Page 11 of 24 FirstFirst ... 78910111213141521 ... LastLast
Results 251 to 275 of 579

Thread: Iran - nova Jugoslavija?

Thanks Thanks Given 
    23,825
    Thanks Thanks Received 
    9,750
    Thanked in
    7,274 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Ne pratim mnogo geopolitiku ali kapa dolje za Pedra Sančeza i za sve ono što je danas rekao, ako istraje. Konačno neko da pokaže zube splačini sa dna kace, mučno je bilo slušati ovih mjeseci Makrona & Co kako cvile u razgovorima sa onim ludakom. Nevezano za temu ali slično sam se osjećao kad sam poslušao razgovor Milatovića i Vučića u epizodi "Ali stvarno, ono, nevjerovatno koliko puno znaš"
    Za Sančeza kapa dolje kad se makne iz kruga pakla EU licemjera može neke masline i vino da pravi jer je u krug paklenika trenutno i tone a niko ko mu želi dobro a ja mu svim srcem želim ne želim da taj čovjek potone.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,876
    Thanks Thanks Received 
    1,390
    Thanked in
    507 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Zamisli BAR da smo ja i ti komšije i da dovedem druga da te gadja kamenjem u tvoje dvorište. Onda ti uzmeš kamenje i gadjaš u moje dvorište i dodje naš komšija da te osudjuje. To je ok,jel? (Ovo se odnosi na licemjerno ponašanje arapskih država)
    Ne, onda Bar uzme pa gađa kršima sve komšije, to je problem. Dodatni problem je što ga svi znaju odavno, znaju da tuče ženu i đecu i sabotira po komšiluku i niko ga od komšija ne voli. Konačno, ne vole ni tebe ni tvoga druga, ali to trenutno ne mijenja stvar.

Nema se ođe za koga navijat sem žalit tog nesrećnog "običnog čovjeka" koji je najebo u svakoj kombinaciji.

3. The Following 3 Users Say Thank You to Tica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,825
    Thanks Thanks Received 
    9,750
    Thanked in
    7,274 Posts

E ali meni se i cijelom svijetu postavlja pitanje otkad je USA u ovom jezivom trenutku bilo kome komšija. I što oni zapravo misle.

Postavlja se jebeno pitanje koji Q ste vi u cijeloj priči?Jel.
    MIRotvorci a makse.

Last edited by Bluemoon; 03-03-26 at 21:30.

5. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Kad se stavi prst u more onda si dio svijeta. Htio ne htio. Kada imas nosace aviona svakome si komsija.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    23,825
    Thanks Thanks Received 
    9,750
    Thanked in
    7,274 Posts

I nemojte time što je IRAN i kakva je država da relativizujete i opravdavate što je USA tamo bombardovala isti jer je ODVRATNO.Đecu su tamo JBT ubili nemojte da ve zamolim.

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Quote Originally Posted by Tica View Post
    Ne, onda Bar uzme pa gađa kršima sve komšije, to je problem. Dodatni problem je što ga svi znaju odavno, znaju da tuče ženu i đecu i sabotira po komšiluku i niko ga od komšija ne voli. Konačno, ne vole ni tebe ni tvoga druga, ali to trenutno ne mijenja stvar.

Nema se ođe za koga navijat sem žalit tog nesrećnog "običnog čovjeka" koji je najebo u svakoj kombinaciji.
    Ja navijam da im unište sve baze u komšiluku.
    A ti ako opravdavas to sto komšije irana presrijecu njihove rakete koje su upućene americkim bazama i izraelu,a istovremeno dopuštaju cionistima i jenkijima da preko njihove teritorije napadaju taj isti Iran onda nemamo o čemu da pričamo.

Jedino se slažem sa ovim zadnjim sto si napisao,to vazi za sve ratove u istoriji čovječanstva. Ali prosjecan,normalan amerikanac neće podrzati ovo ludilo,jer će im se vraćati vojnici u kovcezima,dok se satanjahu nedje sklonio na sigurno naravno.

9. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Kad si slabasan i mrshav onda samo mozes da relativizujes i opravdavas. Nasi redovi su pred zna se cijom ambasadom. Da nas uzmu da tamburaju jos bi im se i izvinjavali.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    23,825
    Thanks Thanks Received 
    9,750
    Thanked in
    7,274 Posts

A ti ako opravdavas to sto komšije irana presrijecu njihove rakete koje su upućene americkim bazama i izraelu,a istovremeno dopuštaju cionistima i jenkijima da preko njihove teritorije napadaju taj isti Iran onda nemamo o čemu da pričamo.

Jedino se slažem sa ovim zadnjim sto si napisao,to vazi za sve ratove u istoriji čovječanstva. Ali prosjecan,normalan amerikanac neće podrzati ovo ludilo,jer će im se vraćati vojnici u kovcezima,dok se satanjahu nedje sklonio na sigurno naravno.
    Ja navijam da ti smradovi maknu onu ne ambasadu no VOJNU BAZU iz centra Crne Gore da se pokupe odavle.Rusi su ništa kakvi su oni ZLO.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Ovi bajskopisci na forumu ne mogu bez moralnih lekcija (drugi imaju sve, mi samo moral). Onaj ko ima nosac aviona (sa avionima) ima pravo da napadne. Onaj sto ima balisticke rakete ima pravo da se brani. Naravno da ce i jedni i drugi da udaraju tamo dje boli.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    23,825
    Thanks Thanks Received 
    9,750
    Thanked in
    7,274 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Kad si slabasan i mrshav onda samo mozes da relativizujes i opravdavas. Nasi redovi su pred zna se cijom ambasadom. Da nas uzmu da tamburaju jos bi im se i izvinjavali.
    Prije će biti kad si servilno ***** ka naši političari a nema prema komee oni nisu servilni to je za povratit.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Prije će biti kad si servilno ***** ka naši političari a nema prema komee oni nisu servilni to je za povratit.
    A kad i kome to pa mi nismo bili servilni?
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Koji naši redovi ??? Jedini redovi ispred ambasade su neki azijati koji su zbog pružanja usluga njima sklonjeni kod nas i po potrebi ih vraću na zadatke pa im to dodje ka sabirni centar . Naši redovi su na kafu i ne znam dje se drugo grupišemo ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Prosjecan i normalan Amerikanac je do juce drzao robove. Pravio nosace aviona i mornaricku pjesadiju. Prosjecan Amerikanac vidi sebe kao vuka koji na ovcu pravo ima. Prije ce da poklekne americka Vlada nego prosjecni Amerikanac. Prije ce se povuci zbog troskova nego zbog kovcega. Amerika se nije napravila sama od sebe. Ka ni Crna Gora.

Arapi su kao rasa odavno u opadanju. Arapske drzave su stvorili Francuzi i Britanci. Pogledaj Lorensa od Arabije. Kasnije su to preuzeli Amerikanci. Arapske drzave, vecina njih imaju americkog nekad britanskog staratelja. To je ono sto zovu realnost na terenu. Kao sto imas `dejtonsku Bosnu`. Sad ce neko da napise kako su Britanci, Francuzi ili Amerikanci nekakvi losi ljudi (posto narcisoidni Crnogorci vole da sebi uzmu pravo da karakterisu druge). Ali sta ako su u citavoj toj prici sami Arapi gori od ovih gore pobrojanih. Sto cemo onda? Mi smo najbolji ljudji `nasvijet` a idemo preko citave Evrope da kupimo auto jer ne vjerujemo jedni drugima. Zato imamo Ambasadu da nas regulise. Tetka Dzudi i njeni tetkici.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    https://twitter.com/Hoffman8Jon/status/2028533696869876190

Jedno od gledišta zašto se ulećelo u ovaj rat.

.
    https://youtube.com/shorts/obqU9Bmgu...7Bmig6cT_lynAG

Interesantno je da se ovaj shift u desnim medijima događa nakon smaknuća onog Kirka (koji pred smrt minenja mišljenje)

Sada ispada da se ogromna publika popularnih strimera s lijeva i s desna u potpunosti složila u jednoj temi
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,080
    Thanked in
    2,304 Posts

Zamisli BAR da smo ja i ti komšije i da dovedem druga da te gadja kamenjem u tvoje dvorište. Onda ti uzmeš kamenje i gadjaš u moje dvorište i dodje naš komšija da te osudjuje. To je ok,jel? (Ovo se odnosi na licemjerno ponašanje arapskih država)

Nije mi jasno da si na strani ukrajine protiv putlerove agresije,a podržavaš bolesnog narandžastog stvora i njegovog prijatelja satanjahua,znamo da je ta politika u zadnjih dvadesetak godina odnijela milione žrtava sirom bliskog istoka.
    Ja kapiram da oni imaju (svoje bolesne)razloge za ovo,ali ne kapiram da ti možeš da podržavaš takvu politiku i mislim da je to licemjerno obzirom na stav kakav imaš kad je Ukrajina u pitanju.

Ovoj dvojici bolesnika i njihovoj ratnohuskackoj politici bi najviše odgovaralo kad bi se arapske zemlje sukobile sa iranom.
    No sva sreca pa im idu izbori za pola godine,nadam se da posle toga narandžasti kreten neće više moći po svome.
    Mada je i sad bez odobrenja kongresa cerao svoje,posla i jamerika po kurccu.
    No opet kažem,neka se igra još ovo malo,mada svaki dan pravi ogromnu štetu svojim postupcima.
    Нисам још подржао напад на Иран, јер не могу да процијеним да ли се ради о пажљиво припремљеном нокауту, или опасној екскурзији.О томе за недељу дана.

Што се режима у Ирану тиче, од мене имају три велика спољнополитичка минуса за искључење.Да не улазим у оно шта раде у својој кући.
    Први је саботирање мировног процеса између Палестине и Израела и у Либану кроз подршку и наоружавање најрадикалнијих елемената.
    Прво Хезболаха а онда и Хамаса, са циљем да се саботирају сви напори да дође до трајног мира и суживота на том простору, односно саобраћајног повезивања и кооперације арапских земаља и Израела, који би угрозио њихову империјалну трансверзалу Иран-Ирак-Сирија-Либан.
    (Да се разумијемо нису једини са плановима, нити су једини који су порбали да остваре циљеве контролисаним хаосом, па им се тај хаос истргао контроли.Петромонархије и ИСИС, Нетењаху који је знао за напад, али је пустио да се деси покољ итд.)

Други је инструсање и помагање Хута да нападају и потапају цивилне бродове.

Трећи је снабдијевање Русије оружјем који нема другу примјену осим што служи за гађање стационарне инфраструктуре односно за терорисање украјинских цивила.

Иран је далеко шире захватио од 6 америчких база у региону, и гађао је цивилну инфраструктуру заливских земаља, која нема директне везе са дјеловањем САД, и наравно покушај затварања жиле куцавице за њихове екомомије.И Египат и Турска су то осудили.

Надаље историја свему даје суд, и сад режим у Техерану куса оно што је закувао.Али не брини и остали ће кусати своје.Неко можда и у Хагу.
    Last edited by BAR; 03-03-26 at 22:18.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Kad su Palestina i Izrael bili na domaku trajnog mira Izraelci ubise Jicaka Rabina u sred Izraela. Ne Iran nego Izraelci u Izraelu.
    Hamas finansira Katar opet preko Izraela koji ga je i osnovao da bi iznutra razbijali Palestince. Arafata su otrovali.

Shiiti su na Arabijskom poluostrvu na mnogim mjestima vecina. Pod upravom apsolutne manjine. Nije problem u Iranu nego u kolonijalnim granicama i podjeli vlasti. Kao kad bi Manda bio gradonacelnik Rozaja uz brutalnu silu. I Huti su zrtve genocida. Nije problem kad umiru od gladi nego kad gadjaju brodove.

Tu je i pitanje dalje gradnje jevrejskih naselja na palestinskoj zemlji ali i ambicija oko obnove pojasa Gaze iseljavanjem Palestinaca. Jeste, zvuci ludo jer je ludo. Ali izvodjaci radova su tu.

Iran snadbijeva oruzjem ni deseti dio kao sto su ostali snadbijevali Al Kaidu i neobrojeno mnogo drugih proksija.

Sto se tice ciljeva i meta te haske pravde, Zapad je mastermajnd u legitimisanju pucanja na sve i svasta. Kad je previse ocigledno onda kazu da je kolateralna steta.
    Izrael ce sa svojim advokatima i lobijem da zablista na Medjunarodnom sudu, a od zrtve ce da naprave krivca.
    No cekaj pa da vidimo.
    Last edited by biljaneta; 03-03-26 at 22:51.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

SAD: Vuk na ovcu svoje pravo ima.
    Iran: Zlo cinjeti od zla se braneci.

Kad god ste u nedoumici uzmite Njegosa. Shekspir za Shekspira.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Нисам још подржао напад на Иран, јер не могу да процијеним да ли се ради о пажљиво припремљеном нокауту, или опасној екскурзији.О томе за недељу дана.

Што се режима у Ирану тиче, од мене имају три велика спољнополитичка минуса за искључење.Да не улазим у оно шта раде у својој кући.
    Први је саботирање мировног процеса између Палестине и Израела и у Либану кроз подршку и наоружавање најрадикалнијих елемената.
    Прво Хезболаха а онда и Хамаса, са циљем да се саботирају сви напори да дође до трајног мира и суживота на том простору, односно саобраћајног повезивања и кооперације арапских земаља и Израела, који би угрозио њихову империјалну трансверзалу Иран-Ирак-Сирија-Либан.
    (Да се разумијемо нису једини са плановима, нити су једини који су порбали да остваре циљеве контролисаним хаосом, па им се тај хаос истргао контроли.Петромонархије и ИСИС, Нетењаху који је знао за напад, али је пустио да се деси покољ итд.)

Други је инструсање и помагање Хута да нападају и потапају цивилне бродове.

Трећи је снабдијевање Русије оружјем који нема другу примјену осим што служи за гађање стационарне инфраструктуре односно за терорисање украјинских цивила.

Иран је далеко шире захватио од 6 америчких база у региону, и гађао је цивилну инфраструктуру заливских земаља, која нема директне везе са дјеловањем САД, и наравно покушај затварања жиле куцавице за њихове екомомије.И Египат и Турска су то осудили.

Надаље историја свему даје суд, и сад режим у Техерану куса оно што је закувао.Али не брини и остали ће кусати своје.Неко можда и у Хагу.
    Kakvo traženje dlake u jajetu naciji koja je decenijama, čak i prije trenutne teokratske vlasti, bila što plijen, što meta, najbrutalnijim silama svijeta čije je postojanje definicija ratne mašine. Razumijem zauzimanje strane sa pozicije promišljanja o interesima Crne Gore, ma koliko i to, posebno u današnje vrijeme, bilo diskutabilno, ali pravdati zauzimanje te strane isticanjem nečega što su bukvalno trunčice u odnosu na sva činjenja suprostavljene strane, pa i zazivanjem nekakve pravde u osnovama međunarodnog poretka, je baš bljutavo i iritantno čitati.

I mislim da ti ne treba još nedjelju dana za sud o nečemu što postaje očigledno. Ni jedan od proklamovanih i svakim danom promjenljivih ciljeva nije ostvariv bez onoga što će od juče sve češće da se pominje, boots on a ground. Te boots definitivno neće nazuti dovoljan broj antirežimskih Iranaca. Možda Kurdi, već po navici, odigraju ulogu topovskog mesa, uz posljedično aktivno uključivanje Turske, ali oni samo mogu poslužiti kao distrakcija u slučaju kopnene invazije Amera. U ovoj igri iscrpljivanja prije će zakukati Izrael, kao uostalom i ljetos, zalivske monarhije, a ako uspiju Hormuz da zatvore na duži rok, onda i čitav svijet, nego što će Iranci kapitulirati zbog raketiranja i skidanja glava na vrhu, jer za razliku od gotovo svih autoritarnih režima, oni su izgradili sistem koji je suprotnost od one man show. A i Tramp kući ima dovoljno glavobolje pred midterms i sve jaču svijest koja se više ne može lako modelovati recikliranim lažima i nerealnim strahovima kako bi dala pristanak na avanture za prvenstveno izraelske interese. Kad na sve to dodamo način selekcije u Trampovoj administraciji i vojsci, uz položaj i geografiju Irana, mislim da je dovoljno preduslova da kopnena invazija bude fijasko.

Thanks Thanks Given 
    23,825
    Thanks Thanks Received 
    9,750
    Thanked in
    7,274 Posts

A kad i kome to pa mi nismo bili servilni?
    Ja nisam nikome što bi jedan mom nadređenom reka da kuka ona je nepodnošljiva a ovaj mu odgovorio takva je ne mogu joj ni ja ništa.

Koji MI?
    To ti sebe u nekakve skupove stavljaj i koga ti volja mene nećeš.

Last edited by Bluemoon; 04-03-26 at 02:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    63 Posts

Onaj crtež đe šeici stoje pored leša đeteta na plaži je još uvijek aktuelan. To je danas i bliski istok, i šire. Svi smo u opsadi, samo su metode i posledice različite.
    - Ladan ko taština duša -

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Ovo je izraelski rat. Amerika je samo podizvođač a kome nije jasno da Izrael ucenjuje Trampa, taj nema šta da traži na ovom dijelu foruma. Sa izraelske strane vjerovatno jesu rađene procjene i nekakav plan napada, meta itd. Ali što se tiče Amerike, ovog puta samo prate naređenja. Nema plana.
    Last edited by VanjaTheMan; 04-03-26 at 07:21.

25. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    63 Posts

Narativ ajatolaha, republikanskih kandidata, i balkanskih političara. Zgrabi neku ideju, pretvori je u pojednostavljenu teoriju, izadji pred masu, i svrstavaj u za i u protiv.
    - Ladan ko taština duša -

27. The Following User Says Thank You to simm For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    5,763
    Thanked in
    3,327 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ovo je izraelski rat. Amerika je samo podizvođač a kome nije jasno da Izrael ucenjuje Trampa, taj nema šta da traži na ovom dijelu foruma. Sa izraelske strane vjerovatno jesu rađene procjene i nekakav plan napada, meta itd. Ali što se tiče Amerike, ovog puta samo prate naređenja. Nema plana.
    Nema plana ...maras varas se...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

31. The Following User Says Thank You to starwalker For This Useful Post:

Page 11 of 24 FirstFirst ... 78910111213141521 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)