Ko će da vara varat će kako god ali najviše sebe.
Nikad prevaru ne bi mogla prevaliti u bilo kom smislu ali evo veli @Caesar da je batinanje crvena jedino koliko shvatih linija i to od institucije zvana Crkva.Ah da i duhovno uzdizanje ako ti neko stane na put duhovnog uzdizanja.
A prevara ništa?Ono imam jednu za kuće drugu za *****rluk prelijepo.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
To je tačno, pogotovo kad se uzme koliko se krvoprolića kroz istoriju dešavalo pod okriljem religija odnosno onih kojima je služila kao izgovor za nečovječnost. A takve stvari se i dan danas dešavaju, pa je interesantno koliko god vremena prošlo da se ljudi vrlo malo mijenjaju. Zato vjeru i ne poistovjećujem sa crkvom kao institucijom.
Da se vratim na prethodno.. spasenje je tema za sebe, pa se ne bih mnogo nadovezivala na to. Ali do tog istog spasenja svako ima svoj put, a taj put može da uključuje održavanje zajednice koja nije ono što bi trebalo da bude, samo ukoliko to osoba za sebe odabere kao put. Moje viđenje je vrlo jednostavno: ako je ljubav povod za brak, neljubav je povod za razvod.
A ni u jednoj religiji, sigurna sam, ne postoji ikakav zapis koji govori o tome da treba biti i ostati sa osobom koja nas ne voli i ne razumije. To nikako ne mogu biti cviljenja i žalopojke kako napisa Caesar, jer porodica isključivo može da bude tvrđava samo onda kada je ljubav ta koja je održava.
To je problem s religijama i njihovim tumačenjima. U biti svaka govori jedno te isto i ukazuje na iste vrijednosti koje treba njegovati u sebi, a ljudi različitost forme koriste za međusobna sukobljavanja, odlazeći od suštine.
Kao oni nazovi vjernici koji će da poste 40 dana ali će da se raduju kad komšiji crkne krava, u stanju su da prevare brata rođenog ili recimo da ispiraju usta ovom službenicom koja je aktuelna ovih dana.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Ajde Lapis je mlada i ideali, zanesenost, mladost, strast…razumijem. Al ti… Shvatio sam da si se razvela. Zaebala si se big time ako nije nesto od onog sto gore pomenuh. Al evo ja sam ti najveci neprijatelj ili prijatelj ovdje pa vjerujem lako ti je odabrat sta je. Biraj mudro
Evo bording odoh
γνῶθι σαὐτόν
Upravo sam tražila da vidim da li ima nešto konkretno o prevari pa ću ostavit ovo ovdje:
Библија допушта да особа оконча брак због неверства брачног друга (Матеј 19:9). То значи да након прељубе, недужни брачни друг има право да одлучи хоће ли остати у браку или ће затражити развод. То је лична одлука (Галатима 6:5).
A našla sam i ovaj odgovor jednog duhovnika s kojim sam saglasna:
https://www.tvhram.rs/odgovor-duhovn...-prevara-braku
Ne no ti zadrto tu držiš kao krilaticu neke crkve ono dok ne dođe do fizičkog obračuna, što bi pobogu i dolazilo do toga?Ono razvod je najprirodnija stvar na planeti isto ko i bilo šta.Čak je brak neprirodniji od razlaza meni bar ako je ono pošto poto da se mi ipak držimo iako tu više ništa nema.Ja sam to u svojoj porodici gledala i porodicama mojih bližnjih ja tako što neki trpe u životu ne bi trpjela.Never Ever.Moji su se razvodili verbalno stotine puta a onaj ko je najveće posljedice trpio svih tih melodrama su njihova đeca.
Nije zgoreg tražiti i izučavati ovo kao ti, ali mislim da ako već dođe do razmišljanja o razvodu, bolje se pozivati i u ruci imati ovjeren i potpisan predbračni ugovor,nego Bibliju ili Kuran. Makar sve to kraće traje.
Mislim da je posljednji "izabranik srca" gospođe Kidman po predbračnim ugovoru imao određeni novčani bonus(mislim da su milioni bili u pitanju) za svaku godinu dana braka sa njom u kojoj nije okusio alkohol. S njene strane potpuno legitimno. U praksi se to završilo tako što junak nije izdržao. Mene interesuje da li dotični možda povremeno obitava na temi 'sad mi se pije'. Najsumnjiviji su mi @assassinate , @avet i još neki te žive po bijelome svijetu.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 30-01-26 at 16:50.
Ti bi samo gledao kako nešto da unovčiš Joni, lisico![]()
Bolje bi ti bilo da primiriš da ti supruga ne bi saznala za onaj virtuelni poljubac što si mi slao da bi zubizareta stio da učiniš ljubomornim.
Ne mora bit nužno, ali iz moje perspektive djeluje mi da se on drži striktno forme.
Sigurno da ima sveštenika i duhovnika koji bi se pozivali na praštanje, kao vrlinu kojoj treba težiti, kao i na pokajanje. A kako se ni sveštenici između sebe oko nekih stvari ne mogu dogovoriti, vjerujem da su odluke ipak lične i treba ih donositi tako da se na kraju dana bude u miru sa njima i njihovim posljedicama.
Taman mi još pop treba da mi šeta oko bračnog ili ljubavničkog kreveta tačno bi se roknula sa takvim da nam ga još naruči.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by joni; 30-01-26 at 17:11.
Last edited by Bluemoon; 30-01-26 at 17:11.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks