Da li prave problem na nasu carinu ako se poruci aku alat, tacnije udarni odvijac sa dvije 5Ah baterije
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Nijesam znao da su rusi vlasnici datike
Da li prave problem na nasu carinu ako se poruci aku alat, tacnije udarni odvijac sa dvije 5Ah baterije
Ne prave, samo ce ti naplatit sve sto mogu
A pitanje je dal ce ti baterije moci. Ja sam gledao nedje, nije mi ni bilo isplativo, no sacekas akciju i uzmes.
Ispalo bi mi duplo manje sa shipping-om, carinom i pdv-om uracunatim u odnosu na nase prodavnice sa akcijom od 30%
Samo ne znam oce li pravit problem sa baterijama kod nas
Ne pravimo problem
Sent from my moto g56 5G using Tapatalk
Odavno ne porucivah van temua
Treba bi da porucim jednu stvar s ebaya, cijena je 120 eura, slanje za CG 34.90eura DHL Paket International.
Chat gpt mi je izracunao da me to izlazi kod nas skoro duplo, odnosno oko 220eura...
Je li to ta cijena otprilike? Ili mi mogu uvalit jos sta od troskova?
Proizvod + shipping 155 €
Carina (5%) 7,75 €
PDV (21%) 34,18 €
DHL špedicija ~25 €
Izabrah na Jomashop onu opciju koja uključuje DHL dostavu i all duties unaprijed. Nadam se da to znači kod ovih naših da mi neće ništa naplatiti kad stigne dodatno. Zar ne?
"K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."
Da, poslace kao DDP, a znaci da je vec sve unaprijed placeno. I onda ce eventualno da ti traze podatke zbog uvoznog carinjenja.
@Laz
https://info.carina.co.me/carinski-kalkulator
Za robu vrijednosti do 150€, obračunava se i naplaćuje PDV u iznosu od 21 %.
(vrijednost iz fakture + troškovi prevoza) x PDV
Za robu vrijednosti između 150€ i 1000€, obračunava se i carina i PDV
((vrijednosti iz fakture + troškovi prevoza) x carina) x PDV
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ode vrijeme za edit
+ spediterski troskovi
Vidi ako mogu shipping da iskazu da posebnoj fakturi.
@institucija
Da li se onda sabiraju? Mislim da je tako dolazilo od sportsdirect i nije se sabiralo
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ono gore mi se čini da su OK troškovi, samo što ne znam da li je tačno za 5% carine jer nije fiksno već zavisi od tarifne oznake i zemlje porijekla, obično je manje ili je nema...
Ne bih se previše oslonio na kalkulatoršto se tiče i troškova a i spiska robe koje se smije i ne smije uvesti... Praksa je malo liberalnija
Evo ja uzeh klompe za 66.05e iz USA. Platih postaru 7.5jura. Znachi oko 11.5% ide drzavi u ovom sluchaju. Inache od carine do mene je trebalo 2 dana.
Evo od jutros pošiljke, samo Danilovgrad...
Zato će novi nameti od 1. jula 2026 na nivou EU, 3€ "handling fee" za svaku pošiljku... A kako smo mi u procesu pristupanja a budžet prazan, naša Vlada će jedva dočekati zgodan izgovor
Netacno, i shipping ulazi u vrijednost pošiljke
Njak Njak Njak
Shipping ulazi u obracun placanja, ali ne i kad se gleda oce li ili ne biti carine, tako je vazda bilo. Ako je granica 150, onda 140+30e shipping je ispod granice.
Sent from my phone
Ko isporučuje MExxxxxxxxxx pošiljke sa Alija?
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Znaci i dalje ne izdaju neki obracun ili fiskalni racun… tako da tu ima prostora za muljanje i stavljanje u dzep
Porucio sam stvar, pa vam javljam kroz desetak dana kako sam prosao...Pitao sam prodavca, nema mogucnost da mi odvoji posebno fakturu za stvar i posebno fakturu za slanje...Ali ce kao pokusat sve da stavi na jedan papir dje ce naznacit koliko je slanje, i to ce zalijepit na kutiju...Pa cemo vidjet sta ce ovi nasi rec, ali vec ocekujem da platim sve
Odje se ne zna ko pije ko placa...
Whatsapp poruka sad, 20:37 subota vece
067 156 353 (possible - NTC Logistics)
Postovani vasa posiljka ECSxxxxxxxx je zadrzana od strane carine.
Molimo vas da nam u sto kracem roku posaljete screenshot porudzbe radi potvrde vrijednosti
I ja saljem, u isti sekund odgovaraju...Cudo da neko radi subotom u 9
Mislio sam da je scam neki, ali whatsapp valjda prepoznao biznis akaunt
aliexpres je u pitanju
Last edited by Laz; 07-02-26 at 19:45.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks