Results 1 to 25 of 579

Thread: Iran - nova Jugoslavija?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Zamisli BAR da smo ja i ti komšije i da dovedem druga da te gadja kamenjem u tvoje dvorište. Onda ti uzmeš kamenje i gadjaš u moje dvorište i dodje naš komšija da te osudjuje. To je ok,jel? (Ovo se odnosi na licemjerno ponašanje arapskih država)

Nije mi jasno da si na strani ukrajine protiv putlerove agresije,a podržavaš bolesnog narandžastog stvora i njegovog prijatelja satanjahua,znamo da je ta politika u zadnjih dvadesetak godina odnijela milione žrtava sirom bliskog istoka.
    Ja kapiram da oni imaju (svoje bolesne)razloge za ovo,ali ne kapiram da ti možeš da podržavaš takvu politiku i mislim da je to licemjerno obzirom na stav kakav imaš kad je Ukrajina u pitanju.

Ovoj dvojici bolesnika i njihovoj ratnohuskackoj politici bi najviše odgovaralo kad bi se arapske zemlje sukobile sa iranom.
    No sva sreca pa im idu izbori za pola godine,nadam se da posle toga narandžasti kreten neće više moći po svome.
    Mada je i sad bez odobrenja kongresa cerao svoje,posla i jamerika po kurccu.
    No opet kažem,neka se igra još ovo malo,mada svaki dan pravi ogromnu štetu svojim postupcima.
    Нисам још подржао напад на Иран, јер не могу да процијеним да ли се ради о пажљиво припремљеном нокауту, или опасној екскурзији.О томе за недељу дана.

Што се режима у Ирану тиче, од мене имају три велика спољнополитичка минуса за искључење.Да не улазим у оно шта раде у својој кући.
    Први је саботирање мировног процеса између Палестине и Израела и у Либану кроз подршку и наоружавање најрадикалнијих елемената.
    Прво Хезболаха а онда и Хамаса, са циљем да се саботирају сви напори да дође до трајног мира и суживота на том простору, односно саобраћајног повезивања и кооперације арапских земаља и Израела, који би угрозио њихову империјалну трансверзалу Иран-Ирак-Сирија-Либан.
    (Да се разумијемо нису једини са плановима, нити су једини који су порбали да остваре циљеве контролисаним хаосом, па им се тај хаос истргао контроли.Петромонархије и ИСИС, Нетењаху који је знао за напад, али је пустио да се деси покољ итд.)

Други је инструсање и помагање Хута да нападају и потапају цивилне бродове.

Трећи је снабдијевање Русије оружјем који нема другу примјену осим што служи за гађање стационарне инфраструктуре односно за терорисање украјинских цивила.

Иран је далеко шире захватио од 6 америчких база у региону, и гађао је цивилну инфраструктуру заливских земаља, која нема директне везе са дјеловањем САД, и наравно покушај затварања жиле куцавице за њихове екомомије.И Египат и Турска су то осудили.

Надаље историја свему даје суд, и сад режим у Техерану куса оно што је закувао.Али не брини и остали ће кусати своје.Неко можда и у Хагу.
    Last edited by BAR; 03-03-26 at 22:18.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)