meni da sud odredi placanje alimentacije radio bih na crno ne bih nikad centa platio. :P
Jedno dijete 200 i dva djeteta 400 je isto. Ako ti sud dodijeli gornju granicu alimentacijw znaci da si dobro placen. Ako si dobro placen 400e za dvoje uopste nije mnogo iliti je reanlo malo ako vec imas neke ok pare...
meni da sud odredi placanje alimentacije radio bih na crno ne bih nikad centa platio. :P
mislis stvorio bi se dug pa bi se pokrenula prinudna naplata pa ne bi imali kako da se naplate pa bi me uhapsili da se naplate...
a ja ne bih otisao van drzave nego bih tu 10o godisnju proceduru cekao![]()
Ma ne postoji gornja granica.
Nek neko ima platu od 4000e, 15% je 600e. To je minimum koji mora. A može i više, ako tako sud odredi.
A mogu i roditelji sporazumno da se dogovore koji iznos je dovoljan, pod uslovom da su civilizovani.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Pogresno sam onda protumacio neciji post (quote ovao sam ga iznad) kao da je 200 gornja granica po djetetu.
Bilo nekad.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Imamo li jak standard za ove egzibicije, studio?
https://www.custodyxchange.com/topic...ve%20elsewhere.
Moguće da je i sad. Znam da kum daje 200e. Iako se vodi kao nezaposlen ali se dogovorili...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Kako je sve ovo u stvari mizernoAlimentacija zapravo ne bi ni trebala da se određuje nikakvim sudovima pa ni brakovi no su ljudi pokvarena roba.
200 jedno dijete 200 drugo i u podstanare zena ili muz 400 eura min saldo 800 eura
Lijep razvod
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa prijatelju pas pojede 4-5e granula dnevno, ne kapiram ti racunicu sto materijalno sto nematerijalno
a ja mislim da bi mogli preć na PM vas dvoje 90% poruka je vaš međusobni chat
She is only here to annoy herself!
OT
Poruka ženama i budućim majkama.
Ako tiće ne možete podignut sjutra same ne ulazite u brak.
Jer muškarci su *****.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 02-02-26 at 20:12.
Mislim da može da se dogovori, ako je razvod civilizovan, fiksan iznos po djetetu a može i procenat od zvanične plate. Zakon vjerovatno vodeći i računa o onom koji plaća (da i on mora od nečega živjeti) alimentaciju propisuje od 15-50% od primanja onog supružnika koji je dužan da je plaća. E sad zašto je razvod, gledano samo sa aspekta finansija, štetan za sve članove porodice u odnosu na zajednički život, to je druga strana medalje, jer normalan otac/majka dok su u zajednici "plaćaju" 90-100% "alimentacije", ali sami su to tražili. Bilo jedan od supružnika bilo oboje.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Što ja plaćam ili ne plaćam ti si posljednji stvor na planeti kojem treba da ispostavljam račun.Greote što je ovo, da ti nije od kobaje?
Isprosipao si na ovu temu teške odvratluke ali neka, lijepo je viđet to.Ti mora da si od onih FACA što misli da ih se žensko plaši, greote?
Last edited by Bluemoon; 02-02-26 at 20:29.
zene i devojcice, vasi komentari me ne doticu![]()
Nemoj me držati za riječ, ali mislim da je tako nešto i u zakonu propisano. U slučaju da majka, kojoj su pripala djeca, osnuje novu bračnu zajednicu da njen novi supružnik u tom braku ima iste finansijske obaveze(ne alimentaciju, nego npr. da kupuje hranu, plaća račune, školovanje, fiksne proteze, patike, trenerke, tetovaže,bicikla, ajfone...) kao i onaj koji ih je pravio a dok je živio u braku sa majkom im.
Evo, neko ko bolje poznaje pravo i Zakon, nek napiše jesam li u pravu ili sam pogrešno čuo. Ono što ja znam je da ne poznajem ni jednu majku kojoj je pripalo roditeljsko pravo nad mlađom djecom a da je stupila u novi brak, što ne znači da ih nema. Ovih drugih znam baš dosta.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks