Ahaaa, znači zaludu plaćam kao penzos-redovno, no je to popust koji stimuliše manju potrošnju. Onda je granica možda do i preko 900kwh, jer u decembru ga je bilo(826 kwh) a u januaru ga nema (990kwh)
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Nije ti popust na placanje nego na kilovate, ne znam do koliko
nothing comes from violence and nothing ever could
Ahaaa, znači zaludu plaćam kao penzos-redovno, no je to popust koji stimuliše manju potrošnju. Onda je granica možda do i preko 900kwh, jer u decembru ga je bilo(826 kwh) a u januaru ga nema (990kwh)
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
to zavisi od tarifnog modela https://www.epcg.com/domacinstva/tarifni-modeli
mislim da smo svi mi do 500kw ko nije odabrao drugi model licno .
do 500kw ako potrosis imas popust preko nemas popust ....
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Zalosno je sto na racun od 74.51€ utrosene struje za platiti ima 21.70 VT + 4.88 NT a sve ostalo su sranja poput ang. mreznog kapaciteta 16.22 + 3.64 + gubici u mrezi preko 8€
Zalosno, da se ne placa taj angazman ili angazovanje i gubici sve bi bilo dosta dosta dosta povoljnije za nas siromahe.
VT = 414 Kwh
NT = 186 Kwh
= 74.51€
I nema popusta na to sve
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Ni manje ni više
![]()
Ne javljau se "ovi" te im po 15-20€ dolazi.
Mora da im je po 30 došlo![]()
Oni su ti na aparatima
nothing comes from violence and nothing ever could
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Metodom eliminacije da podjem od sebe.
Ne bijah lijen a i kad je bal nek je maskenbal pa sam kupio jutros EMOS smart socket i evo cijeli dan mjerim potrošače. Hebe me ova sušara Beko koja ima vec godina, ona ne spusta ispod 2.6 kwh a radila je ove zime nije da nije.
Klima kad duva do 900 wh, kad ne duva simbolično nesto trosi.
Grjalica xiomi kod ćerke koja povuce prvi sat 2kw poslije smanjuje na manje od kw i manje jos. Rijetko je pali.
Al sve je to kao i inače, VT oko 600,700 a NT 300,400 dosadašnji računi. Sad januar 1340 i 660 Nt.
Ako nisu ukrali onda mi je bojler sumnjiv, primjetio sam da neko vreme nakon ćerke nema vode ni za koga a znalo je prije ostajati..On mi je direktno spojen pa ga ne mogu izmjeriti. Računam ako je grijac oslabio ili pun kamenca,pali gasi 5,6 sati danas može i on nabrati 10,12 kw.
Ima li ko iskustva sa bojlerom koji nije ciscen sigurno godinu pa da mu treba duplo ili troduplo vise struje da postigne isto?
Sve sam ja to mjerio, imam smart utičnica 5-6 u stanu i to duplih. Ili one boba ne valjaju ili ovi kradu, ne kraduckaju što bi Velja Ilić rekao nego mnogo kradu. Prije će biti ovo drugo
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
165 eurica lagano za januar. Cetvoroclana familija i non stop je neko u stanu.
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
59.35. Ko nam je kriv kad nemamo agregat. Milije nam je u auto sipat nafte nego fino dase uzme agregat i da se pocine. Namjestit samo bojler da je na mrezu i eto simbolično 20 eura da im se daje i to im je previse
Dva bojlera u zgradu koja je uradjena 2017godine - nisu mijenjani. Oba su potrosila ukupno 215kwh niske tarife sto dodje 13e ako sam dobro izracunao.
Osim suko pametne uticnice, imas pametni prekidac da spojis zice kablova ili u razvodnu tablu na din sinu. To sto ces izmjerit par sati, nista ne znaci. Mjeri se na mjesecnom nivou za neki realni uvid.
Koliko sati u prosjeku radi susara? Je li u VT ili NT?
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
Sušara radi otprilike svaki treći dan, najčešće na NT al zna kad se okisi i po danu 2 ture da odradi. Ciklus je sat sigurno.
Dodatno sam juce otvorio i ovaj ormar sa satom na stubu i tu sam počeo da pratim . Od juče ujutro do jutros promjena je bila u 23 kw VT i 8 kw Nt sto otprilike odgovara našoj mjesecnoj potrošnji oko 900 kw.
Al ovo sad za januar sa ukupno preko 2000 kw je nemoguće, ispada svaki dan 65,70 kw.
105e, bojler, masina za ves i susara rade stalno(ne siri se ves uopste napolju), klime ponekad, pegla se dosta, kuvanje na indukciju.
Sent from my phone
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks