Originally Posted by
beatnological
Mislim ipak da nisi upucen sa se tacno desava u slucaju CRO/Zagreba te imas iskrivljenu sliku kako drzava/grad nekome "uzima" nesto (ako su stanovi prazni) te daje nekom drugom - iak se radi samo o cistom populizmu i ubiranju glasova jer "Mozemo!" mora nekako da odrzi vlast i dalje (kao da HDZ ne bi radio nesto slicno i nece ako osvoji ponovo vlast u ZG). Naprotiv, to sto se potencijalno treba da desi u Zagrebu jeste da drzava nudi stanovlasnicima sigurnu kiriju na X godina te onda o svom trosku te iste stanove izdaje za neku mizernu sumu socijalno ugrozenima. Ovakve stvari samo dovode do poskupljenja nekretnina a ako se ne varam ovdje cijela prica pociva o tome da cijene treba nekako ograniciti (konkretno u CG). Nema nikakvog 2x, 3x, 4x povecanja poreza za neizdate stanove i tome slicno, ne znam odakle vam to (a eto ako grijesim slobodno me ispravi i daj link ka oficijalnom izvoru iz HR).
Na pitanje kojeg si stava nisam dobio tacan odgovor, vidim da si u nedoumici pa samim tim ne treba ni komentarisati previse.
Svoje misljenje cu da iznesem, a to je da ako mogu itekako cu da obezbijedim djeci barem neki pocetak normalnog zivota, sve u granicama u kojima ih ne pravim retardima, a to dal' ce zivjeti na prostoru Ex Yu (iskreno se nadam da ne), ili nece me manje-vise ne interesuje. Imati ce (ako budem sposoban da im to obezbijedim naravno) barem neku pocetnu odskocnu dasku u svijetu gdje sve manje i manje ljudi ima sopstveni krov nad glavom, pa sve i da je izdaju a od toga zive na Tajlandu, neka tako bude.
Bookmarks