Kockice piletine/ćuretine (prethodno marinirane) isprigam na masti, pa prebacim u pleh. U vrelu vodu obarim povrće kratko (tipa 5min, jer ne volim da mi brokoli i karfiol budu gnjecavi nego da zadrže oblik), procijedim, "šokiram" lednom vodom, istresem pa u pleh među meso. U drugu šerpu stavim vrhnje za kuvanje, dodam mlijeka, parmezana, pesta, so, biber i kašiku dvije brašna, da se to malo zgusne pa prelijem preko onoga u plehu. Narendam još parmezana pa u rernu 180° i gledaš kad uhvati korica da ti odgovara.
Ako ćeš malo više kranči filing - u dijelu na kraj dje dodajem parmezana, možeš da pospeš prezle. Brzo se sprema, a još brže nestane
Mjera nemam, no ovako odokativno, nekad pravim u veliki pleh, a nekad samo u mali zemljani za tipa 1 ili 2 osobe, pa to uzmite u obzir, a ako već spremate razumijemo se![]()
Last edited by tigrovo_oko; 23-01-26 at 08:15.
kobasica na suvom tiganju (bez ulja) pa preko 3 jaja![]()
Danas rižoto s lignjama, crvena i crna varijanta, i priprema za vikend naravno kuvana jaja, salata i gej roza salata za mazanje na neki zdrav lebac (piletina, luk, cvekla, grčki, malo majoneza, so, biber, vlašac ako ko pita)
![]()
Njam! Obožavam oba! I crni i crveni...i tačno vidim da su perfektni.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Smrčak sa crnim kineskim pečurkama u sosu od ostriga i vrhnju za kuvanje pa sve sa paštom a išla je malo i mocarela i parmeđano.
E ođe mi je Smrčak glavni baš mi nije jasno da ga nema u restoranima a i đe viđeh da ima sa njim su jela skuplja od pečenja ispod sača.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Danas na meniju freska palamida oko 1.5kg
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Pizza
Nije danas, no sinoć, danas ga sad za sad pola nema
![]()
The more things change, the more they stay the same.
Bacih jedan freestyle jutros, odlično mi ovo pade- sendvič sa jajima, hamburškom slaninom i piletinom u pola leba.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Zna Blu da to nije grčki jogurt
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dodoni sam juce trazio od bara, sutomora, virpazara, golubovacq x2, izlaz iz grada voli, stari voli, masline voli, zlatica nidje
Uzeo sam bio 35 komada i djeca se navadila i sve mi skrkase za 7 dana
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Bliži je onaj Ayran što prave ođe Turci grčkom jogurtu no to iz Volija inače Turci i Grci što se kuhinje tiče su isto oće to iako se Grci opiru.I kafa i ona očajna rakija od Anisa.
A Grka ođe nemamo.
Nego, spremam trenutno one girice na tvoj recept.
Kad budu spremne postavljam fotku.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Recept sam ipak izmjenila.
U dubokom ulju potom sušenje u rernu a tek onda soL.
Nije danas ali ovaj mjesec sam spremio najjače popeke ikad.
Sent from my Pixel 9 Pro XL using Tapatalk
Uh, ajran kad je dobar sa Libanskom... Ah, zasto to pomenuste sad, kako bih to sad jeo rado...
Pica svaštara, i po obliku i po sastojcima
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Ulje ZERO.
Mast je zakon.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks