Originally Posted by
Dimitris
Iz ove perspektive previse davno je bio Pahlavijev Iran i saradnja sa zapadom. Tokom moje posjete toj zemlji sam se uvjerio da su potpuno samostalno pravili svoje rakete, i da imaju jake naucnike za raketnu tematiku. I evo po zadnjim americkim reakcijaam vidim da su ameriakanci sada zabrinuti , ne za nuklearni, vec za iranski raketni program balistickih raketa.
I to se posebno brinu za ove kratkog dometa. Apsolutno znam i zašto ih toliko brinu ove kratkog dometa .
Što se tiče saradnje sa Bosnom, tacno da je bilo, ali je sve to palo u vodu čim su se Bosanci okrenuli Saudijcima, a šiti i suniti se baš ne vole....
Iran pouzdano ima velike količine obogacenog uranijuma, ali to ne znaci da ce ga koristiti za rakete. Moguce je ako ih puste na miru da potpisu neke sporazume
i razvijaju civilnu nuklearnu energiju i centrale.
Nije mi sasvim jasno kako su dosli do hipersonicnih raketa, to je moguce donacija ili neki vid saradnje sa Rusijom.
Sto se tice tehnologije dronova, Iran je to razvijao odavno , i interesantno da iako je Iran pretezno brdovita i planinska zemlja , njihovi najbolji
dronovi su predvidjeni za operacije u pustinjama, ravnim povrsinama i slicno
Bookmarks