Page 83 of 223 FirstFirst ... 337379808182838485868793133183 ... LastLast
Results 2,051 to 2,075 of 5562

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Ne treba nista da se objasnjava, samo postavi sebi logicno pitanje, da te neko pita da pogodis koji organ bi u nekoj drzavi po tvom izboru bio nadlezan da lice protiv koga se vodi krivicni postupak i koje ne postuje mjeru nadzora zabrane napustanja nekog prostora ogranici da ne pobjegne, sta bi ti se nametnulo kao logican zakljucak?
    Mala nadgradnja: koji organ bi bio nadlezan recimo da ogranici kretanje i preduzme mjere da ne pobjegne lice koje ima mjeru i ne smije da napusti recimo teritoriju Madjarske?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Organ koji bi mogao(možda) da sprovede mjeru zabrane napuštanja Mađarske(dakle da hermetički zatvori granicu) bi po meni bila recimo... cjelokupna kopnena vojska Mađarske i Hrvatske zajedno. Znači rasporediš na 2172km mađarske granice nekih 40.000 vojnika(na svakih 50m, jer **** ga to lice ne krši nikakav zakon dok se šeta mađarskom teritorijom).
    E sad, nisi mi definisao zadatak, koliko je to lice vremenski dobilo zabranu napuštanja Mađarske. Ako je zabrana sano na dva sata, onda ti treba ~40.000 vojnika. Ako je duže vrijeme, po nekadašnjim vojnim standardima straža se smjenjuje na 2h, a onda se odmara 4h i u tom skučaju ti treba ~120.000 vojnika.Međutim i to je, bar nekad bilo, maksimalno 7 dana, a onda najon tih 7 dana moraš tih 120.000 vojnika da odnoriš i zamijeniš sa novih 120.000 vojnika

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

2. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

@joni,ti si posle mene bio u JNA
    ...

4. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Organ koji bi mogao(možda) da sprovede mjeru zabrane napuštanja Mađarske(dakle da hermetički zatvori granicu) bi po meni bila recimo... cjelokupna kopnena vojska Mađarske i Hrvatske zajedno. Znači rasporediš na 2172km mađarske granice nekih 40.000 vojnika(na svakih 50m, jer **** ga to lice ne krši nikakav zakon dok se šeta mađarskom teritorijom).
    E sad, nisi mi definisao zadatak, koliko je to lice vremenski dobilo zabranu napuštanja Mađarske. Ako je zabrana sano na dva sata, onda ti treba ~40.000 vojnika. Ako je duže vrijeme, po nekadašnjim vojnim standardima straža se smjenjuje na 2h, a onda se odmara 4h i u tom skučaju ti treba ~120.000 vojnika.Međutim i to je, bar nekad bilo, maksimalno 7 dana, a onda najon tih 7 dana moraš tih 120.000 vojnika da odnoriš i zamijeniš sa novih 120.000 vojnika

Eto vidis, sad samo takav zakljucak skaliraj na jedan stambeni objekat. I obezbijedi po jedan sendvic i sok eventualno.

6. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Kako sada izgleda onaj momak za koga smo ovdje ustanovili da ima uličarsko ponašanje,ex ministar Radulović ako se dobro sjećam...?
    ...

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Ne mogu da vjerujem da stvarno raspravljamo o ovim stvarima. Zar su nas stvarno toliko zatupili da neko može isrkeno da misli da ovdje nije policija zajebala stvar?
    Look upon my works ye mighty and this pear...

9. The Following 5 Users Say Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Nego šta da mu radi? Bez odluke suda ga ne može sprovesti u istražni zatvor. Mora da ga vrati u stan. Policija onda treba da obavijesti sud o tom događaju da bi sud mogao dalje da preduzima radnje iz svoje nadležnosti.
    Pa i meni je jasno da ga ne može sprovesti u istražni zatvor. I sudija je priznao i objasnio da ga moraju vratiti u stan. I to mi je jasno. Ali, evo me sad ka Šćepanović, kako zamišljaš to sprovođenje mjere? Zatekneš lice ispred ulaza kako hoće da izađe. Šta radiš? Ovo te pitam ako se staviš u kožu nekog pandura.

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Ne mogu da vjerujem da stvarno raspravljamo o ovim stvarima. Zar su nas stvarno toliko zatupili da neko može isrkeno da misli da ovdje nije policija zajebala stvar?

I ja se o upitah,rekoh gledaj na što troše vrijeme momci...
    ...

