Quote Originally Posted by beatnological View Post
Mislim ipak da nisi upucen sa se tacno desava u slucaju CRO/Zagreba te imas iskrivljenu sliku kako drzava/grad nekome "uzima" nesto (ako su stanovi prazni) te daje nekom drugom - iak se radi samo o cistom populizmu i ubiranju glasova jer "Mozemo!" mora nekako da odrzi vlast i dalje (kao da HDZ ne bi radio nesto slicno i nece ako osvoji ponovo vlast u ZG). Naprotiv, to sto se potencijalno treba da desi u Zagrebu jeste da drzava nudi stanovlasnicima sigurnu kiriju na X godina te onda o svom trosku te iste stanove izdaje za neku mizernu sumu socijalno ugrozenima. Ovakve stvari samo dovode do poskupljenja nekretnina a ako se ne varam ovdje cijela prica pociva o tome da cijene treba nekako ograniciti (konkretno u CG). Nema nikakvog 2x, 3x, 4x povecanja poreza za neizdate stanove i tome slicno, ne znam odakle vam to (a eto ako grijesim slobodno me ispravi i daj link ka oficijalnom izvoru iz HR).

Na pitanje kojeg si stava nisam dobio tacan odgovor, vidim da si u nedoumici pa samim tim ne treba ni komentarisati previse.
Svoje misljenje cu da iznesem, a to je da ako mogu itekako cu da obezbijedim djeci barem neki pocetak normalnog zivota, sve u granicama u kojima ih ne pravim retardima, a to dal' ce zivjeti na prostoru Ex Yu (iskreno se nadam da ne), ili nece me manje-vise ne interesuje. Imati ce (ako budem sposoban da im to obezbijedim naravno) barem neku pocetnu odskocnu dasku u svijetu gdje sve manje i manje ljudi ima sopstveni krov nad glavom, pa sve i da je izdaju a od toga zive na Tajlandu, neka tako bude.
Ukratko:
1.Ne, nisam upoznat sa namjerom cro/zg vlasti. Naravno da ni u Bjelorusiju ne mogu nešto da "uzmu" nekom, nego da dovedu sve u bolji položaj, a najprije sebe(na državu mislim)
2. Porez x2 već postoji kod nas, a đe postoji x2 ne vidim razlog da postoji i x3.
3.Stava sam da kad dijete napuni 18 g. makar treba da izrazi stav kako bi voljelo da mu obezbijediš lakši početak normalnog života. Naravno imaš pravo da mu pomogneš onako kako ti misliš, ali što raditi ako kaže neću stan, oću da ga prodaš i da mi olakšaš školovanje npr. Normalno, i stvaranje viška nekretnine djetetu je ispravan stav sve dok djetetu ne staviš "hipoteku" na svoj trud i svoje planove za njega a koji su drukčiji od njegovih.
Evo, reci mi još ovo: ako imaš nekretninu neku koju si stvorio da bi ono imalo lakši početak normalnog života i ako ti dijete ima 18g. jesi li je prepisao bez uslova na njega/nju i zašto nisi?

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk