Blackbox 1979
jebote tada je Tito amerima prodavao svemirski program![]()
Svi smo tu neđe vršnjaci no si ti balavac.
Što ti nije jasno,
Ovo za zuganzija, doduše jedino bi neki đed tamo od sto godina pisa kako mu trokira veš mašina.
Last edited by Bluemoon; 30-12-25 at 22:26.
Blackbox 1979
jebote tada je Tito amerima prodavao svemirski program![]()
Ne postoji podatak da je u Istočnoj Njemačkoj napravljena “Sigma mašina”. Najvjerovatnije je došlo do zabune oko naziva.
- Sigma mašina za keramiku: To je italijanski brend (Sigma di Ambrogiani Evaristo), osnovan 1964. u Bellaria-Igea Marina, koji proizvodi rezače pločica i alate za keramičare. Dakle, nema veze s Istočnom Njemačkom.
- Enigma mašina: To je poznata njemačka šifrovna mašina korišćena tokom Drugog svjetskog rata, ali ona je razvijena u Njemačkoj prije podjele na Istočnu i Zapadnu Njemačku.
- Istočnonjemački simboli: Ako mislite na proizvode iz DDR-a, najpoznatiji su automobil Trabant (proizvodnja od 1957. do 1991. u Cvikauu), ali to nije šifrovačka mašina.
Dakle, Sigma mašina nije proizvod Istočne Njemačke, već italijanski alat za keramiku. Ako ste mislili na Enigmu ili neki DDR proizvod, to su različite stvari.
Kad pomenu Enigmu, odličan mi je film The Imitation game.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Za mene vam je lako:
https://www.youtube.com/shorts/kDdzPdQUMtc
![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
...on greote ne zna ni što je Robotron a ne Sigma mašina.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
A makse jadan makse dobro tj je @NSX reka loš ti je AI.A mangupiši se nekoj ćurci bez grama mozga.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Hahaha
Šta dobiješ kad pomiješaš Blackbox i Robotron?
– Dobiješ robota koji radi… ali niko nema pojma zašto!![]()
Šta dobiješ od muškarca u tvoje godine kad je ispa paglu koristeći AI?
Pa loš vic.
Makse jadan koliko si se ti izblamira nisi ni svjestan.
Nikad necu biti svjestan![]()
Laka Noć i sve vam bilo što sebi poželjeli u Narednoj, manitaći.
Kako je meni on drag nadam se da..mislim vjerujem da je tamo neđe među zvijezde.
Hahaha, dobra
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Koja količina nervnih bolesnika i budalcina u tako malom gradu i tako maloj državi
Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "
Previše sam ga u životu proživio da bih ga volio. Organski ga ne podnosim. A opet, zanimljivo, Nova i Snijeg u krošnje četinara su mi najljepša, najtoplija stvar.
Prešo više od 2.5k kilometara u poslednjih 4-5 dana, spavao u prosjek ne više od 3-4 sata. Oči mi na bubrege ispadaju koliko sam umoran.
Stigo đe sam volio. Okružio se kime sam najvolio. Iako me ta banda tinejdžerska neće 2% brenovat i otkačiće me katapultom čim se razbude. Zato dodao neke ljude koje godinama nisam vidio, a od onih su što im se jednako naradujete i kad ih ne vidite vječnost, i kad ih gledate svaki dan. Što traju.
101 hedonistička drangulija u pripremi, -2C napolju, nisam morao ni palit frižider. Drvo za vatru suvo, i mnogo lijepo miriše.
VajFaj nakočan, da mi ova đečina glavu ne odvale. Ključ od auta zabio da ni ja ne znam đe je, za svaki slučaj, dvoje umiju da voze, a nama askurđelima pažnja nije jača strana.
Telefon ide u silent, pa u flajt mod. Do iza Božića. Prvi put u životu.
Za volan neću bar neđelju dana, pa da će ćuskije padat.
Popio kafu jutrom oko 7 zabundan na terasu ko eskim, slađu tišinu davno nisam gledao.
Kontam da, kad mu se čoek posveti, svime što ima i bez rezerve i bez ostatka, ovaj Život ponekad ipak umije lijepo da vrati.
Zdravlja, mira, blagosti, ljudi koji vas vole i jednako voljenih, svima. Uživajte, drugari![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
avet, Bluemoon, extravaganca, joni, kaemSe, Lapis Lazuli, MeDo_JE, no-mercy, NSX, remark
Zdravo bio. Uživaj.
Trebalo je i Extra da povedeš, da odmori mozak
Nešto sam danas nestašna a tek treba da se počne
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Da znaš da jeste. Gad. A ovamo kako me voli čuda...
Poludi Lapis, poludi
There are currently 15 users browsing this thread. (0 members and 15 guests)
Bookmarks