Quote Originally Posted by BAR View Post
Не знам јесам ли раније писао о овоме.
Годинама пратим канал ЈТ Полис Активити, гдје различити органи реда широм САД, углавним полиција, постављају снимке употребе ватреног оружја, и кратак опис епилога (оптужница, пресуда, шта је било са повријеђеним).

Ријетко, али баш ријетко изађе неки снимак гдје је дошло до употребе оружја кривицом органа.

Често се дешава, а погледао сам на десетине таквих снимака, да људи покушавају да побјегну возилом угрожавајући, у већој или мањој мјери органе реда.
Готово увјек долази до употребе оружја у правцу елиминисања возача, у најкраћем могућем периоду.
Имајте у виду да док један или два полицајца прилазе возилу, барем један или има на нишану возача, или је спремнан да запуца.

Дешава се често и да се из возила запуца на полицајца чим се овај приближи вратима возача.
Доста снимака сам гледао гдје су полицајци тако рањени, а на неколило снимака и убијени.

Зашто вам све то говорим.Без намјере да судим у овом случају, имајте у виду да је Америка другачија од нас у Европи, и да су сви наоружани, и да су полиција и органи реда веома брзи на обарачу.Морају бити јер им живот од тога зависи.

Исто тако и возачи добро знају шта значи кад те зауставе органи.

Kad sve to uzmeš u obzir, liči li ti ova situacija na bilo šta od toga što si opisao?