12. The Following 3 Users Say Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,927
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Meni djeluje da je direktor sasvim uvjeren u to sto izgovara. Tako da u konacnom je sasvim moguce da sve i da je nekome palo na pet da se izlane i kaze hajdemo noc prije da pokrijemo taj objekat i osujetimo eventualni a mozda i realni polisaj nepostovanja mjere, da je neko rekao a ne treba jer svakako ne bi mogli nista da preduzmemo u tom slucaju.
    Ako se prihvati kao logicno da je takvo nesto netacno, svaka dalja diskusija je bespredmetna, jer je covjek u potpunosti uvjeren da je nemocan u takvoj situaciji.

Lijepo je rekao ne mogu ga pritvoriti bez odluke suda jer nije napravio ni novo djelo ni prekrsaj, samo ga zaustave, legitimisu, naprave zapisnik i kazu mu da se vrati, i lice se vrati. Sutra opet zapali nedje naravno.
    On ne spori da su nadlezni da sprovode mjeru, ali smatra da ne treba da ga unose nazad u stan ko u spusku celiju, nego samo da evidentiraju postovanje/krsenje mjere, obavjeste sud o tome i cekaju dalje instrukcije, eto tako sam ja shvatio.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Pa i meni je jasno da ga ne može sprovesti u istražni zatvor. I sudija je priznao i objasnio da ga moraju vratiti u stan. I to mi je jasno. Ali, evo me sad ka Šćepanović, kako zamišljaš to sprovođenje mjere? Zatekneš lice ispred ulaza kako hoće da izađe. Šta radiš? Ovo te pitam ako se staviš u kožu nekog pandura.
    Zavisi od slučaja do slučaja. U konkretnom, s obzirom da se radi o Milošu Medenici, zadržavaš ga, sprovodiš nazad u stan i ne napuštaš objekat. Odmah obavještavaš nadređenog o situaciji i tražiš pojačanje, jer je razumno pretpostaviti da lice tog profila ne djeluje samostalno i da postoji realan rizik od bjekstva ili pomoći sa strane. Paralelno se obavještava i sud o kršenju mjere, kako bi se dalje postupalo u skladu sa zakonom.

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Lijepo je rekao ne mogu ga pritvoriti bez odluke suda jer nije napravio ni novo djelo ni prekrsaj, samo ga zaustave, legitimisu, naprave zapisnik i kazu mu da se vrati, i lice se vrati. Sutra opet zapali nedje naravno.
    On ne spori da su nadlezni da sprovode mjeru, ali smatra da ne treba da ga unose nazad u stan ko u spusku celiju, nego samo da evidentiraju postovanje/krsenje mjere, obavjeste sud o tome i cekaju dalje instrukcije, eto tako sam ja shvatio.
    Lijepo ti gutaš svaki argument koji dolazi od kadrova Demokrata, kao da se iz njihovog štaba javljaš. Bukvalno svaki put.
    Last edited by VanjaTheMan; 05-02-26 at 23:23.

15. The Following 2 Users Say Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Sent from my phone
    Svakako policija nema nadleznost bilo koga da pritvara. Sad ko zna sta je sve hipoteticki moguce, mozda bi ga neki avizani policajac smjetio u vozilo, mozda bi ga neki drugi poveo u prostorije, sve to zavisi od misaonih procesa i kognitivnih kapaciteta lica.
    Ali sta ces, sve pada u vodu kad je jednostavno policija tu nemocna i to je to, ne treba se iscrpljivati dalje, jednostavno se dogadja, a da nisu u sumi?

Thanks Thanks Given 
    6,927
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Zato sto je sud zajebao stvar u vise navrata, od sudjenja pa do toga da su mu dali da bude jedno od 200-300 lica bez nanogice koje policija treba svaki dan da obidje, da vide ocima jesu li tu, jer nema uslova da im neko strazari ispred.
    Ja isto vjerujem da je neko u policiji mogao preventivno da posalje patrolu noc prije da sjedi ispred, ali vjerovatno bi se i tada isunjao nedje okolo.
    Lijepo ti gutaš svaki argument koji dolazi od kadrova Demokrata, kao da se iz njihovog štaba javljaš. Bukvalno svaki put.
    Dje si Poaro, nisam te prepoznao?
    Ovo nije clan Demokrata nikad bio, oni su ga predlozili iz redova policajaca kao nestranacku licnost jer je njima to pripalo, nakon sto su procijenili da je posten i da hoce/ne boji se da radi. To sto ga napadaju ne znaci nuzno da su u pravu je li?

Sent from my phone
    Last edited by nikolaf7; 05-02-26 at 23:35.

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Eto vidis, sad samo takav zakljucak skaliraj na jedan stambeni objekat. I obezbijedi po jedan sendvic i sok eventualno.

Ja ću ti to olako skalirati,ako je idealan slučaj :da stan ima jedan izlaz. Treba ti 6 pandura za jednog Miloša (ako je Milošu određena zabrana napuštanja stana u trajanju od 7 dana) koji će da drežde po 2 h ispred Miloševih vrata.Tih 6 pandura treba neko tih 7 dana da doveze i vrati od Miloševih vrata do nekog mjesta da odmore posle smjene straže. To ti je još 2-3pandura.Pokrio si Miloša 24/7. Dajle 8-9 pandura za Miloša. Nakon tih 7 dana trebaju ti novih 6 pandura.To je otprilike 15-16 pandura za 14 dana. Sad ti to dalje multipliciraj sa: -sedmicama koje treba pokrivati
    -brojem Miloša i Uroša koje treba pokrivati. Mislim da je Šćepanović govorio o oko 150 .
    -sa brojem mogućih izlaza za bjekstvo.(Iz mog stana možeš izać na izlazna vrata, moš iskočit sa sjevernog balkona i moš iskočit sa južnog balkona...visoko prizemlje,jbg)....
    ....sjetiće se neko još nekih mogućih djelioca i činioca u ovoj prostoj računskoh operaciji, istona, zna to Alno1,zasnovanoj na JNA doktrini obezbjeđivanja objekata

Last edited by joni; 05-02-26 at 23:33.

19. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Zato sto je sud zajebao stvar u vise navrata, od sudjenja pa do toga da su mu dali da bude jedno od 200-300 lica bez nanogice koje policija treba svaki dan da obidje, da vide ocima jesu li tu, jer nema uslova da im neko strazari ispred.
    Ja isto vjerujem da je neko u policiji mogao preventivno da posalje patrolu noc prije da sjedi ispred, ali vjerovatno bi se i tada isunjao nedje okolo.

Sent from my phone
    Mozda su nanogice preskupe

21. The Following 2 Users Say Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Šćepanoviću možda zamjena teza može da prođe, ali ovdje ne prolazi. Zna se tačno šta je bio posao policije u ovom slučaju. Dalje od toga nema šta da se gleda. Isključiva odgovornost je na policiji. Sve mimo toga je buncanje čovjeka koji je trebao da podnese ostavku istog dana kad je Miloš Medenica pobjegao.

23. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Ja ću ti to olako skalirati,ako je idealan slučaj :da stan ima jedan izlaz. Treba ti 6 pandura za jednog Miloša (ako je Milošu određena zabrana napuštanja stana u trajanju od 7 dana) koji će da drežde po 2 h ispred Miloševih vrata.Tih 6 pandura treba neko tih 7 dana da doveze i vrati od Miloševih vrata do nekog mjesta da odmore posle smjene straže. To ti je još 2-3pandura.Pokrio si Miloša 24/7. Dajle 8-9 pandura za Miloša. Nakon tih 7 dana trebaju ti novih 6 pandura.To je otprilike 15-16 pandura za 14 dana. Sad ti to dalje multipliciraj sa: -sedmicama koje treba pokrivati
    -brojem Miloša i Uroša koje treba pokrivati. Mislim da je Šćepanović govorio o oko 150 .
    -sa brojem mogućih izlaza za bjekstvo.(Iz mog stana možeš izać na izlazna vrata, moš iskočit sa sjevernog balkona i moš iskočit sa južnog balkona...visoko prizemlje,jbg)....
    ....sjetiće se neko još nekih mogućih djelioca i činioca u ovoj prostoj računskoh operaciji, istona, zna to Alno1,zasnovanoj na JNA doktrini obezbjeđivanja objekata

Rade se smjene po 12 sati, 12-24 12-48. Treba ti tri covjeka da pokrijes sve.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Rade se smjene po 12 sati, 12-24 12-48. Treba ti tri covjeka da pokrijes sve.
    Mexiko, bez uvrede:Jesi ti kad davao stražu?
    12 sati? Možda ako ti daju 5-6 tabletica LSD-a ili metamfetamina
    Last edited by joni; 05-02-26 at 23:39.

Thanks Thanks Given 
    6,927
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Šćepanoviću možda zamjena teza može da prođe, ali ovdje ne prolazi. Zna se tačno šta je bio posao policije u ovom slučaju. Dalje od toga nema šta da se gleda. Isključiva odgovornost je na policiji. Sve mimo toga je buncanje čovjeka koji je trebao da podnese ostavku istog dana kad je Miloš Medenica pobjegao.
    U pravu si, ovdje nista ne prolazi. Sam cu se udaljiti preventivno, zaslijepljen bozanskom pronicljivoscu i mudroscu.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Mexiko, bez uvrede:Jesi ti kad davao stražu?
    12 sati? Možda ako ti daju 5-6 tabletica LSD-a ili metamfetamina
    Policija i vojska su dvije razlicite "firme" i funkcionisu po razlicitim pravilima. Policija ne daje strazu kao sto vojska radi. Policajac ima smjenu, isto kao sto je ima ispred sticenih objekata. Ima svoje radno vrijeme.
    I da, davao sam strazu, i smjene na radaru po 4 i 6 sati...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

28. The Following 3 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Policija i vojska su dvije razlicite "firme" i funkcionisu po razlicitim pravilima. Policija ne daje strazu kao sto vojska radi. Policajac ima smjenu, isto kao sto je ima ispred sticenih objekata. Ima svoje radno vrijeme.
    U vanrednim situacijama PJP je davala stražu po 12h i 2 h odmora pa opet 12h...sad ce @joni da se začudi kako,ali gola istina.
    ...

30. The Following 2 Users Say Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Onda to nije straža. 12 sati da stojiš ispred Miloševog stana?Može ako će te Miloš puštit da uđeš u njegov stan, da zaključaš vrata iznutra i da se popišaš u njegov WC.
    To što ti smatraš policijskom stražom i obezbjeđenjem lica sa smjenama od 12h...to bih ja uporedio sa praznim puškom ili lažnom kamerom. Ideš logikom da ovaj drugi ne zna da ti je prazna puška, ili ne zna da ti je kamera fake, odnosno da Miloš ne zna da se čovjek za 12 sati čovjek mora dva puta popišat

Vrijeme je da i ja batalim. Previše banalizujem, što ne znači da nisam u pravu

Last edited by joni; 05-02-26 at 23:51.

32. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    U vanrednim situacijama PJP je davala stražu po 12h i 2 h odmora pa opet 12h...sad ce @joni da se začudi kako,ali gola istina.
    Ne čudim se ja, čak šta više vjerujem ti. Kolko je to imalo smisla, ne znam.
    Moguće da su pelene nosili

34. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Ne čudim se ja, čak šta više vjerujem ti. Kolko je to imalo smisla, ne znam.
    Moguće da su pelene nosili

Izdržljivi momci
    ...

36. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Ne treba nista da se objasnjava, samo postavi sebi logicno pitanje, da te neko pita da pogodis koji organ bi u nekoj drzavi po tvom izboru bio nadlezan da lice protiv koga se vodi krivicni postupak i koje ne postuje mjeru nadzora zabrane napustanja nekog prostora ogranici da ne pobjegne, sta bi ti se nametnulo kao logican zakljucak?

Da odgovorim i na ovaj izazov i donesem zaključak:
    Taj organ bi se zvao zatvorska policija a taj prostor bi se zvao kazamat(ne zatvor). Tu bih redukovao troškove. U prostoru od 20m˛ sa šipkama ∅400 bih smjestio 10 Miloša i 1 policajac bi mogao da drži stražu i po 24 h, jer bi mogao i da spava, jede, kenja, gleda TV ili video klipove državnih činovnika dok je na straži i imao bi samo jednu obavezu:da im svake 12 sati gurne 5 vekni ljeba i bocu od 2l vode.
    Ali,sa ovim mojim zaključcima nikad EU gledali ne bi

Last edited by joni; 06-02-26 at 00:13.

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Onda to nije straža. 12 sati da stojiš ispred Miloševog stana?Može ako će te Miloš puštit da uđeš u njegov stan, da zaključaš vrata iznutra i da se popišaš u njegov WC.
    To što ti smatraš policijskom stražom i obezbjeđenjem lica sa smjenama od 12h...to bih ja uporedio sa praznim puškom ili lažnom kamerom. Ideš logikom da ovaj drugi ne zna da ti je prazna puška, ili ne zna da ti je kamera fake, odnosno da Miloš ne zna da se čovjek za 12 sati čovjek mora dva puta popišat

Vrijeme je da i ja batalim. Previše banalizujem, što ne znači da nisam u pravu

Naravno da nije straza, kao sto rekoh, u smislu kako to vojska radi. U policiji to ne postoji. Policajac ima smjenu od 8 ili 12 sati, bilo daje na obezbjedjenju ili saobracajni policajac ili javni red i mir, posebna, SAJ... Ima pravo na pauzu, kao i svaki drugi radnik, za toliko dodje zamjena.
    E sad ovo tvoje poredjenje sa praznim puskama i kamerama, bas i ne razumijem
    Last edited by mexiko; 06-02-26 at 00:20.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Page 83 of 223 FirstFirst ... 337379808182838485868793133183 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)