https://www.instagram.com/reel/DUWPU...5neWgyZWQ4cndn
Pa ne no je li?
Bacite pogled na njihov serijal sa X5 M50D...
To je onaj motor sa 3 turbine...
Remontovali sve 3 turbine, odradili lanac...Malo posle toga krepao motor potpuno, pukao klip, izgrebao cilindar, ostetio turbinu...
A polovni takav motor kosta 10k...
E to je finansijska jama
Sta reci a kome poruku poslati,ima nekih 6god u blizini mi kolega radio remont obje turbine na X5 E70 ,silovao ga snimao 200kmh nakon remonta pa i video na inst kacio...
Vlasnik uzeo i trazi neovisnog da procijeni uzrok, naime filter ulja na svom kucistu gdje lezi Oring da zatvara magistraly ulja tu je pritisak opao i zakovale obje turbine i radilica komplet kaput...
https://ibb.co/dJs1C60J
Nisam htio da ucestvujem u opravci tog motora,znajuci preprodavca i kolegu znalca za bmw vozila...
Kurcenje.
Prema tome, šta da ti kažem?
Jbg, 400nm s 1100-1200rpm, do 800nm obrtnog na dalje...Osjecaj u voznji je vjerovatno bas dobar
to je stariji model sa 3 turbine, ovaj noviji je sa 4 turbine.
Prvo treba iskontrolisat 3 ili 4 turbine, sto vakumski sto elektronski da se perfektno preklapaju i poklapaju , treba ih ohladit, podmazat...
Garantujem ti da je jednostavnije i jeftinije na kraju odrzavat bilo koji M benzinski motor, nego taj dizel sa 4 turbine.
Jer i oni znaju da okrenu lezajeve radilice, karike...na to dodas dpf, egr, scr-adblue, i 4 turbine
A zivio onaj V10, bolje mijenjat lezajeve radilice svaki peti servis, nego ovo
Last edited by Laz; 07-02-26 at 12:18.
Meni jedina logika kupovine toga motora u auto je blinda ili da je prikolica stalno nakacena na njega . Drug je dugo vozio Tourega 5.0 ali taj auto je vise km presao sa prikolicom nego bez nje i stvarno sto god da vuce ne osjeca …. Ali potrosnja masakar , odrzavanje masakar, registracija masakar … itd
I opet ti traktor cukelja ispod haube
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Last edited by TAKUMI; 07-02-26 at 15:50.
evo vidjeh čoek prodaje M550D 2012. god za 21.000 eura...
She is only here to annoy herself!
Ajde da i to oposlimo.
Vozam ovih dana X6 2025, ko za ovo da 85-90 iljada treba mu pisati ozbiljnu dijagnozu.
Dobra strana - urcenje ispred kafica i sto se sklanjaju ljudi iz lijeve trake maaalo brze kad im blicas. Potrosnja isto nije losa za auto od 2.5 tone i 375 konja, autoput 140-170 drzi oko 9.5 litara.
Auto tih para nema standardno adaptive cruise control i lane assist. Koma.
Kvalitet pojedinih plastika daleko bilo. Kapiram da je dzip al kako je auto niti udoban niti stabilan.
Provozao sam q7 2022. on je makar praktican, koristan I udoban auto.
Ada ako se uzima od 100k neka se i uzme od 150k vala.![]()
Kad uzima co'ek takvo auto, uzimaj ga u full opremi i kraj. Ili ga ne uzimaj.
Pa cekaj kao logika je Ako su me izmuzli 100k za klot auto, neka me izmuzu za jos 50k za opremu koja dodje fabricki na kola od 30k
Logika je ako kupujes auto od 100k da imas u jorgan planinu jos 5 puta toliko i na racun jos 5 puta toliko i da te zabolje za tih 50k jer svaki merak se placa.
ako ti je to cudno, udji na mercedesov sajt i traziOriginally Posted by claudiocaniggia;[URL="tel:6256770"
mercedes benz digital extras
mercedes benz equipment subscription
Last edited by sl0t3; 11-02-26 at 08:48.
Otkljucavanje radara za X6 2022 je 950 eura preko connected app.
Ne znam kako je u CG, dok sam tamo zivio najbogatija osoba koju sam znao je bio komso kamatas. (Fun fact on je vozio jedno vrijeme X6, digli mu ga bombom no nebitno)
Odje imam kontakt zbog posla sa ljudima networtha 5m-300m $ redovno. Nikog od njih ne mogu da izmuzem niti pokusavam, jer nisu takvi "ima se moze se zabolje me za 50k". Ne za 50k, nego za 50 eura. Ali ako ih ispostujes I odradis posao kako treba, vjeruj da sami caste I plate vise nego sto trazim.
Niko od njih ne vozi X6, cak sta vise sem Porschea za vikend ne voze njemacka kola. Jedan gospodin znam da vozi e38 750i 1995 ako me sjecanje dobro sluzi. Jedna gospodja kod koje sam bio neki dan je uzela land cruiser novi. Doduse oprosticemo sto ne zna da je iforcemax motor u Toyote a ne stari V6.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks