Ajd barem jednom da se slozimo, potpuno si u pravu oko nesigurnosti.![]()
No isto tako, malo pojasnjenje ispod.
Ne radi se ovdje samo o drzavljanstvu, drzvljanstvo mi u principu i ne treba (iako bih ga volio imati ali naravno da ne na racun oduzimanja HR drzavljanstva - sto mogu i da izbjegnem), al' kada ne mozes da dobijes ni stalni boravak radi magicnih postupaka drzavnih sluzbenika (par primjera u zadnjih 15ak godina... prekid za vrijeme COVID-a kada nije bilo moguce produziti boravak, prekid za vrijeme studiranja radi greske u "sistemu" prilikom racunjana boravka na osnovu "studiranja") veoma je lagano doci do zakljucka koliko nekome moze biti komplikovan zivot u Crnoj Gori ako svake godine mora da vadi novi privremeni boravak, da mu se blokira bankovni racun na par dana i tome slicno. Uz sve to ne treba ni pricati da sam drzavljanstvo trebao da dobijem mnogo prije 2006. godine al' znamo svi kakva je situacija za drzavljanstva u Crnoj Gori za mnoge "strance".
No ajd da se ne ureknem, ako neka magija ne zavlada u SUP-u i za ovu godinu sledece godine bih, nadam se, trebao da sam ponovo eligible za stalni boravak.
---
Inace iznad Novog zabijelilo, zimska idila rekao bih. Da hoce snijeg da nam padne barem na par sati.![]()

Reply With Quote
Bookmarks