Svako kog sam zvao mi reče da ne rade to ili da skinem sam i donesem im. Na kraj je Šarović riješio problem.
Šarović rajetan. Malko čudan tip, a pričaju i svašta, ali ja sam vazda kod njega završavao bez puno muke (doduše jednostavne stvari).
Postoji li iko u Podgoricu ko stavlja ugrađuje i reže šper ploču za tovarni prostor u kombi?
Dje zamijeniti zvucnike na kia sportage. Prednji su mi se raspdjeli. Pocelo je po malo evo ima godina ali se sad vise ne mogu slusati
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Što smo rekli, ko su najbolji plastičar, lakirer i limar? Dajte da zakazujem za po godine tamo kod nekoga samo da je normalan.
Djuro vise ne radi, a njegov sin samo neka je zdrao.
Prema tome, šta da ti kažem?
Dje u PG ili CG odraditi da valja dekarbonizacinu motora i čišćenje DPFa
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
Dekarbonizacija je prodaja magle i suplje price,nesto sto kompresijom i tlakovima ubrizga u cilindre e strucnjak bi ga maglom i dimom procistio,bez temeljnog zahvata demontaze i svega koje ima dodir sa smjesom koja katranise i karbon stvori na tijelima motora,glave,usisa i portova ventila kao i grane,egr ventila i samog coolera egr to bi takozvani eksperti magle uradili za pola sata,baratanje raznim parametrima pritisaka prije i poslije dekarbojizacije te kojekakva hemija brendirana bas smijesna prica...![]()
Nema nista bez potpuno rastaviti pa cistiti da valja...
Al kad ima masinu za dekarbonizaciju pa jos reklama sa inozemskim nazivom i partnerom e to obecava....![]()
Podji kod nekog koji ima dodir sa euro4,euro5 i 6 motorima usled kvara na motoru da vidis koliko je tu Kg garezi i katrana koja sa hiljade km talozi na motorina...
A ko od majstora radi demontazu, ciscenje? I koliko naplacuje?![]()
Ko zeli to,po radnim satima i dalje naplati se , UZ kada malo vece litraze i posle uz dobru volju bude iz fabrike ...
Ima i nacin sa dry ice blasting tj pjeskarenjem ...
Dekarbonizacija motora je gotovo nemoguca bez rasklapanja motora i ciscenja potrebnih djelova...3-4 dana sam po svom autu stemao, lomio komade garezi, i posle potapao u kojekakve hemije...Bukvalno je masa koja se stvori, pepeo-cadj-ulje-dizel-ugljenik tvrda koliko i plastika...
Kao i injection mogu da tvrdim da je vecina tih stvari prodavanje magle...Jer ukoliko vas motor usisa i jednu cesticu toga u cilindre, pozdravite se sa tom povrsinom vise...tako da je kacenje one cjevcice u usis i drzanje gasa na 2000rpm bukvalno magla...
Sto se tice dpf-a, i tu mislim da je skidanje i ispiranje saca na radnom stolu najbolje resenje...Medjutim tu vidim da je moguce da se skine neki od senzora, i direktno pred dpf da se ubrizgava neka hemija u auspuh dok auto radi...Tako da to vjerovatno moze da opere dpf, ali opet mislim da ga je bolje skinuti i fino oprat...
Citiracu sebe:
Tebe sam htio pomenuti da si prao tvoje al ti spretno i slike postavio pozz.
Je li se osjetilo da bolje ide?
Ubijediste me da ne bacam pare na dekarbonizaciju. Ali dje je onda najbolje povest auto za ciscenje DPFa, ima li neki majstor da je na glasu. Pretpostavljam da je bolje kad se skine i ocisti pod pritiskom nego da se to radi hemijama bez skidanja
Ajd pisi koji auto i model,ovako bacamo pasulj ...
Imas nekad model dpf tik do same turbine recimo i poprecno motor postavili pa ti skidaj traverzne i letve volana pa cupaj vadi i peri dpf a cijena demotaze prelazi cijenu pranja cca 70e i sl.
Ako je jos 4x4 ili Awd ovo ti je sve gratis,jer tu ina par poluosovina i karadan sa centralnim diff...
Last edited by injection; 08-02-26 at 21:30.
Torziona osovina sa glavcinama, za prikolicu mi treba, ako ko ima... Pezo 206 ili slicno...
Imas li zuvaca za jedno pranje ? 6 zylinder uber 430tkm..
https://streamable.com/c92b3e
Pali bez usisne i makao sve klapne u usisnoj inlet port jer su ih flahom i rigips srafima remontivali
Ovako sad na cistu usisnu i komplet sistem,kodiranjem DDE ecu ide egr i flaps off ...
Ne znam ko je imao iskustva i kakvog sa Savom iz NK (elektronicar) ali iz mog iskustva zastidje kakvo nisam gledao.
Prije ces na tel dobit' Trampa nego njega.. zalud poruke, zalud pozivi.. co'ek misli da neki veliki faktor pa se javlja svake prestupne a i kad se javi vise psuje nego sto prica.. pih.
Sto je sa ljudima, tj. majstorima danas?
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks