Kako vam ne dosadi. A i pišete tako i napenalite se bez potrebe.
Zli jezici bi rekli da je EPCG profitirala od ugovora koji su na 12 godina potpisani i od recimo rata u Ukrajini i gašenja KAP-a sav višak struje izvozimo po paprenim cijenama u Evropu i solidno zarađujemo.
Dakle da pojednostavim bazično - EPCG plaća "blažarinu" 8 do 12 centi po kwh a onda taj isti kwh prodaje značajno skuplje zemljama kojim fali struja zbog sankcija Rusiji i neće njihov gas. A koliko se ta blažarina isplati vilasnicima mHe govori i njihovo kukanje da raskinu ugovore sa državom ali jbg ne ide to baš lako.
I prije nego idući put posegnete za tim poštapalicama, valjalo bi da ztvorite oči i zamislite situaciju da se recimo 2020 vlast promijenila pa da se otvorio put provjeri, izmijeni zakona, procesuiranju odgovornih i slično.
Sad otvorite oči, i računajte da se promjena vlasti desila.
Pa đe je muka ba? Ah da, srce bi hjelo ali muda se skupila. Čuveni sindrom.
Last edited by hercules; 19-01-26 at 22:05.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Saglasan sam ja sa tim donekle, dakle ne da se ruši, to je šteta, nego oduzeti i staviti na licitaciju, eto roliko bih ima obzira da bih ponudio soluciju tim kvazi-vlasnicima da imaju pravo preče kupovine, tj. da bi mogli da izjednače najveću ponudu i otkupe i legalizuju tu nekretninu, ali da plate odjednom sve.
Nego odje je stvar što se zna da potrče likovi po zadatku da brane svoje šefove čim im se malo zagrebe po površini
Last edited by technus; 19-01-26 at 20:10.
Forever young, i want to be forever young
A od ostalih vijesti, izdvajamo promo tekst kladionica. Bukvalno kažu državi da ih većina kladinica pljačka i crta što treba da urade.
Otvoreno sam protiv kocke, a ovog puta podrša za braću.
https://www.vijesti.me/sport/sport-m...a-ispitu-promo
Poštovani predsjedniče Vlade,
Prinuđeni smo usljed neefikasnog postupanja državnih organa i neshvatljive indolentnosti da se dosljedno primjenjuje Zakon o porezu na dohodak fizičkih lica u dijelu igara na sreću da Vam se obratimo da hitno reagujete i obezbijedite vladavinu prava u ovom segmentu.
Obraćali smo se više puta Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi. Ali konkretnih rezultata još nema. Naše kompanije primjenjuju Zakon od prvog dana stupanja na snagu – 1.1.2026. godine. Većina ostalih obveznika to ne radi, krše zakon, ali ne trpe sankcije države. Došli smo u paradoksalnu situaciju – mi se borimo da se zakon primjenjuje, dok nadležne institucije pokazuju nevjerovatnu indolentnost.
Na sceni je, predsjedniče Vlade, nezapamćena situacija. Neprimjenjivanje zakona reklamira se u medijima. A to postupanje državni organi tolerišu! Za 15 dana niko nije kažnjen! Možete li zamisliti neku državu EU, ka kojoj valjda stremimo, da se ovo događa. I da država ne reaguje na efikasan način.
Naši apeli i zahtjevi da se zakon primjeni jednako prema svima ostaje bez rezultata. Od Vas tražimo da ovo promijenite ili da kaznite one koji ne rade svoj posao. Ukoliko država nije u stanju da ovo riješi naša jedina mogućnost je da i mi kao najveći tržišni učesnici privremeno korigujemo ponašanje dok zakon ne počne da važi jednako za sve. Znamo da je mjera nepopularna, ali ovakva reakcija nam je jedino ostala nakon svih apela, dopisa i zahtjeva koje smo poslali samo sa jednim ciljem – jednaka primjena zakona prema svima.
Vjerujemo da ćete reagovati na ovaj dobronamjeran poziv. Mi očekujemo rezultate, a ne obećanja. Naše kompanije imaju i strane vlasnike, kompanije iz EU. Zamislite kakvu sliku šaljemo našim akcionarima. Slika države u kojoj se reklamira kršenje zakona, država u kojoj nadležni ne mogu nikoga da kazne - slika je „slabe“, a ne „jake“ države. Nažalost, to nije dobra slika za domaće i strane investitore.
Zato još jednom od Vas očekujemo da ovo hitno promijenite!
Ostajemo partner državi, ali tražimo jasnu primjenu zakona prema svima.
Na kraju, predsjedniče Spajiću naš zahtjev je jednostavan – obezbijedite da zakon jednako važi za sve. Ko ih ne poštuje neka bude kažnjen. „Natjerajte“ nadležne da rade svoj posao! Ako ne umiju ili ne mogu - to je svima nama poruka. Ponajviše Vama!
S poštovanjem,
Volcano, Admiral i Lob
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
ako se ne varam kad su krenuli nedje neke da ruše djecu su učili da stanu pred bagere. zamisli sad nekome da oduzmu kuću i da urade ovo što predlažeš, pa to bi bilo kukanje kakvo nije nidje zabilježeno. ljudi kontra zakona kuću napravili i blokiraju saobraćaj jer moraju platit nešto. to samo odje ima
zato je meni smiješno kad vidim botunjane il ove sa poteza zlatica, kakaricka i ta ekipa da pričaju protiv dpsa. doslovno im je dps sve omogućio. eo probaj da ne platiš struju ili vodu dva mjeseca pa će ti ih isključit. ja znam slučajeve dje su po par iljada duga za struju imali i nikad ništa. sva familija uredno zapošljena u državnu upravu, svi za dps. i sad takvi glume vjernike i pričaju kako su bili ugroženi. odgovorno tvrdim da je dps gazio u Podgorici samo i isključivo zbog ovija pridošlica sa strane.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Dps je gazio radi psplačina i prekriženih nula od ljudi koji su se prodavali neko radi manjih neko većih interesa, nezavisno bili go pridošlice ili starosjedioci u PG, nisu ni starosjedioci bili imuni na opraštanje dugova za vodu, struju, zapošljavanje u državne firme, 50-100e glas i ostale beneficije.
Nemam nikakve veze sa PG, da ne bude da nešto branim došljake.
A ovo što ljudi još blokiraju magistralne puteve jer im je skupa cijena za oteto državno, a i privatno zemljište, odma bi mi izašli iz tih nelretnina
Forever young, i want to be forever young
Posrnuće bez kraja: Eksperti upozoravaju da turizam u Budvi odumire i da je neophodna ozbiljna reforma(...)Hitno potrebno zaustavljanje stanogradnje, reorganizacija ponude, značajno povećanje komercijalnih kapaciteta, uređenje destinacije, ali i repozicioniranje na tržištu, poručeno s građanske tribine...
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...biljna-reforma
Samo krenut u jace betoniranje Budve i ostatka CG.
Evo cijeli PUP predvidja betonizaciju cijele drzave, mora se zivjet od necega!
Kad vec bijeloga ima manje i cigara, makar beton nece stati.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Kad je za tu oblast glavni jedan korumpirani diplomac Fakulteta za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove Univerziteta Privredne komore u Novom Sadu, ne vidim šta bi moglo da pođe po zlu.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
A sto ce im turizam pored poreza na nepokretnosti.
Zašto nova većina ne ukine takse koje imamo na račune za struju? Skakali su oko toga i pojela maca
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Jedno pitanje,pliva li ikad u ovoj novouspostavljenoj tradiciji neki pop u Januaru...?
...
Narod koji je zivio u Titogradu nema pravo da popu postavlja takva pitanja. Pa bili cuvat tradiciju.
Polinezija gospodo.
Stari Crnogorci nisu imali Bulevar Svetog Petra Cetinjskog koji prolazi preko Mosta Blaza Jovanovica, a pored spomenika JBT. Imali su Skadar, Bregalnicu, Mojkovac ali mali je to posa spram mentalnih cijepanja svojih potomaka. Sveti Petar ima bulevar na kojem mu jednom godisnje organizuju gej paradu. Nema te ledne Morace, nema te hladne reke Misisipi koja nas moze da opere.
Last edited by biljaneta; 19-01-26 at 23:55.
Polinezija gospodo.
... neko pjeva "sinovi sandzaka" neko cetnicke pjesme o petokraki, neko o krstu zrnovom... imamo raznih pjevaca i borbu dirigenata... al srecom sto ostatak nema sluha za pjevanje pa lose prolaze ali im je nazalost dat jedan opasan megafon u obliku klikbait naslova i placenickih medija.
Rece pipun da je ivanovica iz vijesti kitio po 500 eura ko kafansku pjevaljku ... tako mi casnih ljudi urednika iz medija... da ne spominjem ostatke televizija u kojoj cuci rogati urednik ili urednica
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Čuvene "Crvene linije" Bošnjačke stranke.
https://antenam.net/clanak/corovic-o...isticke-poruke
Tko leti, vrijedi...
There are currently 12 users browsing this thread. (3 members and 9 guests)
Bookmarks