Pezo 1,4HDi + 1,6Hdi za sve varijante. 1,4hdi bez plivajuceg i DPF. Tu je i karavanska verzija. Vecini ljudi koja ga je kupila ostalo je para za servise, gume, kvacilo. Izvozi relacije do BGa bez problema. Pri tome su u okviru EURO 5 odnosno uvozljivi iz inozemstva pa nama prihvatljivim cijenama. I to ne oni u bijeloj boji.
Polinezija gospodo.
Sta veli vozis?
https://youtube.com/shorts/n4wBD6EEg...r9m3R3VH0PC5hM
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja bi iskombinovao u kategoriji Porodično i Auto za dalji put do 5000€. Za te dvije kategorije, po mom mišljenju, idealno se uklapa Ford S max 2006-2009god. 2.0 tdci , prva generacija, euro4 96-103kw. Imao sam FL model 2012 god, i zavolio taj auto. Nevjerovatno je kako je udoban i komforan. Prepun nekih korisnih ladica unutra, a prostora na pretek ima. Gepek ogroman. Motor izuzetno pouzdan, trap masivan i kvalitetan. Izolacija odlična, i kvalitet izrade unutrašnjosti i posle 20 god ne pokazuje neke velike tragove habanja. Ono što bi naveo kao manu je klima. Veliki auto, ogromne staklene površine, ljeti kad bude 40+ na sunce, iako potpuno ispravna klima teško ohladi da bude nešto hladnije od prijatnog osjećaja.
Dok npr imao sam Oktaviju limuzinu 2008 god, koliko god da je vruće napolje, klima podešena na 20 stepeni, posle 10ak min bude kao u frižideru.
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
Ja sam sa svakim autom ljeti imao problem ako je stajao na suncu par sati.
Sent from my phone
Isto tako i ja, prvo se sva vrata i gepek sirom otvore a upali auto i klima. Pomaze, ali je tabla usijana ko sporet i pored onoga sto se stavi za sunce.
Sent from my phone
Stari peškir za plažu i uveče kad parkiraš fino sa vanjske strane i pokriješ cijelu šoferku. Naravno, zadnja stakla da su zatamnjena dobro i nema kuvanja ljeti.
Sent from my OP13 using Tapatalk
![]()
Last edited by guvarana; 29-01-26 at 16:06.
Stay salty.
Od juče valjda (tako mi rekoše da im je stigao neki mail sa uputstvom), auta koja koštaju preko 10k moraju do zadnjeg centa biti plaćena preko računa.
Ne znam kako je za polovna kad se uvoze, ali tako je za nova. Ne moze ono do 10k u kesu, a ostalo preko racuna ko do sad sto je bilo.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Last edited by kimmi; 30-01-26 at 21:21.
To za placeve važi ili?
Stay salty.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Prodje godina od kada sam uvezao zadnje auto iz Štajerske.
Kakva je sad situacija? Da li treba sve isto (mislim na dokumentaciju)?
1. Fahrzeugschein;
2. Fahrzeugbrief;
3. Export (Ausfuhrbegleitdokument);
4. Neto faktura;
5. ZOLL sa osiguranjem na 2 nedelje;
6. COC.
Cuo sam da korumpirani carinici ponekad ne prihvataju fakturu (fizicko lice —> pravno lice) nego izmisljaju neke stvari da bi uzeli kintu. Je li istina?
Prema tome, šta da ti kažem?
Počeli su malo na izlazu iz EU da cimaju zbog "F-gas certifikata" a to ti je "EU licence for importing and exporting fluorinated greenhouse gases under Regulation 2024/573"
Raspitaj se oko toga i da li prodavac može da ti obezbijedi taj certifikat, da te ne bi na DB vratili nazad u Ćilipe u neku radionicu kod lika koji će ti kobajagi isprazniti freon iz sistema, naplatiti oko 90-150eur i izdati ti papir da nemaš freon u sistemu...i onda sa tim možeš da izađeš iz EU...
Mada ima načina i da se to zaobiđe, ali otom, na nekom drugom mjestu..![]()
A što se tiče fakture fizičko lice —> pravno lice, pravite ugovor o kupoprodaji, i valjalo bi da ima notarski pečat sa zadnje strane, i onda tu nema dileme. Nema tog carinika koji smije da napravi problem. I obavezno carinsku deklaraciju u zemlji iz koje uvoziš auto, ne iz HR ili SLO...
Ovo za freon je sick covjece. Pa onda bih morao da napunim klimu opet ovamo, 150-200 eura minimum kod ovlascenog, i da se vozam bez klime. Pa jesu li normalni?
Nisam bio jasan ovo za fizicko lice-pravno lice, ako ja kao fizicko lice trgujem od pravnog lica, a uplata regularno preko racuna. Da li prave problem ovi nasi strucnjaci?
Last edited by TAKUMI; 17-04-26 at 12:28.
Pa zato i napisah "kobajagi da ti isprazni"...on ga ne isprazni, ali naplati kao da jeste, i dobiješ papir da si ispraznio... luda kuća...![]()
A sto bi to radili? Sta je poenta?
Opasan gas, drz ne daj. Meni sa punim stigla ona Honda, al nekog ce zapet da crnjace.
Njih ne interesuje da li si uplatio preko računa ili ponio keš, čim ti je prodavac izdao fakturu, to je dokaz da je auto plaćeno. Možeš im platiti kako god ti želiš...s tim da ukoliko auto košta preko 10.000eur, uglavnom će te svi usloviti da bude uplata preko računa.
Pazi, za freon najviše prave problem ovima koji uvoze na šlepu, i na prikolicu...mada mi se jedan lik požalio da su mu pravili problem za kamion koji je uvezao "na točkovima" jer je njegova firma kupila taj kamion... znači ima neke veze da li kupuje fizičko lice ili pravno lice, to se treba ispitati kod špeditera koji rade prenaupućenja.
Poenta je da moraš da imaš taj papir "F-gas certifikat", ako nemaš, ideš na pražnjenje...ali lik u Ćilipe ti kaže, "daću ti papir da sam ispraznio freon, to ću ti naplatiti od 90-150eur(u zavisnosti od količine freona), ali ga neću isprazniti da bi ti uštedio dodatnih 150-200eur da ga ponovo napuniš, jer na granicu svakako ne provjeravaju da li je sistem prazan ili ne"
Shvatili smo kako funkcioniše sistem, ali šta je pozadina, razlog, zašto gas ne može preko granice, čime to pravdaju?
Stay salty.
To mene zanima. Pozadina. Jesu li oni normalni?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks