako je dje napisao to ti je ovo ti je ti bi.. i slicno ne znaci da cemo sad mi tebe da $etujemo nego cisto je to prica i teorija provjerena u praxi
    svasta od tebe
    ovako nana....ja konkretno nisam trazio ono shto ste mi vi dali u odgovorima...

znachi trazio sam npr ...desila mi se slichna situacija...pokushavao sam to i to i to ali na kraju nije uspjelo...smogao sam snage da raskinemo i uradio sam to...posle toga sam izlazio sa drushtvom,nalazio nove djevojke ili shta li vec da bih skrenuo misli sa bivshe ili....posle toga sam sjedio kuci po cijeli dan i chekao da me nazove ili ne radio nishta ili neshto 3ce...na kraju se desilo da je proshlo vremena i sve je sad ok...ili...na kraju smo se vidjeli pomirili,happy end etc....

pitanje je bilo vrlo direktno....

ili da to preformulishem,nisam trazio filozofiranje o zadatoj temi nego konkretan odgovor,kao npr zvonchicin

p.s.Ajrin....pfffffffffffffff...vrlo zabavno
    Last edited by DeViLiSh|Je$$uS; 23-04-07 at 17:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam da li ima slichnosti, ali me podsjetilo na jednu 2-godishnju vezu iz koje se moralo izaci dosta "problematichno".
    Nije bash neki "primjer" ali..
    Razlike u interesovanjima nisu bile ni priblizno slichne, drustvo extremno razlichito, intimni trenuci savrsheni, ali totalni nesklad u komunikaciji i shvatanjima. Koliko god da sam se trudio da shvatim njena interesovanja, nachin razmishljanja, pa i stepen duhovitosti, to je ishlo malo "teze" u kontri s njene strane.
    Recimo, shala nije shvatana kao shala, nego nesto tamo "iza" i ono uvijek sumnja u "protiv".
    Nije prijatno konstantno pravdanje, ili zastoji u tom pozitivnom raspolozenju, ali su ishle sve cheshce blokade da bi se shvatilo sta je suprotna strana uopste mogla da izvuche negativno iz te gluposti.
    Cheste blokade i povracaj iz pozitivnog stanja je u pochetku ishlo u opravdavanje svega i svachega, pokushaj shvatanja osobe i da se vise nikad ne desi nesto slichno, ali avaj, dovelo je do cutnje. Cutnja da se ne bi reklo nesto sto moze partnerki dati na znanje nesto loshe, cutnja u mnogim situacijama, od mnogih do konachnog the end/a, koji nije bio bash prijatan, suze, pozivanje na "sudbinu", na sve i svasta.
    No, radilo se takodje i o meni, pa sam morao odluchiti, ili da troshimo vrijeme na taj procentualno vise negativni odnos, ili da ipak ja podvuchem liniju. Podvukao sam i za njeno i za svoje dobro.
    Ne znam, moja procjena je bila ovakva, jer i pored pokushaja nisam uspio naci balans u toj vezi. Obzirom da je meni cilj ono sto vec rekoh, veca procentualnost pozitivnog stanja u vezi, teznja ka tom skladu, subjektivno i sad mislim da sam bio u pravu.
    A djevojaka za konstantne nemire, vazda, i ne opterecujem se s tim. Ovu sam spomenuo, jer je ipak nesto emotivno vrednije (komplikovanije za odluku) bilo u pitanju.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ovako nana....ja konkretno nisam trazio ono shto ste mi vi dali u odgovorima...

znachi trazio sam npr ...desila mi se slichna situacija...pokushavao sam to i to i to ali na kraju nije uspjelo...smogao sam snage da raskinemo i uradio sam to...posle toga sam izlazio sa drushtvom,nalazio nove djevojke ili shta li vec da bih skrenuo misli sa bivshe ili....posle toga sam sjedio kuci po cijeli dan i chekao da me nazove ili ne radio nishta ili neshto 3ce...na kraju se desilo da je proshlo vremena i sve je sad ok...ili...na kraju smo se vidjeli pomirili,happy end etc....

pitanje je bilo vrlo direktno....

ili da to preformulishem,nisam trazio filozofiranje o zadatoj temi nego konkretan odgovor,kao npr zvonchicin

p.s.Ajrin....pfffffffffffffff...vrlo zabavno
    srce, ja sam ti lijepo opisala jednu moju situaciju ili desavanja na dati primjer..
    kako posle sto posle svega sve zavisi od nas samih. sve moze biti a ne mora da znaci.. sve zavisi od osoba i volje, ja sam se samo na tvoje nadovezala mojim. znaci nemati snage i sta se desi poslije. i smognuti snage i opet posledica.. sve sam napisala.. sto ne znaci da ne moze biti drugacije.. fala bogu da moze..
    kao sto sam rekla ljubav nije dovoljna. nekad je prekid prijeko potreban i pozeljan, nekad nema spasa ma koliko se vodili osjecanjima..
    i ono sto je uvijek bilo najvaznije razluciti iskren osjecaj i zabludu.
    to bi bio moj direktan odgovor sta kad se desi i kako .. i kako poslije.. mogucnosti su nebrojene..
    nije lako prekinuti al je zdravo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by TiJaNaaaA View Post
    srce, ja sam ti lijepo opisala jednu moju situaciju ili desavanja na dati primjer..
    kako posle sto posle svega sve zavisi od nas samih. sve moze biti a ne mora da znaci.. sve zavisi od osoba i volje, ja sam se samo na tvoje nadovezala mojim. znaci nemati snage i sta se desi poslije. i smognuti snage i opet posledica.. sve sam napisala.. sto ne znaci da ne moze biti drugacije.. fala bogu da moze..
    kao sto sam rekla ljubav nije dovoljna. nekad je prekid prijeko potreban i pozeljan, nekad nema spasa ma koliko se vodili osjecanjima..
    i ono sto je uvijek bilo najvaznije razluciti iskren osjecaj i zabludu.
    to bi bio moj direktan odgovor sta kad se desi i kako .. i kako poslije.. mogucnosti su nebrojene..
    nije lako prekinuti al je zdravo.
    oke oke ali o5...nije mi trebalo "sve zavisi od osoba i volje" nego mi treba od tebe i tvoje volje...u catch my point? cmok :*

u stvari...ono shto je mene najvishe interesovalo nisam dobio...a to je reakcija nakon raskida...kako "spastiti" voljenu osobu od "vas samih" ....slagati je da je prevarena od vashe strane,ili uraditi to stvarno,ili reci neshto da je povrijedite...i...kontate poentu....
    Last edited by DeViLiSh|Je$$uS; 23-04-07 at 17:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Reakcija nakon raskida?
    Moja reakcija je bila jedan odlichan odmor sa drustvom i dovoljna distanca u km. Dok ona nije srela drugog, pa u medjuvremenu i treceg, dalje ne znam.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by gingis kan View Post
    Reakcija nakon raskida?
    Moja reakcija je bila jedan odlichan odmor sa drustvom i dovoljna distanca u km. Dok ona nije srela drugog, pa u medjuvremenu i treceg, dalje ne znam.
    pa to me je i interesovalo....djelimichno,drugi dio je bio nachin na koji ste zavrshili...grubo ili na fini nachin....lazima ili istinom...ali ljudi nece da chitaju pitanje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Meni se cini da si malo neprecizno postavio problem, a ako vec raskidas zasto bi bilo grubo i nekulturno. Kad je doslo do toga bez velike price ko je kriv ko je prav zasto i kako jednostavno dovidjenja i ne kvariti ono sto je nekad bilo fino i prijatno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Grubo? Svaki raskid je neki izraz grubosti, prema sebi ili drugoj strani. Medjutim, mene je vise isprovocirala prvobitno njena "sigurnost" da je to jedan od mnogih raskida. To me vise "taklo". Kad se stvorila situacija (necu zalaziti u to da li je bila namjestena ili ne), kad sam potvrdio isto, a nije bilo ni malo jednostavno, tad su pale suze i sta sve ide uz to. Umalo nisam pao kao i vise puta do tada na neku vrsti nazalost - "sazaljenja", jer chesto takvi momenti diraju u mnoge djelove vaspitanja, normi, osjecaj mushkosti, zastite, ne povrijediti itd. E, kad to nisam tad dozvolio da prevagne u meni. kad sam potvrdio stav, morao sam otici na odmor i to sa drustvom. Koliko je bilo moguce "pobjeci" od preispitivanja svega, to je drugo.
    Odrzao sam sebi rijech, bash sa mislima da i njoj pomazem i izbjegao sve veze, komunikacija, poznanstva itd.
    Trebalo je vremena, ali nazalost kako god, zavisilo je od mene i moje odlucnosti, a emocije, ebiga volio sam i volim i dalje na neki nachin. Samo, opet cu potvrditi da u toj nashoj prichi ne bi ishlo dalje od obostranog mrcvarenja, a to, priznajem ne bih mogao podnijeti, ne znam ni razlog zasto bih, niti mi tako nesto treba u zivotu.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Meni se cini da si malo neprecizno postavio problem, a ako vec raskidas zasto bi bilo grubo i nekulturno. Kad je doslo do toga bez velike price ko je kriv ko je prav zasto i kako jednostavno dovidjenja i ne kvariti ono sto je nekad bilo fino i prijatno.
    pa pitam ljude...odakle znam...poenta je u tome da mozda i ne postoji drugachiji nachin da se izrazim "otjerati" tu osobu nego na grubi nachin...time ne mislim na to da je prebijem kao machku ili da je mrshikam ili slichno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Razumijem da ima osoba kojima je tesko objasniti da je kraj kad je kraj zato je svaki razgovor samo produzavanje agonije i neprijatnosti i ma kako glupo zvucalo takve osobe misle sasvim suprotno. To je ponekad i tipicna patologija ali mi se cini vise izrazena kod muskaraca jer prerasta u agresiju.
    Nikad, ali nikad ne treba se upustiti u nesto kao "oprostajni sex" ili jos ovaj put na kavu....

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,358
    Thanked in
    1,204 Posts

Tachno je da se raskidi pretvaraju u agoniju i da chesto jedan od partnera ne shvata poentu, nego trazi milion nekih iskrica, znakova da je josh voljen i da je to samo privremeno.
    Meni se chini da se treba biti iskren koliko je god to moguce pa ponekad ici i protiv sebe u smislu da ako ti je drago da je/ga sretnesh, a znash da je nesrecna/nesrecan zbog raskida, bolje izbjegavati neko vrijeme mjesta i prilike u kojima bi se mogli sresti.

Ja ne volim veze (bolje recheno nijesam voljela) u kojima se svaki chas neshto svadjamo pa se mirimo, meni je to uvijek mirisalo na promashaj i ja sam to osudjivala na propast od samog starta.
    Uvijek sam bila za stabilnu vezu bez nekih vecih potresa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko vidim, nikome nije problem probleme rjesavati, sjesti, razgovarati, i svi su svjesni da se to mora tu i tamo, nego je problem to sto se od toga umore nakon nekog vremena, pa uprkos ljubavi raskinu jer im je tako lakse...?

Tu bih citirala zvoncicu i potpisala sto je tu rekla...

Quote Originally Posted by zvoncica
    Problemi najgore izgledaju onog trenutka kad se pojave.
    Poslije odredjene vremenske distance, shvatish da i nije tako strashno i da se ljubavlju ipak moze prevazici skoro sve.
    Conditioning is what makes us feel ignorant, and our apathy feeds our hate.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by odli View Post
    Koliko vidim, nikome nije problem probleme rjesavati, sjesti, razgovarati, i svi su svjesni da se to mora tu i tamo, nego je problem to sto se od toga umore nakon nekog vremena, pa uprkos ljubavi raskinu jer im je tako lakse...?

Jel ti ikad sebi mozesh priznati greshku u izboru? Greshku u okolnostima? Greshku u otaljavanju nechega sto je bio samo trenutak slabosti? Greshku u ostanak u vezi s nekim samo zbog jednog jedinog pozitivnog sto necesh naci kod 3 sledece/ih ali u 4. da? Greshku izbora koja se vremenom mijenja sa promjenom lichnih zelja i vrijednosti, saznanja,zrelosti, razlikama?

Chitah tvoje postove o ljubavi i nijansama a opet nekoj ljubavi, i sta je sa ovim komentarom, sta se desilo?

Treba li se truditi ostati u greshci i opravdavati istu godinama sa nekim sazaljenjem i samosazaljenjem zavaravati sebe i tu osobu s kojom si?
    Koliko si vidjela nesklada koji se zbog "nechega" nastavljaju na silu? Ne vole se ostavljene osobe, one s kojim si danima, nocima, mjesecima, godinama?
    Uvijek, i nakon svega, voli se na neki nachin i ostaju sa tim limitom, prave nadogradnju samog sebe, ali dolaze i druge i jache i bitnije. Nista nije bezbolno ukoliko se i djelic sebe ugradilo s vremenom, sa sjecanjima sa nekim, ali za sve postoji granica, pa i za prevazilazenje.
    Mislish li da se ne razgovara prije "kraja", svi mutavi, ne pitaju, i ne preispituju se? I onda, odluka je ono odjednom? "Lakshe", lakshe posle sopstvenih razmishljanja i bojazni da ne povrijedish osobu s kojom si proveo vrijeme i da to vise necesh dozvoliti sebi?
    Chudno Odli, tako povrshno dati ocjenu a senzibilno zensko, chudno.
    Last edited by gingis kan; 24-04-07 at 01:09.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,358
    Thanked in
    1,204 Posts

Quote Originally Posted by odli View Post

mislim da mladi ljudi koji tek pochinju da vole, ljubav chesto dozivljavaju kao razonodu i razbibrigu i najlakshe je problem rijeshiti tako shto ce prekinuti vezu.

Zrelost sa sobom nosi malo ozbiljniji odnos i prema ljubavi (ne kazem da mladi ne vole ozbiljno, da me ne shvate pogreshno) i to se obichno desi onda kad nadju pravu osobu sa kojom zele da provedu zivot ili bar dobar dio zivota.
    A razgovor kao terapija...to je problematichno kod mnogih.Znam ljude koji su u stanju da ne govore po nekoliko mjeseci kad se pokache neshto, cute tako, i kad zaborave (valjda) oko chega su se posvadjali nastave kao da nishta nije bilo, bez ikakvog razgovora. I to funkcionishe!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)