Sudstvo stari, mup stari… pravi se i vecinom odmah preprodaje za 2500€
Ako država krene u oporezivanje nekretnina na način da onome koji posjeduje više od jedne, za svaku narednu nekretninu godišnji porez mu obračunava po znatno višoj stopi. Ako je u priči i uvođenje visokih taksi na prenos nekretnine i ozbiljan porez na prihode od vlasništva onda bi se moglo pričati o potrebnom ograničavanju špekulativnog vlasništva i samim tim i o stabilizaciji cijena. Uz sve to jedna ozbiljna reforma i kaznena politika koja se tiče obaveza vlasnika stanova prema održavanju nekretnina i da vidiš kako bi se brzo našao drugi način ulaganja osim u nekretnine.
Opet država na potezu... stavi se zabrana prodaje i izdavanja u narednih recimo 10 godina uz ulov da onaj ko je stekao nekretninu po povlašćenim uslovima mora u istoj i da stanuje.
Nego, CG je daleko od ovakvih tema a svijesti generalno.
The more things change, the more they stay the same.
Znam ja da su radjene, al nije 2025 nista novo, da sam ja upoznat. Mup na stari je prije 10 godina predao zgradu jos.
svi pričaju o prodajnim cijenama a niko o cijeni koštanja. cijena zemljišta, radne snage, komunalija i materijala su se značajno povećale posljednjih godina. cijena koštanja je sad u prosjeku oko 1500 eur/m2 i to na nekim prosječnim lokacijama (pričam o podgorici). to je makar duplo u odnosu na to koliko je iznosila prije 10 godina. ako se to uzme u obzir i stavi se u poziciju investitora, malo mi je vjerovatno da bi se iko od nas odlučio da uđe u taj posao i da kvadrat prodaje sa 300 eura po m2 profita, iako smo dosta jaki ovako na priču preko foruma
A bilo ih je odje .. kukumakanja investitora raznih... nazalost niko ne odaje poslovne tajne
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Sve bi to bilo sjajno i bajno ali ni porez na dobit, koji vec postoji i poprilicno je adekvatno regulisan kada su ti prihodi u pitanju, rijetko ko placa. Ne moramo ici dalje od toga.
Al' 100% si u pravu, drzava jeste na potezu medjutim prvi potez bi trebao valjda da bude da smanje javni sektor (a to znamo da se nece nikada desiti).
I onda dođu gospoda iz Ustavnog suda i kažu ne možeš da ograničavaš prava vlasnicima nekretnina. Nešto kao što nije ustavno ni pauk da odnese auto. I dobijamo što dobijamo - raspad sistema po svim šavovima. Opšti javašluk.
A prije poreza i ustavnih sudova, treba neko dobro da odradi proces raspodjele stanova i sredstava. Pa malo da se istraži ko je nedavno prenio nekretninu na babu, tetku, ko se fiktivno razveo. Nije ovo Kina, no selo od 600k stanovnika i to je vrlo lako provjeriti.
Nego to podrazumijeva da u državnim sliubama sa sadašnjih 30% se uposli nekih 70% kadrova koji tamo egzistiraju na papiru.
Teško da ćemo za naših života to dečakat.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Zna li ko koliko je kvadrat u central point u ovim fazama koje su u izgradnji?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Trebalo bi isto ka na Konik da je metar s metar.
https://www.facebook.com/share/v/1ReiGwYzWV/
Padaju cijene renti 50€ do 100€ niže cijene...
Кад погледам прве странице овог топика, 2020г, ђе се пише о крадратима од 1300, а гараже 3500. Докле се стигло машала.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Veliš li whats happened in vukojebina![]()
...
Realno mogu i bez posla da ostanu
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Šta znači "mali procenat ljudi koji plaćaju stan iz stambenog kredita"? 90% ljudi koje poznajem je stan kupilo preko stabmenog kredita, ne znam u kojim krugovima se ostali kreću.
Ko nije slušao forumaše, i kupio stan pomoću stambenog kredita prije 2021., sad je na konja.
#fakenews
3 penthausa po milku i dvesta juce prodata u Emerald. 70% zgrade prodato, jos iskopi nisu do kraja uradjeni.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ima li ko uvid u stanje tržišta u ulcinju? interesuje me neka garsonjera ili manji jednosoban stan, obavezno sa terasom, na bul. teute.
koliko se kreću sad cijene? umijem i sam pogledat na estitor, ali me zanima da li je neko imao direktne pregovore sa investitorom/izvođačem, jer bi trebalo da su nešto niže.
skoro čuh da je neko kupio po 1900, to mi djelovaše ok pa ako neko još ima lično iskustvo, molim da podijeli
Jednosoban prije pola godine placen 1700 u izgradnji.
Sent from my iPhone using Tapatalk
I respect your wrong opinion.
Lukaj
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks