Page 108 of 224 FirstFirst ... 85898104105106107108109110111112118158208 ... LastLast
Results 2,676 to 2,700 of 5600

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Generalna priča je da svako normalni prije prihvata da uzme pozajmicu iz banke pošto je krajnja mjera da se u slučaju ne vraćanja ode u zatvor nego da mu neko vitla sa pištoljem oko glave . Da se moglo tamo ljudi bi uzeli ali pošto je npr moje iskustvo da ne mogu uzet najmanju moguću uslugu dozvoljeni minus u visini jedne zarade bez obzira na stalan i stabilan posao onda mogu mislit kako je drugima . E sad pošto se taj papir proizvodi u EU ( a evo sa ratom u Ukrajini pokušavaju da ga devalviraju svaki dan jer je njegova vrijednost kapital koji stoji iza njega ) onda je nedje logika da su to direktive EU jer se tamo odlučuje . Formalno mi kao kupujemo taj novac od njih i ispada kao krpelj se zakačili na njihove "vrijednosti" a garantujem da bi duplo bolje živjeli sa svojom valutom jer je prosto perspektiva takva .
    Rat u Ukrajini ne devalvira taj papir koji se proizvodi u EU. Niti Ukrajina koristi euro, niti Rusija.

Duplo bolji zivot ne bi umali da stampamo novac. To je tako old skul vajb iz 90tih kad smo svi bili milijarderi i obarali Ginisove rekorde iz inflacije. Nemoj to garantovat nikome, prsnuce od smijeha ko se iole sjeca cika Sloba prije nego je deda Avram stigao.

Rat utice na ekonomiju EU itekako, ali ne devalvira novac. Sto se ne moze reci za rusku rublju npr. Ili Tursku liru, cisto da uzmemo i njih kao poredjenje.

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Jedini moj detalj sa bilo kojom bankom je taj da sam sa ocem ponio 40.000€ u kešu kako bi zatvorili kredit ( i to kredit koji je vraćan 7 god. zbog zelenaškog zakona banaka da glavnicu ne diraš prvih 10 god od 25 na koliko je uzet što znači sve vraćaš ). Baš sam se nekako trudio da to bude dzentlmenski odnos ali kad sam vidio da su to gabelji i nemam nekih kontakata osim ovog neprijatnog iskustva sa dozvoljenim minusom i što generalno moram primat platu preko njih. Gledam da donosim zaključke na osnovu onoga što vidim a ne neke fikcije koju mi prenose mediji. Ispada da se zelenašima obraćaju neki ljudi iz podzemlja a zapravo to nije istina . Zelenašenje je termin za pozajmicu novca i ima više pozitivnih primjera ali je pojava koja sugeriše na problem u društvu da se to radi u nedostatku novca koje su banke spremne da daju ( što im je i neka uloga u društvu ) . E sad na primjeru kladionice se jasno vidi uloga kompletnog sistema da te institucije nadju svoje mjesto pod suncem pa je npr. banka zbog problema su ljudi uplaćivali novac jedni drugima bez provizije preko kladionica napravila neka ograničenja na uplate korisnika ( što nema veze sa kockanjem ) a sa druge strane kladionica postala jedina firma na planeti zemlji dje ne možeš podić svoj novac koji si npr. greškom uplatio i on je na račun.To solomonsko rješenje koje je aminovao neki sudija iz Petrovih emisija jasno pokazuje što se tu čini i koji je to nivo bahatosti svih u lancu zapadnih vrijednosti.Bila je priča da se zna koliko je novca dan u zatvor ali vjerujem da su to ukinuli ovi iz DPS jer se ne bi vadili.

Steta je ovo stvarno. Mislim kako drugacije objasniti ovo pisanje i da odrasla osoba vjeruje u ovo.

Kazes glavnica ne smije da se dira zbog zelenaskog zakona banaka? Ovo ne mogu ni okarakterisati kao laz. Hiperbola, mozda iluzija.

Nebuloza koja moze da prodje kod tipova koji nisu mogli ni osnovnu skolu stuc nego su bil ispred vremena a i ispred ucionica veci dio svog zivota. Drugo pojasnjenje nemam.

Jedino ogranicenje koje su banke napravile prema kladionicama jeste sto je po nalogu drzave blokirala transakcije prema inostranim sajtovima za kladjenje. Odnosno na danasnji dan mozes i dalje besplatno da prebacas novac po CG kladionicama do mile volje.

Nego i tamo to nije besplatno jer traze da se ostavi 30% za igranje a ostatak se moze isplatiti.

Moras malo pojacat argumentaciju.
    Last edited by hercules; 22-02-26 at 10:43.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Mislim da je kolega htio da kaze da je kod banke teze dobiti kredit .... pa zbog toga zelenasenje cveta isto kao i notarska mafija. Svi pisu pozajmice a niko ne pita okle pare.
    Nego izgore pipun
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-duh-tradicije

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Rat u Ukrajini ne devalvira taj papir koji se proizvodi u EU. Niti Ukrajina koristi euro, niti Rusija.

Duplo bolji zivot ne bi umali da stampamo novac. To je tako old skul vajb iz 90tih kad smo svi bili milijarderi i obarali Ginisove rekorde iz inflacije. Nemoj to garantovat nikome, prsnuce od smijeha ko se iole sjeca cika Sloba prije nego je deda Avram stigao.

Rat utice na ekonomiju EU itekako, ali ne devalvira novac. Sto se ne moze reci za rusku rublju npr. Ili Tursku liru, cisto da uzmemo i njih kao poredjenje.

Steta je ovo stvarno. Mislim kako drugacije objasniti ovo pisanje i da odrasla osoba vjeruje u ovo.

Kazes glavnica ne smije da se dira zbog zelenaskog zakona banaka? Ovo ne mogu ni okarakterisati kao laz. Hiperbola, mozda iluzija.

Nebuloza koja moze da prodje kod tipova koji nisu mogli ni osnovnu skolu stuc nego su bil ispred vremena a i ispred ucionica veci dio svog zivota. Drugo pojasnjenje nemam.

Jedino ogranicenje koje su banke napravile prema kladionicama jeste sto je po nalogu drzave blokirala transakcije prema inostranim sajtovima za kladjenje. Odnosno na danasnji dan mozes i dalje besplatno da prebacas novac po CG kladionicama do mile volje.

Nego i tamo to nije besplatno jer traze da se ostavi 30% za igranje a ostatak se moze isplatiti.

Moras malo pojacat argumentaciju.
    Samo ću reć da ne možeš podić ništa a ne 30% ( možda je obmana ali će ti svi to reć ). Ovo drugo je tadašnji guverner Žugić regulisao oko 2011 god. da glavnica mora biti veća makar euro od prve rate do zadnje ali ne znam ni što se ubjedjujem . Fino vi vjerujete u zapadne vrijednosti i to da moze kompanija glovo sa smiješnim kapitalom da uvali 5000 stranaca koji treba slavici da donesu jelo u krevet a ja ću ipak zadržati mišljenje da je puno zdravija aplikacija temu dje ja imam pristup najnaprednijem tržištu na svijetu uz ograničenje da moram sačekat neku robu jer me nije naselio već samo transportuje. 1702 god. se nikad ne bi desila da ljudi nisu shvatili dje to vodi pa je glupo prizivat 2026 sličan scenario sa nekim devijacijama u društvu
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Ah taj zapad i zapadne vrijednosti. Nikako da se okrenemo naprednom istoku.
    Nego ti tajkuni bogati od Moskve do Jugoslavije sve đecu šalju po zapadnim školama, slabo ko na Lomonosov. Zašto zna li se, priča li se što?

Vjerovatno bi Žugić volio da je izmislio kamatni račun, ali moram te razočarati nije. Odnos glavnice i kamate definiše kamatni račun i način obračuna kamate. Ništa sa tim nema guverner nijedne banke na svijet. Matematika je u pitanju ipak.
    Taj temu te špijunira jednako kao i telefon koji koristiš, možda i više jer mu ipak ostavljaš neke podatke bankovne. Ali nastavi da vjeruješ. Glovo ne konzumiram pa ti ne mogu reć, ali imaš dostavica koja je lokalna priča pa ako voliš eto.
    Nikad više 1702 što jes jes. Ne ponovila se.

Drago mi je da se ne može ništa podić. I treba sve pare u kockarnicu ostaviti.

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

...
    Nego ti tajkuni bogati od Moskve do Jugoslavije sve đecu šalju po zapadnim školama, slabo ko na Lomonosov. Zašto zna li se, priča li se što?...
    Iz istog razloga zbog koga je veliki broj studenata ETF prelazio na Ekonomiju ili na neki drugi fax, a taj razlog je, kažu ljudi, znao reći:"Ti možeš znati za 8, ja znam za 9, a samo bog zna za 10".
    Moguće da je legenda u pitanju, ali ako jeste tako govorio, to je bio taj sofisticirani način da se u komunističkom dobu iskaže vjerovanje u Boga, a da ti se ne uzdrma pozicija za katedrom. Danas kod nas, moguće i na Lomonosovu, to je razlog više da se učvrsti pozicija za katedrom.
    Eh, da, ono što sigurno nije legenda, nego 100% istina, je da je taj 'razlog' pred brucošima započinjao predavanje, odnosno poželio bi im dobrodošlicu, sa:"Dobar dan budući ekonomisti, pravnici i poneki inžinjer"
    Iliti što bi Dragan Jove Torbica rekao za Boškićev MegaDENT fakultet:"Plati pa se klati"

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 22-02-26 at 13:59.

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Iz istog razloga zbog koga je veliki broj studenata ETF prelazio na Ekonomiju ili na neki drugi fax, a taj razlog je, kažu ljudi, znao reći:"Ti možeš znati za 8, ja znam za 9, a samo bog zna za 10".
    Moguće da je legenda u pitanju, ali ako jeste tako govorio, to je bio taj sofisticirani način da se u komunističkom dobu iskaže vjerovanje u Boga, a da ti se ne uzdrma pozicija za katedrom. Danas kod nas, moguće i na Lomonosovu, to je razlog više da se učvrsti pozicija za katedrom.
    Eh, da, ono što sigurno nije legenda, nego 100% istina, je da je taj 'razlog' pred brucošima započinjao predavanje, odnosno poželio bi im dobrodošlicu, sa:"Dobar dan budući ekonomisti, pravnici i poneki inžinjer"
    Iliti što bi Dragan Jove Torbica rekao za Boškićev MegaDENT fakultet:"Plati pa se klati"

A da nije možda zbog ovoga iz linka npr?

https://www.shanghairanking.com/rankings/arwu/2025
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

Može bit' a ne mora
    Ili što bi veliki Sveto Marović reka':"Prvi može biti drugi, a kad si drugi to ne znači da si drugi..."
    Praštajte što morah parafrazirati

Last edited by joni; 22-02-26 at 16:09.

8. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,073
    Thanks Thanks Received 
    6,604
    Thanked in
    3,149 Posts

А кад си други не значи да нијеси први, јер си први трећем, а трећи теби други.

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

10. The Following 4 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post

Mislim da je ipak do toga kako se rangiraju univerziteti, da li zagovaraju kriticku misao, imaju napredne programe i tako to.

A i neko umrezavanje u biznisu ide lakse sa tih prestiznih fakukteta.

Tajkuni licne odluke donose vodeci racuna o privatnom interesu, a ne ideologijom. To je ono kritikovanje zapadnih vrijednosti, dok sve pare, nekretnine i bogastvo drzis na taj isti zapad i skolujes djecu jer znas da u postojbinu to moze da se uzme preko noci jer vladavina prava ovo ono.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Vjerovatno bi Žugić volio da je izmislio kamatni račun, ali moram te razočarati nije. Odnos glavnice i kamate definiše kamatni račun i način obračuna kamate. Ništa sa tim nema guverner nijedne banke na svijet. Matematika je u pitanju ipak.
    Guverner ako ne obnaša funkciju treba da bude regulator u smislu da on na sastanak sa bankama ne dolazi da mu oni reču ti ni platu primio ne bi da ti nema nas nego nastupa sa pozicije vi ne bi ni radili da nema mene koji će donijet regulativu kako da radite. Banke bi se dogovorile bez njega kao sad što se dogovaraju.
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Prije neki dan Srbi sa maticom srbijom,sad bošnaci sa maticom bosnom i hercegovinom…

Gledam prije kratko sa edinom krnicem emisiju sa crnogorcima iz Urugvaja koji ne zaboravljaju svoje porijeklo,a ovima su matice susjedne države.
    Ko nas je kleo,nije dangubio.

15. The Following 9 Users Say Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,073
    Thanks Thanks Received 
    6,604
    Thanked in
    3,149 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Prije neki dan Srbi sa maticom srbijom,sad bošnaci sa maticom bosnom i hercegovinom…

Gledam prije kratko sa edinom krnicem emisiju sa crnogorcima iz Urugvaja koji ne zaboravljaju svoje porijeklo,a ovima su matice susjedne države.
    Како прича човјек. Мени отац у Америку 70те г. па се борим са језиком, а камоли он, чији је прађед отишао 1916те.

https://www.facebook.com/share/r/1HzNghk8g5/
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

17. The Following 7 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,582
    Thanked in
    3,799 Posts

Mi smo prepušteni sami sebi, prinuđeni da se patimo u direktorskim foteljama koje smo dobili preko partije. Prije ljubili skute Milu i dpsu, sada četnicima koji bi im se krvi napili. Makar su dosljedni u prodaji svojih usluga.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

19. The Following 5 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Evo i u BiH seks skandali

Nađa Omerović iz SDP-a se snimala malo...

Možda je viđela od nas, kako da se probije ka vrhu, a možda i samo probije....
    Kako če onaj međed sa snimka da popije tužbu za uvrede i mizogini govor

Thanks Thanks Given 
    25,773
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

U ovoj državi se svi osjećaju nekako ugroženo. Svi. Od Crnogoraca do Srba i muslimana/Bošnjaka pa do Albanaca i Hrvata. A svima nam je zajedničko da je ebemo samo kad nam se ukaže prilika koja je u korist sopstvene guzice.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

22. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

A onda se nađu u jednoj Austriji/Švici/Danskoj i sličnim gastarbajterskim rajevima pa se složi ekipa i druži prisno ma max kao rod najrođeniji.. zovu se naši smo/ brateu... Pakao totalni.

Ta anomalija se dešava čim sa sa Balkana zakorači u Sloveniju, tu se momentalno otvori nekakav portal koji proguta svu mržnju, bijes i netrpeljivost a te ljude odmah obuzme neopisiva ljubav prema dojučerašnjem 'najcrnjem neprijatelju'.

The more things change, the more they stay the same.

24. The Following 7 Users Say Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post

Kenana 2020.godine:
    Bošnjaci nijesu u vlasti.

Crna Gora je naša jedina domovina,mi rezervne nemamo

Kenana 2026.godine
    S Mandićem i pročetničkim partijama na vlasti.

Bosnu i Hercegovinu smatramo matičnom državom

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Kenana 2020.godine:

Kenana 2026.godine

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Kenana 2020.godine:

Kenana 2026.godine

Nije ovo nista strasno nego samo trazenje novca! Prosrbijanske partije imaju preko 5 miliona godisnje , hrvati su poceli malo ozbiljnije da ulazu , albanci su svakako bogati jedino su ovi bez finansija osim iz crne gore

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Ali je pređena crvena linija u međuvrfemenu.

Thanks Thanks Given 
    681
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    472 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Nije ovo nista strasno nego samo trazenje novca! Prosrbijanske partije imaju preko 5 miliona godisnje , hrvati su poceli malo ozbiljnije da ulazu , albanci su svakako bogati jedino su ovi bez finansija osim iz crne gore

Greote,nemaju komunikaciju...Ponajvise jer ovi nesrecnici u bih ne znaju dje im je glava od srb/cro.
    Inace ne sumnjamo draga Kenjana da bi ste bili zatrpani daily sugestijama.

Kako odvratna zemlja koju nastanjuju razne fekalne "maticne" horde
    Last edited by Sidewinder; 23-02-26 at 09:59.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

29. The Following 2 Users Say Thank You to Sidewinder For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Određeno zadržavanje instruktoru vožnje, osumnjičen za nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicom

https://www.cdm.me/hronika/odredeno-...maloljetnicom/

Ne bi mi stariji bio.
    Eh koliko je ovakvih... U Herceg Novom ima jedan slican idiot, srecom sumnjam da ide do tih granica da bi dotako ucenice, ali sto se tice psihickog terora i sta radi ljudima to je zalosno (a pogotovo djevojkama).

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,585
    Thanked in
    1,213 Posts

Što ga ne sačekate negdje?
    Šalim se, ako, ali što se ide kod njega kad znate za njega i šta radi?

Thanks Thanks Given 
    681
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    472 Posts

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Što ga ne sačekate negdje?
    Šalim se, ako, ali što se ide kod njega kad znate za njega i šta radi?
    Dosta ljudi ga promijeni - neko suti i ne kaze nista. Vlasnik firme ignorise (jer nema dovoljno instruktora). I tako godinama.

Page 108 of 224 FirstFirst ... 85898104105106107108109110111112118158208 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)