Page 81 of 82 FirstFirst ... 3171777879808182 LastLast
Results 2,001 to 2,025 of 2050

Thread: [STANOVANJE] Stambene zgrade i njihovo održavanje

Thanks Thanks Given 
    923
    Thanks Thanks Received 
    1,296
    Thanked in
    614 Posts

Ps. Sad bacih pogled na mail . Moze nekome valjati i trebati ovo pa ispisah sta je potrebno

- Zahtjev za davanje saglasnosti za uvođenje video nadzora
    - Odluka o uvodjenju video nadzora
    - Misljenje i saglasnost stanara / zaposlenih
    - Interno pravilo o zastiti licnih podataka
    - Plan i pozicije kamera/video nadzora

Sent from my iPhone using Tapatalk
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    788
    Thanked in
    339 Posts

Mi nismo ništa tražili/molili. Samo smo se složili kao komšije od ulaza da oćemo da zaštitimo sve što imamo u ulaz i stavili smo jednu kameru ispred ulaza i 2 u ulaz i to je to.

Thanks Thanks Given 
    4,234
    Thanks Thanks Received 
    8,149
    Thanked in
    3,113 Posts

I ko ima pristup kamerama?
    Ne bih da postavimo to bez ovih papira i dozvola, i onda dodje mi neka inspekcija i kazni mene i skupstinu stanara sa par hiljada eura. Ili da me neki stanar tuzi za nedozvoljeno nadgledanje.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    I ko ima pristup kamerama?
    Ne bih da postavimo to bez ovih papira i dozvola, i onda dodje mi neka inspekcija i kazni mene i skupstinu stanara sa par hiljada eura. Ili da me neki stanar tuzi za nedozvoljeno nadgledanje.

Jedino policija moze o jadu da te zabavi da ti trazi snimke javnih povrsina kad se nesto desi neko zlocin... tj da te smaraju da im snimke dajes nista vise. Pristup ima po defaultu samo upravnik zgrade kao odgovorno lice

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    100
    Thanks Thanks Received 
    396
    Thanked in
    133 Posts

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    Ps. Sad bacih pogled na mail . Moze nekome valjati i trebati ovo pa ispisah sta je potrebno

- Zahtjev za davanje saglasnosti za uvođenje video nadzora
    - Odluka o uvodjenju video nadzora
    - Misljenje i saglasnost stanara / zaposlenih
    - Interno pravilo o zastiti licnih podataka
    - Plan i pozicije kamera/video nadzora

Mozes li postaviti fajl ili link zahtjeva. Da li plan video nadzora mora biti od ovlascene firme kojoj je svrha poslovanja video nadzor i pecatiran, ili moze neko od stanara moze to uraditi?

Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

Thanks Thanks Given 
    4,234
    Thanks Thanks Received 
    8,149
    Thanked in
    3,113 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Jedino policija moze o jadu da te zabavi da ti trazi snimke javnih povrsina kad se nesto desi neko zlocin... tj da te smaraju da im snimke dajes nista vise. Pristup ima po defaultu samo upravnik zgrade kao odgovorno lice

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Imamo BIL lica po kvartu, i vec je bilo vise racija, ne bi da se petljam sa policijom i da BIL lica misle da ih imam nedje snimljene
    Na zgradu pored komsija inspektor je postavio kamera koliko oces, snimaju sto mogu i sto ne mogu, racunam da su njegove dovoljne

7. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    42
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    23 Posts

Koliko je realna plata upravniku?

Sa strane to da se ne obracunava po broju stanova, budzetu bla bla bla.
    Svaka zgrada ima ulaz, fasadu, krov, lift, dvije babe sto kukaju i slicne probleme…

Pitam za druga jer samo oni koji nisu bili upravnici idu pricom prikupiti 3 ponude, sazvati sastanak, uloziti na kraju i to odrali su vas…

PS. drug platio 5m2 fasade 650€ …

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Ako je neko imao slicno iskustvo ili ima ideju kako dalje, pomagajte i javljajte.

Naime, u stanu na spratu iznad imamo stan u kojem niko ne zivi a i dok je bilo stanara stan nije odrzavan (evo vec ~40 godina). Igrom slucaja sam imao priliku vidjeti na sta stan lici i svinjac je mala rijec, znaci zidovi su bukvalno u potpunosti crni od vlage/budji.
    Radi toga stana prilikom vecih kisha meni licno u stan (na balkonu kao i u jednoj od soba) curi/prolazi voda, a slicno se desava i u hodnicima (tacno na ivicama stana). Evo 5 godina na lijep nacin pokusavam da rijesim problem sa komsijom, pa cak i o svom trosku ali bez uspjeha tako da je stvar predata komunalnoj al' komunalna naravno kao komunalna, nemaju pojma, izasli na teren, napravili zapisnik (pri tom nisu ni pogledali nsita kod mene u stanu) i rekli da nije u njihovoj nadleznosti.

Sta, kako i gdje dalje? Vlaga/budj u stanu iznad je na tom nivou da vjerujem kako je to vec u kapilarima betona.

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Ako je neko imao slicno iskustvo ili ima ideju kako dalje, pomagajte i javljajte.

Naime, u stanu na spratu iznad imamo stan u kojem niko ne zivi a i dok je bilo stanara stan nije odrzavan (evo vec ~40 godina). Igrom slucaja sam imao priliku vidjeti na sta stan lici i svinjac je mala rijec, znaci zidovi su bukvalno u potpunosti crni od vlage/budji.
    Radi toga stana prilikom vecih kisha meni licno u stan (na balkonu kao i u jednoj od soba) curi/prolazi voda, a slicno se desava i u hodnicima (tacno na ivicama stana). Evo 5 godina na lijep nacin pokusavam da rijesim problem sa komsijom, pa cak i o svom trosku ali bez uspjeha tako da je stvar predata komunalnoj al' komunalna naravno kao komunalna, nemaju pojma, izasli na teren, napravili zapisnik (pri tom nisu ni pogledali nsita kod mene u stanu) i rekli da nije u njihovoj nadleznosti.

Sta, kako i gdje dalje? Vlaga/budj u stanu iznad je na tom nivou da vjerujem kako je to vec u kapilarima betona.
    Ne bih te obeshrabrivao, ali, iz ličnog iskustva:mrka kapa od svih institucija koje na papiru imaju nadležnost za tvoj slučaj, jer, na kraju se, iz ličnog iskustva pričam, svelo na zalijepljeni papir na vrata stana iznad mene (gdje se inače "živi) a meni su usmeno rekli, pravo da se bez pristanka stanara u tom stanu uđe imaju samo vatrogasci u slučaju da je nekome ugrožen život a i to, ukoliko nije požar, samo uz prisustvo policije. Problem u stanu iznad je bio banalan (curio im stari, prorđali, metalni vodokotlić), naravno, popravku sam htio uraditi o svom trošku.
    Ipak, uvjek ima nade. Iz iskustva kažem, bolje reći priznajem, da sam nakon nastanka problema, korektno ali ipak hladnokrvno, odnosno naoružan informacijama o nadležnostima Komunalne inspekcije, ušao u kontakt sa stanarom iznad sebe. Nisam imao dovoljno dobar psihološki pristup, jer u mom slučaju, stanar iznad je imao psihološki problem, koji sam ja, nakon saznanja da sistem ipak ne funkcioniše iako sve fino piše na papiru, počeo da "sarađujem" sa stanarom iznad (čitaj da joj dva put nedeljno kupim kutiju cigara, donesem, śedim s njom, pričam, slušam je, izigravam joj sestrića ili bratanića koji joj se ne okreću), a stan joj izgleda tako da tu može da uđe i sjedi samo neko ko nije gadljiv. Dobra strana svega je što sam saznao da bih komotno mogao da radim u Kanalizaciju i vodovod, mrtvačnicu ili kao terenac u nekoj DDD firmi.
    Eh, da, treba se odbraniti i od zajebancije kumova i prijatelja koji me opučaju kako će nakon sudnjeg joj dana, babin stan pripasti meni a ne rođacima joj....ili se ne zajebavaju

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 18-02-26 at 12:08.

11. The Following 4 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Thanks Joni. Mene vise interesuje koje su jos nadlezne institucije (ako postoje), sa komsijom je mrka kapa, skoro sest godina me vrti oko malog prsta "Srediti cemo to ubrzo!" a u stanu ne zivi niko (zivjela stara baka do prije par godina koja je preminula, ne bi me ni cudilo da je sva budj pogurala smrt)... U medjuvremenu stan propada sto se odrazava i na kvalitet zivota i nas ispod.

Komunlaci kao komunalci, bez ikakve koristi...

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Pretpostavljam da si komunalnu inspekciju kontaktirao? Kol'ko se sjećam meni su oni bili krajnja i najnadležnija institucija. Probali su da uđu kod nje i izvrše inspekcijski nadzor(inspektor za stanovanje komunalne inspekcije), ali ga nije puštila iako su prethodno konstatovali kod mene problem i čak se složili i evidentirali da mi je bezbjednost ugrožena jer se vlaga/voda primjećivala tačno kuda idu el.instalacije sve do razvodne kutije. Oni onda zalijepili neko rješenje/nalog na njena vrata i na tome se sve završilo.
    Banalizujem sad, ali ne znam bi li iko reagovao i da mi je varničilo ili dimilo iz razvodne kutije.
    Ne znam što bih ti savjetovao.
    PS. Komunalna inspekcija je tada bila na sjev.tribini stadiona Pod Goricom

Last edited by joni; 18-02-26 at 15:04.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Pretpostavljam da si komunalnu inspekciju kontaktirao?
    Ma da, naravno ali komunalci su (cast par izuzetaka sto imaju) nesposobni u Novom. Ajd sto so nesposobni neko su toliko korumpirani da je to smijesno.

Ne bih detaljisao sta se sve u medjuvremenu izdesavalo al' mislili su da su naisli na nekoga ko nece biti uporan i odustati ce od prijava. E pa nece moci pa makar se sudio sa komunalnom cijeli zivot.

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Ma da, naravno ali komunalci su (cast par izuzetaka sto imaju) nesposobni u Novom. Ajd sto so nesposobni neko su toliko korumpirani da je to smijesno.

Ne bih detaljisao sta se sve u medjuvremenu izdesavalo al' mislili su da su naisli na nekoga ko nece biti uporan i odustati ce od prijava. E pa nece moci pa makar se sudio sa komunalnom cijeli zivot.
    Nesposobni-zvuči logično
    Korumpirani?!? Jedino u odnosu na tog vlasnika stana iznad tebe, tada ti slijedi preganjanje sa Komunalnom inspekcijom. Mada, čudi me da nisu samo formu odradili, otkucali neko Rješenje/Nalog i time "obavili posao" iz svoje nadležnosti. Tada bi ti predstojalo suđenje sa vlasnikom stana.
    Ne mogu da vjerujem da s vlasnikom ne možeš naći dogovor na neki način. Znaš i sam da kreneš li đonom, postoji mogućnost da naiđeš na inat a onda se pripremi da jedan dio vremena na neodređeno odvojiš za lutanje po hodnicima naših institucija

Last edited by joni; 19-02-26 at 13:55.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Ne mogu da vjerujem da s vlasnikom ne možeš naći dogovor na neki način. Znaš i sam da kreneš li đonom, postoji mogućnost da naiđeš na inat a onda se pripremi da jedan dio vremena na neodređeno odvojiš za lutanje po hodnicima naših institucija
    Skoro sest godina se trazi rjesenje na fino, sve ima svoje granice.

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Šest godina?
    E bogomi muški.
    PS. Pretpostavljam da nisu riješeni imovinski odnosi na taj stan iznad(više vlasnika?), s obzirom da je HN u pitanju i da im(mu) nije u interesu da stan privedu namjeni

Last edited by joni; 19-02-26 at 14:02.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Šest godina?
    E bogomi muški.
    PS. Pretpostavljam da nisu riješeni imovinski odnosi na taj stan iznad(više vlasnika?), s obzirom da je HN u pitanju i da im(mu) nije u interesu da stan privedu namjeni

Dok je baka zivjela u stanu bio je njen (zivjela je upravo u toj rupcagi a vjerujem da je sve to i poguralo ubrzanu smrt). Prije par godina je preminula, nisu mogli rijesiti imovinsku raspravu jedno vrijeme ali i to je rijeseno prije nekih godinu dana.

Luda kuca kako god okrenes.

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

@beatnological probaj nekog od ovih iz ministarstva da kontaktiras za problem koji imas.

Slavica Stankov
    Glavna inspektorka
    Direkcija za inspekcijski nadzor u oblasti stanovanja
    Telefon:+382 20 446 229
    E-mail:[email protected]

Luka Bracanović
    Inspektor

Bojana Injac
    Inspektorka

Mladen Ivanović
    Inspektor
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

20. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Hvala Hercules!

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    788
    Thanked in
    339 Posts

Neko nam je otuđio neko senzor svijetlo i sve raščupao ispred ulaza, u ponedeljak čekamo ovu agenciju što nam je ugrađivala kamere da ''rasvijetlimo'' slučaj? Koji su dalji postupci kad se otkrije ko je, pošto živimo u državi koja je bespravna, pretpostavljam ništa?

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

Steta manja od 150 eura. Niko nece da se bakce time. Privatna tuzba ulaza a koliko se to isplati vidjite sami.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,989
    Thanks Thanks Received 
    1,327
    Thanked in
    799 Posts

To je 99 posto neko iz ulaza ili ulaza do sto povlaci da zna za kamere tako da vjerujem mrka kapa sto se toga tice

Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    788
    Thanked in
    339 Posts

Evo smo otkrili sve što je i ko je. Lokalni narkomančić iz drugog dijela zgrade, 3 ulaza od našeg. Kako se ponašat u ovim situacijama. Ulazio nam je i u ulaz i skidao još ponešto i gledao ima li još što da otuđi.

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Quote Originally Posted by iMMERSION~ View Post
    Evo smo otkrili sve što je i ko je. Lokalni narkomančić iz drugog dijela zgrade, 3 ulaza od našeg. Kako se ponašat u ovim situacijama. Ulazio nam je i u ulaz i skidao još ponešto i gledao ima li još što da otuđi.
    Svako malo na podgoricki izbacaju snimke kako kradu i jos nikog ne procesuirase.Mrka kapa kod nas.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    129 Posts

Quote Originally Posted by iMMERSION~ View Post
    Dobro staro nasilje, drugi jezik ne poznaju.

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,033
    Thanks Thanks Received 
    876
    Thanked in
    459 Posts

Quote Originally Posted by sl0t3 View Post
    Dobro staro nasilje, drugi jezik ne poznaju.
    Stoka ne razumije drugi jezik osim batina

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Page 81 of 82 FirstFirst ... 3171777879808182 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)