Mi nismo ništa tražili/molili. Samo smo se složili kao komšije od ulaza da oćemo da zaštitimo sve što imamo u ulaz i stavili smo jednu kameru ispred ulaza i 2 u ulaz i to je to.
Ps. Sad bacih pogled na mail . Moze nekome valjati i trebati ovo pa ispisah sta je potrebno
- Zahtjev za davanje saglasnosti za uvođenje video nadzora
- Odluka o uvodjenju video nadzora
- Misljenje i saglasnost stanara / zaposlenih
- Interno pravilo o zastiti licnih podataka
- Plan i pozicije kamera/video nadzora
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Mi nismo ništa tražili/molili. Samo smo se složili kao komšije od ulaza da oćemo da zaštitimo sve što imamo u ulaz i stavili smo jednu kameru ispred ulaza i 2 u ulaz i to je to.
I ko ima pristup kamerama?
Ne bih da postavimo to bez ovih papira i dozvola, i onda dodje mi neka inspekcija i kazni mene i skupstinu stanara sa par hiljada eura. Ili da me neki stanar tuzi za nedozvoljeno nadgledanje.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Imamo BIL lica po kvartu, i vec je bilo vise racija, ne bi da se petljam sa policijom i da BIL lica misle da ih imam nedje snimljene
Na zgradu pored komsija inspektor je postavio kamera koliko oces, snimaju sto mogu i sto ne mogu, racunam da su njegove dovoljne
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Koliko je realna plata upravniku?
Sa strane to da se ne obracunava po broju stanova, budzetu bla bla bla.
Svaka zgrada ima ulaz, fasadu, krov, lift, dvije babe sto kukaju i slicne probleme…
Pitam za druga jer samo oni koji nisu bili upravnici idu pricom prikupiti 3 ponude, sazvati sastanak, uloziti na kraju i to odrali su vas…
PS. drug platio 5m2 fasade 650€ …
Ako je neko imao slicno iskustvo ili ima ideju kako dalje, pomagajte i javljajte.
Naime, u stanu na spratu iznad imamo stan u kojem niko ne zivi a i dok je bilo stanara stan nije odrzavan (evo vec ~40 godina). Igrom slucaja sam imao priliku vidjeti na sta stan lici i svinjac je mala rijec, znaci zidovi su bukvalno u potpunosti crni od vlage/budji.
Radi toga stana prilikom vecih kisha meni licno u stan (na balkonu kao i u jednoj od soba) curi/prolazi voda, a slicno se desava i u hodnicima (tacno na ivicama stana). Evo 5 godina na lijep nacin pokusavam da rijesim problem sa komsijom, pa cak i o svom trosku ali bez uspjeha tako da je stvar predata komunalnoj al' komunalna naravno kao komunalna, nemaju pojma, izasli na teren, napravili zapisnik (pri tom nisu ni pogledali nsita kod mene u stanu) i rekli da nije u njihovoj nadleznosti.
Sta, kako i gdje dalje? Vlaga/budj u stanu iznad je na tom nivou da vjerujem kako je to vec u kapilarima betona.
Ne bih te obeshrabrivao, ali, iz ličnog iskustva:mrka kapa od svih institucija koje na papiru imaju nadležnost za tvoj slučaj, jer, na kraju se, iz ličnog iskustva pričam, svelo na zalijepljeni papir na vrata stana iznad mene (gdje se inače "živi) a meni su usmeno rekli, pravo da se bez pristanka stanara u tom stanu uđe imaju samo vatrogasci u slučaju da je nekome ugrožen život a i to, ukoliko nije požar, samo uz prisustvo policije. Problem u stanu iznad je bio banalan (curio im stari, prorđali, metalni vodokotlić), naravno, popravku sam htio uraditi o svom trošku.
Ipak, uvjek ima nade. Iz iskustva kažem, bolje reći priznajem, da sam nakon nastanka problema, korektno ali ipak hladnokrvno, odnosno naoružan informacijama o nadležnostima Komunalne inspekcije, ušao u kontakt sa stanarom iznad sebe. Nisam imao dovoljno dobar psihološki pristup, jer u mom slučaju, stanar iznad je imao psihološki problem, koji sam ja, nakon saznanja da sistem ipak ne funkcioniše iako sve fino piše na papiru, počeo da "sarađujem" sa stanarom iznad (čitaj da joj dva put nedeljno kupim kutiju cigara, donesem, śedim s njom, pričam, slušam je, izigravam joj sestrića ili bratanića koji joj se ne okreću), a stan joj izgleda tako da tu može da uđe i sjedi samo neko ko nije gadljiv. Dobra strana svega je što sam saznao da bih komotno mogao da radim u Kanalizaciju i vodovod, mrtvačnicu ili kao terenac u nekoj DDD firmi.
