Da vidim da pričate istu priču ako bi nekog vašeg nagrdili ti isti koje vam nije žao. Poštenjačine.
Da vidim da pričate istu priču ako bi nekog vašeg nagrdili ti isti koje vam nije žao. Poštenjačine.
Ođe samo ti izigravaš poštenjačinu i moralnu gromadu. Ne kenjaj životati. Nije ti žao đecu od 16 godina. Pi
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nisam siguran kome se obraćaš iMMersion.
Ali moramo se svi sloziti da pjanima,drogiranima i đeci nije mjesto za volanom. Meni nerijetko kroz ulicu lete drogirani likovi sa svojim tranjama,mogu nečije dijete ubit.
Naravno da ćemo zaliti dijete koje nije krivo,opet kažem žalim i njegovu porodicu jer im sigurno nije lako sto je sin narkoman,isto tako opet kazem i za ove “supermene” kako ih nazva LuTheDuck,koji pjani sjednu za volan i tako ugrožavaju živote neduznih ljudi.
Za djecu ne moram pričati valjda,voze sa 12,13 godina već po naseljima,nidje policije da ih zaustavi.
ja ti, iskeno, mogu reci da ne zalim ljude koji voze pjani, drogirani ili se opijaju i drogiraju bez mjere
mozda sam namcor, mozda sam i neki sociopada/psihopata ili nesto - ali ne zalim
na zalost mi je univerzum naslozio dosta tragedija u zivotu raznih vrsta, pa sam mozda i "oguglao", ali ne mogu trositi sebe za one koji sebe nijesu htjeli da sacuvaju
sto bih ja jeo sebe ako neko svjestno radi protiv sebe??
skoro je umro rodjak koji je sebe poslao u alkoholicarsku komu - fin coek, mold, ali dzaba - pootkazivali organi nakon iste... nista... sto bi rekao pikac - ni da me takne
jos jednog rodjaka pamtim koji je prezivio alkoholicasku komu, ali sa ostecenjem mozga. Nikad ga zalio nijesam - zalio sam mu majku sto mora da radi oko njega
s druge strane, brata koji je nastradao u saobracaju necu prezaliti dok sam ziv - otisao je da poveza pjanoga coeka kuci pred zoru iz kafane i kad se vracao sletio u rijeku - nije bio pjan, nije bio drogiran, vjerovatno umor
krivim izricito roditelje/staratelje sve maloljetne djece koja se nadju za volanom od 0 do 18 godina - sama ili u necijem krilu
par prijatelja su instruktori voznje... kaze redovno zovu roditelji kad upisu dijete i onda ide prica - morate popricati sa njima da ne kradu kola da je to opasno!!!
u kojoj zabludi zivis kao roditelj kad ti treba instruktor voznje da ti vaspitava dijete da ne krade kola??
mojih sto se tice, da mi sjutra kola ukradu i kad poloze, prvi bih im zvao policiju - ne bih cekao sta ce da urade
a ideje sto imaju da cu ih ucit da voze sa 10-12 ko sto uce pojedine im drugove slobodno mogu da zaborave - ja sam im rekao, sa ~18 se upisu u autoskolu, pa lagano prodju obuku, pa polazu testove, pa prodju prakticnu obuku i poloze ispit i onda kad imadnu vazeci dokument ja mogu da ih "ucim" da voze ako im sta trebadne
mozda sam los roditelj, mozda sam i prestrog po pojedinima zbog toga, ali prosto nema potrebe, ne zure nidje, sticice sve
Ovo poslednje je kljucno. Uciti djecu da voze sa 13-14, a sada je to trend i ranije je kriminal. Meni je jasno da svi oce opasne kuronje u familiji, al daj malo razmislite ljudi. A isto u 2025. Godini a evo ide i 2026. mi je iskreno nepojmivo da postoji momenat dje djeca “kradu” auto roditelju, jer budimo realni roditelji ga koriste 90% vremena.
Naravno da mi je zao svakog izgubljenog zivota na ulici, pogotovo tako mladog, ali ove stvari leze iskljucivo na dusu tih istih roditelja koji nisu uspjeli da obuzdaju mlade buzdovane.
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.instagram.com/reel/DS73b...NiaGZmMDRidTN6
Ne znam za vas ali meni je fetis ugrabiti vozu.
Prema tome, šta da ti kažem?
mnogo je drogiranih u saobraćaju, ali baš mnogo, mora se hitno mijenjati zakon
She is only here to annoy herself!
Jeste li se zapitali( ili za one koji ne izlaze kao ja)redovi sto su u svaki nocni klub za wc su veci nego za novi iphone kad izadje... Odatle početi prvo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Ko jos piša u wc?![]()
moras tamo kad nema tus kabine u klubovima
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
nije ti to nista, bio drug do BG, posi na neki splav na dorucak... kaze otiso do WCa i cudu se ne moze iscuditi - svaki ugradni vodokotlic ima ogledalo na sebe...
kaze on - ja zbunjen, nista mi jasno nije - ne mozes se ogladnut, ne okrece se bas ono skk
i kaze, nije mu dao djavo mira, pita sankera, ovaj mu objasni i jos veli izvuce tacnu ispod sanka - veli da necete i vi po jednu, ostalo od sinoc![]()
Alkoholizam i narkomanija su bas veliki problem u CG.
Mogle bi ove NVO/NGO i slicni da se bave time vise, nego sto se bave pravima ovog pola/onog pola, pravima Marsovaca, i prosipaju praznu slamu za grantove.
Trebalo bi zakon izmijeniti da svako koga uhvate jednom drogiranog ili pijanog u saobracaju, mora recimo da prodje grupno psiholosko savjetovanje (narkoman anonymous, ili alkos anonymous kao sto ima vani), dje bi im svaki dan pokazivali posljedice voznje pod drogom i alkoholom, dok ne ukapiraju sta mogu da naprave ako su pijani, ili drogirani.
Usput naravno oduzimanje vozacke dozvole min. na godinu dana. Nista novcane kazne i to, jer to sluzi samo za punjenje budzeta, i kolika god. da im je kazna, to jednog alkoholicara ili narkomana (ili ne daj boze 2 in 1) nece sprijeciti da pije i da se drogira. To je slaba psiha/karakter (ili nedostatak istog) koju treba ojacati. Da je srece ne bi ni dolazilo do toga, ali posto roditelji uglavnom ne obracaju paznju na djecu danas, a bogme ni u ovih 30 god. onda ima sve vise i vise zavisnika od raznih supstanci.
Dodatno, ocigledno ljekarska uvjerenja u CG ne znace nista, i ti sto tobos vrse psiholoske provjere uopste ne rade svoj posao. Da rade odmah bi vidjeli da je osoba narkoman ili alkoholicar, ili sklon tim supstancama, i ne bi izdavali datim osobama uvjerenje da su sposobni za voznju.
Pored toga, mislim da je veliki problem sto se starim osobama koje imaju srcanih problema (ili daleko bilo su vec imale operaciju srca) i drugima sa slicnim 'kriticnim stanjima' izdaju/produzavaju vozacke dozvole. Mozda ce ovo zvucati drakonski, ali bi istima trebalo uzeti vozacke dozvole, jer coek nikad ne zna kad moze da ih okine srcani ili mozdani udar, i da ubiju nekoga u saobracaju. Ko zna i koliko je saobracajki izazvano time. Ili stari ljudi koji voze taxi, koji ocigledno imaju problema sa vidom. Znam da je nemastina, da nema novca, i ljudi su primorani na to, ali ako je vid slab, dovode u opasnost i sebe, i putnike, i druge u saobracaju.
Ova slika iznad je iz Bečića (Boreta).
Uhhh, jos hibrid![]()
Opet Budva...
Sent from my Motorola 8400
Vrmac
![]()
Meni nije jasno kako nemamo vise udesa…
https://www.vijesti.me/v/792270?utm_..._share_counter
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks