Page 82 of 221 FirstFirst ... 327278798081828384858692132182 ... LastLast
Results 2,026 to 2,050 of 5516

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    2,438
    Thanks Thanks Received 
    5,120
    Thanked in
    2,746 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Президенте се ипак предомислио и данас прогласио ових брзо усвојених 25 закона за ЕУ регулативу.

Право збори, али криво мисли.

По овоме следећа поглавља која се ближе затварању су 1,2,9,14 и 29.
    Pa po Ustavu smije jednom da ih vrati.
    Isto je i Mila jednom tako prpa bila uFatila
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    590
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    323 Posts

Nije ih vratio. Nije iskoristio ustavno pravo.

Thanks Thanks Given 
    426
    Thanks Thanks Received 
    435
    Thanked in
    248 Posts

Predvodnik... Na svaka tri sata po jednu

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
    Last edited by isnogood; 05-02-26 at 21:17.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,578
    Thanked in
    3,797 Posts

Riješio da funkcioniše u skladu sa svojim mecenom Psihopatom - ne skidaj se sa televizija i iz medija, makar 300-400 obraćanja godišnje.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Znaci kad si u kucnome pritvoru mozes da radis sta god hoces i da ides gdje hoces jer policija ne smije da te privede zbog krsenja tih mjera?

Šćepanović je kazao da bi policija ušla u nezakonito postupanje ako bi hapsila i zadržavala osobe ukoliko krše mjere kućnog pritvora.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Isto kao i kad bi se recimo pobjeglo iz pritvora kojim slucajem, potpuno realno, logicno je da bi to prije bilo nedje u nadleznosti vodoprivredne inspekcije da lice vrati dje mu je mjesto

Thanks Thanks Given 
    426
    Thanks Thanks Received 
    435
    Thanked in
    248 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Znaci kad si u kucnome pritvoru mozes da radis sta god hoces i da ides gdje hoces jer policija ne smije da te privede zbog krsenja tih mjera?

Šćepanović je kazao da bi policija ušla u nezakonito postupanje ako bi hapsila i zadržavala osobe ukoliko krše mjere kućnog pritvora.

Posle noćašnje emisije a i ovoga što se dešava sa pravnim tumačenjima, matematika mi je još milija, 1+1=2 tačka

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

7. The Following 2 Users Say Thank You to isnogood For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,578
    Thanked in
    3,797 Posts

Znači, policija je nadležna za njih samo dok ne napuštaju mjesto stanovanja ili boravka, a čim kroče van mjesta na koje ih je mjera ograničila, policija više nije nadležna? Šredinger imao više mačaka, izgleda.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

9. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,233
    Thanks Thanks Received 
    8,142
    Thanked in
    3,111 Posts

Policija u doba DPS: ubiju boga u mija martinovica
    Policija danas: nismo nadleznyyyy

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

11. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,868
    Thanks Thanks Received 
    8,778
    Thanked in
    4,256 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Znači, policija je nadležna za njih samo dok ne napuštaju mjesto stanovanja ili boravka, a čim kroče van mjesta na koje ih je mjera ograničila, policija više nije nadležna? Šredinger imao više mačaka, izgleda.
    Što reče sudija (i to presjednik Višeg Suda),kad mu ovaj pandur konkretno saopšti da su 13(slovimatrinaest) puta sudiju obavjestili da je jedno te isto lice prekršilo mjeru zabrane napuštanja stana:
    "Nisam upoznat, dajte mi vremena da pročitam o konkretnom slučaju"
    Da sam na mjesto ovog zadrtog,ali rekao bih poštenog policajca,odgovorio bih mu :"Čitaj igumane" dao bih ostavku na mjesto prvog polucajca u državi i aplicirao bih na mjesto obezbjeđenja u nekoj ambasadi. Tamo bih bar imao imunitet da išklapam bilo kog CG državljanina koji to zaslužuje
    Hahahahaha

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 05-02-26 at 21:44.

13. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,927
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Scepanovic je popizdio sto sve na njega svaljuju, zadro ko june i iznosi im bukvalnog shvatanja manjkavosti sistema, da nece da rade u sivoj zoni. On tumaci bukvalno zakon da nema osnova za privodjenje, cita redom razloge iz zakona. Mogu da ga zadrze, upozore, pozovu sudiju i prijave krsenje. Sudija ne uradi nista, dokazao u 35 primjera, a ovi ubijaju po gradu ili budu ubijeni. Ministar i sudija se sprdaju sa time, oni smatraju moze to sve lagano iako nidje nije propisano kako treba, ali dokaz da je ovaj u pravu o nemoci policije je sto rade na uvodjenju novog kriv djela-krsenje mjera nadzora.

Predsjednik suda je umislio da je bozanstvo sa olimpa i prenerazava se sto direktor policije(diplomirani pravnik inace, nije limar) cita i tumaci zakone, komentarise losa rjesenja suda, zamisli jeretika. Onda ga taj isti policajac 2 puta napravi budalom.

Sent from my phone

15. The Following 2 Users Say Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    395
    Thanks Thanks Received 
    331
    Thanked in
    197 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Pa to ti je ako stoji policajac pored puta a ti hoćeš da se parkiraš tu đe ti nije mjesto, može da ti zabrani ali ako ugrabiš dok ne gleda onda više nijesi njegova nadležnost nego komunalnog policajca

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Scepanovic je popizdio sto sve na njega svaljuju, zadro ko june i iznosi im bukvalnog shvatanja manjkavosti sistema, da nece da rade u sivoj zoni. On tumaci bukvalno zakon da nema osnova za privodjenje, cita redom razloge iz zakona. Mogu da ga zadrze, upozore, pozovu sudiju i prijave krsenje. Sudija ne uradi nista, dokazao u 35 primjera, a ovi ubijaju po gradu ili budu ubijeni. Ministar i sudija se sprdaju sa time, oni smatraju moze to sve lagano iako nidje nije propisano kako treba, ali dokaz da je ovaj u pravu o nemoci policije je sto rade na uvodjenju novog kriv djela-krsenje mjera nadzora.

Predsjednik suda je umislio da je bozanstvo sa olimpa i prenerazava se sto direktor policije(diplomirani pravnik inace, nije limar) cita i tumaci zakone, komentarise losa rjesenja suda, zamisli jeretika. Onda ga taj isti policajac 2 puta napravi budalom.
    Može li ovo biti dokaz multiverzuma? Jer zvuči kao da si gledao neku drugu emisiju, možda iz paralelnog univerzuma.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

18. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Sent from my phone
    A kako nema osnova, licu je vec sudskim rjesenjem ograniceno kretanje i sloboda i onda se plasira teza da bi mu se ne moze ograniciti vec ograniceno kretanje i sloboda. To niko nije doveo u pitanje sigurno posljednjih 70 godina do veceras odnosno danas kada je tu tezu plasirao poslanik Bogdanovic jer mu je vjerovatno ovaj direktor to tako objasnio.
    Na kraju, sve i da je tako besmisleno a nije, jel bilo vremena da se izmijeni i dodatno precizira takvo postupanje za slucaj kao sto evo postoji neko kome to treba eksplicitno nacrtati

20. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,868
    Thanks Thanks Received 
    8,778
    Thanked in
    4,256 Posts

Ako sam dobro čuo sudiju, na pitanje Komnenića ili nekog drugog, pa šta da radi policajac kad vidi lice koje napušta stan tokom zabrane, ovaj sudija ladno veli
    :"Pa da ga vratite u stan"
    ?!?!
    Aloooooo, čovjek je potpuno van realnosti. Vjerovatno ne zna da ima ljudi koji pljunu na ulicu, pa kad mu neko reče da ima, on kaže pa što mu ne prinesete maramicu kad vidite da pljuje.

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,717
    Thanked in
    1,563 Posts

Pobjeda scepanovica. Raskrinkani do kraja.

f6

Thanks Thanks Given 
    8,507
    Thanks Thanks Received 
    3,800
    Thanked in
    2,255 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Ako sam dobro čuo sudiju, na pitanje Komnenića ili nekog drugog, pa šta da radi policajac kad vidi lice koje napušta stan tokom zabrane, ovaj sudija ladno veli
    ?!?!
    Aloooooo, čovjek je potpuno van realnosti. Vjerovatno ne zna da ima ljudi koji pljunu na ulicu, pa kad mu neko reče da ima, on kaže pa što mu ne prinesete maramicu kad vidite da pljuje.

Nisam mislio da gledam,ali izgleda cu morati...kako pišete rekao bih da je sudija bio u elementu...
    ...

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

?!?!

Pa dobro mu je i odgovorio, direktor policije pita sta da radi policajac kad vidi nekoga da krsi mjeru koju je po zakonu policija duzna da sprovodi

Thanks Thanks Given 
    1,349
    Thanks Thanks Received 
    1,073
    Thanked in
    612 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Nisam mislio da gledam,ali izgleda cu morati...kako pišete rekao bih da je sudija bio u elementu...

Ma nije bio u elementu, Šćepanović se sam i ničim izazvan malo isprosipao. Uz zdušnu podršku Komnenovića, koji je cijelo vrijeme forsirano dolivao ulje na vatru...

Thanks Thanks Given 
    1,349
    Thanks Thanks Received 
    1,073
    Thanked in
    612 Posts

Namjerno sam napisao Komnenovića, jer ovaj nikako da prelomi prezime

Thanks Thanks Given 
    18,868
    Thanks Thanks Received 
    8,778
    Thanked in
    4,256 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Pa dobro mu je i odgovorio, direktor policije pita sta da radi policajac kad vidi nekoga da krsi mjeru koju je po zakonu policija duzna da sprovodi

Aj objasni mi slikovito tu situaciju: Vesna Medenica napušta stan/ulaz i vidi je policajac. Fata je oko pasa i nosi do stana? Ako nema lifta, smije li da odmori na svaki drugi sprat?
    Čuš, "vratite je u stan?!"
    Zamišljam mene pod mjerama zabrane napuštanja stana. Roditelji me se odriču preko novina, odlučuju da me ne ubiju ali bi me rado izbačili iz stana, no ne mogu jer onda i oni vrše krivično djelo. Odlučujem da odem na šampitu. Izlazim iz stana, fata me policajac sa klupe ispred zgrade i nosi me nazad u stan. U međuvremenu majka i otac zaključavaju stan jer su se napokon oslobodili bruke. Policajac ih moli da mu otvore jer mu je dužnost, a tako kaže i časni sud, da me vrati u stan.Oni odbijaju,vele, eto vam ga nek vas bruka. Nas više neće.
    Policajac od svoje plate kupuje stan komšije preko puta.Zavodi ga na moje ime, ubača me u njega i uzima drugi ključ da me opet može vratit kad krenem na kačamak.

Last edited by joni; 05-02-26 at 22:48.

28. The Following 3 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Aj objasni mi slikovito tu situaciju: Vesna Medenica napušta stan/ulaz i vidi je polucajac. Fata je oko pasa i nosi do stana? Ako nema lifta, smije li da odmori na svaki drugi sprat?
    Čuš, "vratite je u stan?!"
    Zamišljam mene pod mjerama zabrane napuštanja stana. Roditelji me se odriču preko novina, odlučuju da me ne ubiju ali bi me rado izbačili iz stana, no ne mogu jer onda i oni vrše krivično djelo. Odlučujem da odem na šampitu. Izlazim iz stana, fata me policajac sa kkupe ispred zgrade i nosi me nazad u stan. U međuvremenu majka i otac zaključavaju stan jer su se napokon oslobodili bruke. Policajac ih moli da mu otvore jer mu je dužnost, a tako kaže i časni sud, da me vrati u stan.Oni odbijaju,vele, eto vam ga nek vas bruka. Nas više neće.
    Policajac od svoje plate kupuje stan komšije preko puta.Zavodi ga na moje ime, ubača me u njega i uzima drugi ključ da me opet može vratit kad krenem na kačamak.

Ne treba nista da se objasnjava, samo postavi sebi logicno pitanje, da te neko pita da pogodis koji organ bi u nekoj drzavi po tvom izboru bio nadlezan da lice protiv koga se vodi krivicni postupak i koje ne postuje mjeru nadzora zabrane napustanja nekog prostora ogranici da ne pobjegne, sta bi ti se nametnulo kao logican zakljucak?
    Mala nadgradnja: koji organ bi bio nadlezan recimo da ogranici kretanje i preduzme mjere da ne pobjegne lice koje ima mjeru i ne smije da napusti recimo teritoriju Madjarske?

30. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,071
    Thanks Thanks Received 
    6,601
    Thanked in
    3,147 Posts

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    6,927
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

A kako nema osnova, licu je vec sudskim rjesenjem ograniceno kretanje i sloboda i onda se plasira teza da bi mu se ne moze ograniciti vec ograniceno kretanje i sloboda. To niko nije doveo u pitanje sigurno posljednjih 70 godina do veceras odnosno danas kada je tu tezu plasirao poslanik Bogdanovic jer mu je vjerovatno ovaj direktor to tako objasnio.
    Na kraju, sve i da je tako besmisleno a nije, jel bilo vremena da se izmijeni i dodatno precizira takvo postupanje za slucaj kao sto evo postoji neko kome to treba eksplicitno nacrtati

Ima izvedenog osnova da ga zadrze, ja sam lijepo rekao da je ovaj ljut uvatila ga nepravda i bukvalnim shvatanjem ih napada, tu je malo pretjerao naravno. 70 godina to niko nije doveo u pitanje, ali i 70 godina nismo imali desetine najgorih kriminalaca koji masovno izlaze iz pritvora nakon 3 godine bez presude, pa bih rekao da je ovo novi problem u ovakvoj praksi. I priznali su da su prepoznali taj novi problem i da rade na novom djelu samo i upravo zbog toga. Ne sigurno da bi Scepu izmamili osmijeh.

Ljut je jer su oni da bi sebe oprali sve svalili na njega, a krivi su najvise. Ponasaju se kao je Medenica u mjeri nadzora zabrana napustanja stana kao da je u spuskoj celiji, i policija je kriva sto mu ispred vrata ne stoji 24/7, i smatraju da je policija u toj situaciji UIKS. Ovaj jos od prve emisije prica da nisu UIKS, i da ne mogu tako da rade.
    Onda pricaju kako je to isto kao pritvor.
    E pa legende cuvani pritvor nije ali mjera jeste u sustini dobrovoljne prirode, nesto kao uslovna osuda. Dajemo ti da nisi u zatvoru, ali ako prekrsis mozemo te poslati u zatvor. A ovdje u rjesenju mu daju da je u svom stanu(drugima citav grad daju), ali ako prekrsis mozemo te u spuz spakovat. U rjesenju o pritvoru vjerujem da ne pise ako prekrsis pritvor uradicemo to i to, jer je kaznjivo samo po sebi. A ovo nije kaznjivo samo po sebi.
    I tu dolazimo do problema - prvi je da on nije u celiji dje ga policija moze cuvati non stop, a drugi da i kad isti krimos 13 puta prekrsi mjeru sud ne uradi nista. Posao malo da rokne nekoga, da izdiluje nesto itd...
    O cemu mi da pricamo ovjde?

Sent from my phone

33. The Following User Says Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Ima izvedenog osnova da ga zadrze, ja sam lijepo rekao da je ovaj ljut uvatila ga nepravda i bukvalnim shvatanjem ih napada, tu je malo pretjerao naravno. 70 godina to niko nije doveo u pitanje, ali i 70 godina nismo imali desetine najgorih kriminalaca koji masovno izlaze iz pritvora nakon 3 godine bez presude, pa bih rekao da je ovo novi problem u ovakvoj praksi. I priznali su da su prepoznali taj novi problem i da rade na novom djelu samo i upravo zbog toga. Ne sigurno da bi Scepu izmamili osmijeh.

Ljut je jer su oni da bi sebe oprali sve svalili na njega, a krivi su najvise. Ponasaju se kao je Medenica u mjeri nadzora zabrana napustanja stana kao da je u spuskoj celiji, i policija je kriva sto mu ispred vrata ne stoji 24/7, i smatraju da je policija u toj situaciji UIKS. Ovaj jos od prve emisije prica da nisu UIKS, i da ne mogu tako da rade.
    Onda pricaju kako je to isto kao pritvor.
    E pa legende cuvani pritvor nije ali mjera jeste u sustini dobrovoljne prirode, nesto kao uslovna osuda. Dajemo ti da nisi u zatvoru, ali ako prekrsis mozemo te poslati u zatvor. A ovdje u rjesenju mu daju da je u svom stanu(drugima citav grad daju), ali ako prekrsis mozemo te u spuz spakovat. U rjesenju o pritvoru vjerujem da ne pise ako prekrsis pritvor uradicemo to i to, jer je kaznjivo samo po sebi. A ovo nije kaznjivo samo po sebi.
    I tu dolazimo do problema - prvi je da on nije u celiji dje ga policija moze cuvati non stop, a drugi da i kad isti krimos 13 puta prekrsi mjeru sud ne uradi nista. Posao malo da rokne nekoga, da izdiluje nesto itd...
    O cemu mi da pricamo ovjde?

Sent from my phone
    Meni djeluje da je direktor sasvim uvjeren u to sto izgovara. Tako da u konacnom je sasvim moguce da sve i da je nekome palo na pet da se izlane i kaze hajdemo noc prije da pokrijemo taj objekat i osujetimo eventualni a mozda i realni polisaj nepostovanja mjere, da je neko rekao a ne treba jer svakako ne bi mogli nista da preduzmemo u tom slucaju.
    Ako se prihvati kao logicno da je takvo nesto netacno, svaka dalja diskusija je bespredmetna, jer je covjek u potpunosti uvjeren da je nemocan u takvoj situaciji.

35. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

?!?!
    Nego šta da mu radi? Bez odluke suda ga ne može sprovesti u istražni zatvor. Mora da ga vrati u stan. Policija onda treba da obavijesti sud o tom događaju da bi sud mogao dalje da preduzima radnje iz svoje nadležnosti.

Meni djeluje da je direktor sasvim uvjeren u to sto izgovara.
    Ma neko ga je neko naučio da ovako priča, a manje-više znamo i ko. Ovo je samo najnoviji pokušaj da se opere od odgovornosti.
    Last edited by VanjaTheMan; 05-02-26 at 23:08.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

37. The Following 2 Users Say Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Page 82 of 221 FirstFirst ... 327278798081828384858692132182 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 17 users browsing this thread. (1 members and 16 guests)

1. high