Eh, da, treba se odbraniti i od zajebancije kumova i prijatelja koji me opučaju kako će nakon sudnjeg joj dana, babin stan pripasti meni a ne rođacima joj....ili se ne zajebavaju
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 18-02-26 at 12:08.
Thanks Joni. Mene vise interesuje koje su jos nadlezne institucije (ako postoje), sa komsijom je mrka kapa, skoro sest godina me vrti oko malog prsta "Srediti cemo to ubrzo!" a u stanu ne zivi niko (zivjela stara baka do prije par godina koja je preminula, ne bi me ni cudilo da je sva budj pogurala smrt)... U medjuvremenu stan propada sto se odrazava i na kvalitet zivota i nas ispod.
Komunlaci kao komunalci, bez ikakve koristi...
Pretpostavljam da si komunalnu inspekciju kontaktirao? Kol'ko se sjećam meni su oni bili krajnja i najnadležnija institucija. Probali su da uđu kod nje i izvrše inspekcijski nadzor(inspektor za stanovanje komunalne inspekcije), ali ga nije puštila iako su prethodno konstatovali kod mene problem i čak se složili i evidentirali da mi je bezbjednost ugrožena jer se vlaga/voda primjećivala tačno kuda idu el.instalacije sve do razvodne kutije. Oni onda zalijepili neko rješenje/nalog na njena vrata i na tome se sve završilo.
Banalizujem sad, ali ne znam bi li iko reagovao i da mi je varničilo ili dimilo iz razvodne kutije.
Ne znam što bih ti savjetovao.
PS. Komunalna inspekcija je tada bila na sjev.tribini stadiona Pod Goricom
Last edited by joni; 18-02-26 at 15:04.
Ma da, naravno ali komunalci su (cast par izuzetaka sto imaju) nesposobni u Novom. Ajd sto so nesposobni neko su toliko korumpirani da je to smijesno.
Ne bih detaljisao sta se sve u medjuvremenu izdesavalo al' mislili su da su naisli na nekoga ko nece biti uporan i odustati ce od prijava. E pa nece moci pa makar se sudio sa komunalnom cijeli zivot.
Nesposobni-zvuči logično
Korumpirani?!? Jedino u odnosu na tog vlasnika stana iznad tebe, tada ti slijedi preganjanje sa Komunalnom inspekcijom. Mada, čudi me da nisu samo formu odradili, otkucali neko Rješenje/Nalog i time "obavili posao" iz svoje nadležnosti. Tada bi ti predstojalo suđenje sa vlasnikom stana.
Ne mogu da vjerujem da s vlasnikom ne možeš naći dogovor na neki način. Znaš i sam da kreneš li đonom, postoji mogućnost da naiđeš na inat a onda se pripremi da jedan dio vremena na neodređeno odvojiš za lutanje po hodnicima naših institucija
Last edited by joni; 19-02-26 at 13:55.
Šest godina?
E bogomi muški.
PS. Pretpostavljam da nisu riješeni imovinski odnosi na taj stan iznad(više vlasnika?), s obzirom da je HN u pitanju i da im(mu) nije u interesu da stan privedu namjeni
Last edited by joni; 19-02-26 at 14:02.
Dok je baka zivjela u stanu bio je njen (zivjela je upravo u toj rupcagi a vjerujem da je sve to i poguralo ubrzanu smrt). Prije par godina je preminula, nisu mogli rijesiti imovinsku raspravu jedno vrijeme ali i to je rijeseno prije nekih godinu dana.
Luda kuca kako god okrenes.
@beatnological probaj nekog od ovih iz ministarstva da kontaktiras za problem koji imas.
Slavica Stankov
Glavna inspektorka
Direkcija za inspekcijski nadzor u oblasti stanovanja
Telefon:+382 20 446 229
E-mail:[email protected]
Luka Bracanović
Inspektor
Bojana Injac
Inspektorka
Mladen Ivanović
Inspektor
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Hvala Hercules!
Neko nam je otuđio neko senzor svijetlo i sve raščupao ispred ulaza, u ponedeljak čekamo ovu agenciju što nam je ugrađivala kamere da ''rasvijetlimo'' slučaj? Koji su dalji postupci kad se otkrije ko je, pošto živimo u državi koja je bespravna, pretpostavljam ništa?
Steta manja od 150 eura. Niko nece da se bakce time. Privatna tuzba ulaza a koliko se to isplati vidjite sami.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
To je 99 posto neko iz ulaza ili ulaza do sto povlaci da zna za kamere tako da vjerujem mrka kapa sto se toga tice
Satelitski resiveri/oprema
Evo smo otkrili sve što je i ko je. Lokalni narkomančić iz drugog dijela zgrade, 3 ulaza od našeg. Kako se ponašat u ovim situacijama. Ulazio nam je i u ulaz i skidao još ponešto i gledao ima li još što da otuđi.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks