A da li bečka škola dozvoljava da se srebrnom kašikom,tiho, bez ikakvih zvukova, pokupi onaj sok od paradajza i sirćeta i da se, naravno, ista odloži u nekom određenom položaju sa viljuškom kad se završi, kako bi baba ili tetka znale kad mogu da dižu tanjire i ćase sa stola?
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
E viđe li ovo joni... oće da reče da mi ne umijemo u goste da se bečimo
Ko im je kriv kad nemaju raskoš tj fleksibilnost bića ko mi
Mada srkanje stvarno ne volim... morala bih ti macolu opalit :P
Last edited by tigrovo_oko; 10-02-26 at 15:25.
Pristajem, ako će macola ići kad završim srkanje. Ne bi valjalo dok srčem iz vangle.
I pravda za macanje vangle od šlaga sa spoljnim dijelom kažiprsta. Ponekad kad se znadoh baš posvetit tom procesu, majka nije znala je li vangla za pranje ili za slaganje u stalažu.
PS, podrazumijeva se da glasno srkanje ne sprovodim u goste a ni kod kuće ako sam sa stidnim gostima. To je intimni trenutak koji dijelim samo sa najbližima
A i mislim da su svi ti procesi u stvari preteča danas popularnih reciklaža.
Last edited by joni; 10-02-26 at 15:44.
Neđe sam sa 3,4 godine u toku ručka - šnicle u saftu sa pireom bile na repretoaru - ustala na kraju ručka, uzela parče leba i umočila u šerpu sa saftom. Majka je pred svojim roditeljima doživjela blaži moždani, i od tad pa do danas, kad me vidi da jedem iz šerpe ili macam - pogleda me, onako, značajno. A mene i dalje, ne dotiče![]()
U doba prije mašina za suđe, bio si omiljeni ukućanin ako pristaneš da jedeš iz šerpe. Obično ono kad večeraš ostatak od ručka.
Kako se otvaramo. Kao na kauču kod terapeuta.
Mora i da @starwalker ima neke svoje mračne tajne u postupanju za stolom.
Starki, bečka školo, otvori dušu, olakšaj sebi. Nisi sam, kao što vidiš.
Mnim e drži salvetu savijenu u kvadrat umjesto u trougao.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
E bogomi je to za bar 30 očenaša i to da kleči na zrnima kukuruza.
Sad me i ti sa salvetama podsjeti na djetinjstvo. Kad dođu stidni/uvaženi gosti na ručak, pa majka znavaše izvadit one oslikane, debele,mekane salvete i na njih staviti pribor, pa svi sjednemo za sto, a majkin pogled ti govori : "oni mogu što oće, ali od tebe očekujem da salvetu ostaviš u istom stanju u kakvom si je i zatekao", odnosno da se ista može vratiti u pakovanje u stanju 10/10 što bi rekli današnji prodavci telefona.
Stvarno, bijaše to vrijeme kad su djevojčice skupljale različite primjerke salveta,kad su bombonjere kružile...
Last edited by joni; 10-02-26 at 16:13.
E to nije kod nas bilo, ali jes servis za posebne prilike i štirkani stolnjacipa ako, dok presipaš iz šerpe u tanjir, kane ti supe/čorbe/sosa po stolnjaku, imao si osjećaj taman ko da ti je neko već macolu opalio
![]()
Last edited by tigrovo_oko; 10-02-26 at 16:21.
Cu salvete, kako se bahatimo, nista rukav
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ili kad slavodobitno,nakon glođanja kostiju, napuštaš sto sa masnim prstima uzdignutim prema plafonu, zamoliš najbližeg tebi za stolom (kulturnog/koji koristi samo nož i viljušku) da ti malo zavrne rukave od džempera, laktovima otvoriš vrata od trpezarije ili kupatila, takođe laktom pališ svijetlo u kupatilo (zato su i postojali oni prekidači za svijetlo sa IP 190/ultra Gorila zaštitom ) i direkt pereš ruke sapunom.
PS. Neđe skoro i viđeh da je neko na mreže izbačio one legendarne indikatore/prekidače za kupatilo. Ono je bilo samo za +20godina. Očekivalo se da bojler može uključiti samo onaj ko je vojsku služio
Last edited by joni; 10-02-26 at 16:28.
Ako se ne posrka supa, umoči ljeb u nju ili u salatu i izdrobi ispod astala i ne prospe malo, nije se slatko obidovalo![]()
Vala da vidim ove iz becke skole kako jedu srz iz supljih kosti , jel na slamku
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Jede veli šipak, pardon nar, kašikom.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Ja i smoki jedem kašikom![]()
Ne znam, te sekundarne sirovine i nusprodukti nam nisu relevantni.
Ne znam, učeni smo da se pomaže ženama u dizanju i raspremanju.
Mračne tajne za strolom? Javne su:
Izađete na večeru i svak naruči nešto drugo i onda samo čuješ.. wow što to dobro izgleda, mogu uzeti malo
F U C K OFF!
Samo supu, al' da kosti nisu u vidokrugu.![]()
The more things change, the more they stay the same.
E kako se spasismo kad uvedosmo indetifikator poziva nedje krajem 90ih ili pocetkom 2000ih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mozda i najbolji intro za neki crtani https://www.instagram.com/reel/DT2O7...xmMTJlNWFvNTYy Konan, nekoliko sezona je bilo, imam ih nedje na jedan externi hard 🫡🫡🫡
Nedje imam i Aladina u serijama, isto masa sezona, e bem ti zivot, leti vrijeme
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Last edited by Shadow'91; 12-02-26 at 01:56.
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
The more things change, the more they stay the same.
Definicija "supermen poze" na vukajlija.com: kad čučiš na čučavcu i desnom rukom držiš vrata da ti neko ne uleti a lijevom se oslanjaš na zid iza tebe da te vrata ne prevrnu nazad.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks