Hrvati me odavno oduševljavaju i sa potkastima i emisijama.
On topic.
Baš navodi na razmišljanje i slikovit je u predavanju.
Pa i Google ima svoj Gemini, i koliko vidim po nekim testovima AI (sta god to znacilo) da ispada da je Gemini mnogo bolji (sta god to znacilo) nego ChatGPT.
Elonov Grok je vec bolest koliko vidjeh po tviteru sta se radi u ime free speecha.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Dosta ima na temu što mnoge odbija od istog.
Recimo treba da prođe period da se vidi štetan uticaj na korisnike a u slučaju ai taj period i ne mora biti veliko.
Recimo gubljenje kognitivnih sposobnosti je jedna od mana jer misaoni procesi kod čovjeka ne mogu da se svedu na toliki niz prečica.O kreativnosti tek da ne govorim.Kreativnost je potpuno urušena.Nego, zanimljivo mi bi kako drug slika druga pored druga pa im ai kreira kako se ova dvojica ljube kao zajebancija.Samo da vidim kad se malo bolje usavrši pa da li će to biti zajebancija kad neko nekome nešto oče da smjesti i pusti u etar.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
ChtGpt nije problem dok god ne zelite da validirate svoje misljenje. Vecina ljudi zeli. Caesar zeli da cuje Caesara. Zeli da vidi klimača glavom. Kao i u poslu, vecina ne zeli da cuje drugacije misljenje od svog. Ko ima drugaciji setup prepoznace “sebe” i prepoznace da nije to ono sto se trazi. Traze se nove ideje i pravci razmisljanja. Ali slatko mi je ovo sve oko AI. Na kraju sami sebe ćemo poraziti. Da li ce AI biti alat manje je bitno.
Last edited by Caesar; 08-01-26 at 19:42.
γνῶθι σαὐτόν
Meni ne treba u nekoj oblasti koja me zanima samo moje mišljenje đe tu istraživanje?Dobiješ supu iz kesice i to onu 2 minuta.Eto tako se gubi kognicija kod čovjeka.
Ne može ovo.A ko će im biti u toj radnoj grupi baš me zanima.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
U toj radnoj grupi ce kao i u svakoj radnoj grupi do sada biti neko iz privatnog sektora blizak vlasti da uzme koji euro jer sopstvenim radom nije sposoban za to
The more things change, the more they stay the same.
Gemini daje ljudima lažne informacije u vezi mog posla tako da možda tužim gugl zbog toga![]()
She is only here to annoy herself!
Na šta misliš konkretno?
Meni je bilo inače što se teme tiče neprijatno jedno iznenađenje od prilično ozbiljnog prodavca mašina koje nisu ni jeftine da bi tako neozbiljno za tehničke listove istih njihov tim koristio AI.Koliko samo grešaka u istim a na momente čak pomješana ćirilica i latinica.![]()
Lazu ai svi kao blesavi. Ponekad se zapitam lazu li svjesno...
Pošto je to besplatan proizvod vjerovatno je svjesno nije naštimovan kako treba pa kao ako oćeš bolju verziju plati.Znam da neki plaćaju bolje verzije na mjesečnom nivou.
I ako platis laze![]()
Samo odma' pravi skice, audio klipove, pdf i slicno
Manipuliše i laže, vidi se da je ljudski proizvod.![]()
Ozbiljno se na momente zapitam da li zele da nam atrofiraju mozdane celije a nadolazecim generacijama da sprijece razvitak istih...
I sto je najbitnije da steknemo toliko povjerenje pa da kupujemo sve sto nam kaze a i radimo
Pa to je i cilj moraš prvo biti glup da bi onda ti uvalili proizvode o kojima ne razmišljaš pretjerano.Cio gugl se i zasniva na reklamama.
Znam Blue ali globalno smo vec kriticno i prekriticno glupi... Nije zajeb******
To nam je što nam je Čovjek samo može individualno da kod sebe nešto čini u skladu sa situacijom.Već smo neđe ti i ja pominjali period korone tada su neke platforme doživjele boom kao zoom recimo a nedostaci zoom sastanaka su ogromni.Što je najgore i nakon korone oni su u porastu.Druga stvar tik tok, twiter pa vrhunac AI.
Pitanje koliko je Čovjek prinuđen koristiti sve to.Srž je u potrošačkom društvu.Ono đe ja vidim rješenje je minimalizam što se materijalnog tiče.Koliko god je to moguće.
Manje vise saglasan od rijeci do rijeci.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks