Žena starija 15 i više godina od muškarca
Žena starija 10 do 15 godina od muškarca
Žena starija 7 do 10 godina od muškarca
Žena starija 5 do 7 godina od muškarca
Žena starija 3 do 5 godina od muškarca
Žena starija 1 do 3 godine od muškarca
Idealno je kad su istih godina
Muškarac stariji 1 do 2 godine od žene
Muškarac stariji 3 do 5 godina od žene
Muškarac stariji 5 do 7 godina od žene
Muškarac stariji 7 do 10 godina od žene
Muškarac stariji 10 do 12 godina od žene
Muškarac stariji 15 i više godina od žene
Bog nek im prašta
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
razlika u mjesecnoj zaradi vs razlika u godinama
Koliko to govori o njima, jednako govori i o tebi što bi mene da uvučeš da ih komentarišem.
Ne bi ja to ono naglas komentarišem svo vrijeme otkad sam ođe.![]()
a sve ka da neće eee
She is only here to annoy herself!
Hahahahaha
Tako je
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Za sve postoji prvi put
Neka, đeco, ukinuću vam crtani![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
đedmrz....
Ohooohooo, oooohoohooo...
Da dam jedan ozbiljan novogodišnji poklon u vidu komentara đeci sa foruma koja tek treba da se otisnu u bračne vode.
Idealna razlika je 3-4 godine u "korist mlade"Što bi u prevodu značilo da je ona mlađa za toliko od njega. Ali to su u suštini gluposti jer pravila nema osim ako nije 10+ razlika jer onda ulaze i neke druge stvari u igru a komplikovane su za objašnjavat.
Brak "bi trebalo" da čini instituciju ljubavi iz koje proizilaze novi mladi ljudi ispunjeni ljubavlju kako bi reprodukovali isto s koljena na koljeno.
E, sad!...
To se ne postiže na načine koje isčitah ođe u komentarima. Svi su fokusirani na neke materijalne stvari a najviše na fizički izgled koji ĆE doprinijeti svemu drugom osim što neće onom najvažnijem. Roditelji mladenaca vuku na neku svoju stranu(a kao neće da se miješaju) u izboru novog člana familije, a potencijalno projektovanibudući roditelji gledaju da zadovolje neke svoje ukuse a koji se najčešće suprote onome što je najpotrebnije i najkorisnije za fin i skladan život kako njihov tako i njihove đece.
Ljubav nije nešto što se može naučit sjedeći i slušajući ispred katedre! A ni! čitajući knjige(to je gluma). Ona se jednostavno UPIJA isključivo POSMATRANJEM(a ne čitanjem) i toooo u vrlo ranoj fazi djetinjstva gdje sve počinje i sav taj proces vrlo kratko traje. Tako da taj odnos između mame i tate dobija na NEPROCJENJIVOSTI u vidu onoga u čem se projektuje mentalni sklop đeteta. Ova ovako važna stvar nije u mentalitetu ovoga narodaZato bi bilo vrlo mudro pronaći(prepoznati) osobu sa kojom bi sve to bilo ostvarljivo i dati prioritet tome a ne onome ko koliko zarađuje, na koju je funkciju ili je li joj koža zategnuta i kako se ko nosi.
A ja bi poručila našim i starijim generacijama da ne dijele u ovoj zoni mlađim generacijama nikakve savjete imali ste i imate i dalje svoju priliku manite mlađe dako se ne izgube.Jes sve (smo) ste slušali roditelje boguvala.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Imao sam divne roditelje, koji su tačno bili ono što dvoje ljudi, koji dijele život, i rađaju nove, treba da budu.
Stari je bio čvrst, a lijepo sakriveno mekan, tvrd, zadrt i uporan, pod stare dane ponekad čak i nježan. Muževnost mu je bila prelijepa, i išla je tačno na ono mjesto koje najviše cijenim kod muškarca- bio je sposoban da iznese na sebe svaki teret koji nas dopadne, a dopadalo nas je i previše, muški, postojano, i ćuteći. I da ne pušti da te težine lome one koji su ih teže nosili. Na njegovu čvrstinu, i odlučnost, tvrđave bi se gradile.
Majka je bila blaga, nježna, tiha, postojana, i posvećena onome što voli kako više nikad nisam gledao. Na njenu snagu svaki svijet je mogo postojat.
I gledao sam ih kako čine milion najljepših stvari koje se mogu načinjet. I gledao sam ih kako čine milion najžešćih grešaka koje se mogu načinjet.
I gledao sam ih kako, na kraj svemu, budu ljepši i bolji.
I na pamet mi nikad nije palo da od njih učim. Jer sam davno naučio da me samo moje greške uče stvarno.
A što se tiče razlike u godinama, kao i onih nacija, mentaliteta, vjera, geografskog porijekla, što se o njima raspreda na onu drugu temu... Ahahahaha, kad se dvoje sretnu, bio slučajan dodir u prolazu ili sudar planeta, kongtam da nije to baš toliko komplikovano.
Neke stvari biramo, neke ne. Zapravo, jedino što je istinski do nas je da greške ne činimo, a kad ih učinimo, da ih ispravljamo tako da ne stvaramo ružnoću, no ljepotu.
Pa se ne shjekirajte koga ćete srest, i kako, i sebi birat, koliko se to već može birat. Široka je to poljana, i greota bi joj bilo granice činjet. Osim te jedne, najjednostavnije, i jedine ispravne- gledajte one sa kojima i iz minusa možete plus činjet, i bježite od obrnutog.
Last edited by Buva+gacce; 03-01-26 at 09:13.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Jeste komplikovano kad svekrva nije posve zadovoljna a iz krša Crnogorka đe ne štedi tu krhku finu kako ti opisa a sin ne smije majci da pisne.Čuj nije komplikovano nije tebi sve med i mlijeko i drago mi je da je tako.
A moji su bili oboje na svoj način okey i jaki ali im je odnos u nekoliko navrata bio disfunkcionalan da ne navodim detalje.Tako da sam ja sebi rekla prve naznake ovako nečega i prelaženje granica koje sam postavila razvod braka bez problema.Mojima je to bilo nedobog.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
otkako sam prevalio 30tu i prošao nekoliko ne baš lakih godina postao sam def. privlačniji suprotnom polu, a nije da sam nešto postao ljepši (iako je i trening i zatezanje doprinijelo malo)
jedan gospodin je fino sročio i zašto
"Primetio sam da uspešne, inteligentne žene - one koje su uložile godine u obrazovanje, karijeru i lični razvoj - prirodno traže partnera koji može da ih prati na intelektualnom nivou.
Žele nekoga sa kim mogu voditi duboke razgovore, nekoga ko razume njihove ambicije i svetonazor. To je razumno i legitimno.
Medjutim, akademski obrazovani muškarci, koji najlakše ispunjavaju taj kriterijum, često su oblikovani okruženjem koje nagradjuje analitičnost, suštinsku neopreznost i verbalnu sofisticiranost, ali ne i sirovu muževnost, fizičku prisutnost, ili onaj arhetipski "ratnički" duh.
Većina njih nije prolazila kroz situacije koje grade tu vrstu energije: fizički izazovi, rizik, direktna konfrontacija, ili jednostavno život koji traži odlučnost i dominaciju u prostoru.
Umesto toga,njihov svet je bio biblioteka, seminar, konferencija - mesta gde se pobeda meri argumentom, a ne prisutnošću. Rezultat je muškarac koji je intelektualno ravnopravan, ali često emotivno i energetski neutralan. On je siguran, predvidiv, ugladjen - ali retko izaziva onaj duboki, instinktivni odgovor koji žena oseća kao "mušku energiju".
Ovde dolazim do srži problema: ženska privlačnost nije samo racionalna. Ona je duboko ukorenjena u biologiji i arhetipovima.
Žena može poštovati muškarca zbog njegovog uma, ali da bi ga istinski poželela - da bi osetila onu "magičnu" iskru - potrebna joj je polarizacija.
Potreban joj je muškarac koji u sebi nosi nešto što ona nema: odlučnost koja ne traži konsenzus, telo koje sugeriše snagu, pogled koji ne odstupa. To nije stvar mišića po sebi, već energije koja stoji iza njih.
Paradoks je što visokoobrazovane žene često završe u krugu muškaraca koji su im "pandani" po statusu i obrazovanju, ali koji su, u suštini, previše slični njima samima. One traže ravnotežu, a dobiju ogledalo.
I tada nastaje tiha frustracija: "Zašto ne osećam ništa prema ovom divnom, pametnom muškarcu?" Nije da je on loš - naprotiv. Samo nije dovoljan.
Rešenje ovde ne vidim u spuštanju standarda, već u proširenju kriterija.
Postoje muškarci koji su i inteligentni i obrazovani, a istovremeno nose u sebi tu muževnu polarizaciju - ali oni su retki. Često su to oni koji su, pored "obrazovnog puta", prošli i kroz neku vrstu "vatre" - sport, vojska, ulica, ili jednostavno život koji ih je prisilio da razviju i telo i karakter.
Oni nisu nužno glasni, ili agresivni - ali su prisutni. Imaju težinu, ali i dubinu.
Do ne pronalaska takvog, mnoge žene ostaju u limbu: intelektualno zadovoljne, ali emotivno i fizički gladne. A to je, na kraju, rekao bih, jedna od najvećih cena koju plaća moderni egalitarizam - ne gubi se samo muževnost kod muškaraca, već i duboka ženska ispunjenost u odnosu."
She is only here to annoy herself!
NSX pa ne verujem okle skidaš ti ove mudrolije sa fejsa.
I tada nastaje tiha frustracija: "Zašto ne osećam ništa prema ovom divnom, pametnom muškarcu?" Nije da je on loš - naprotiv. Samo nije dovoljan.
![]()
Eh, kad sam ja pričala da treba iz njih par različitih pokupit što valja da bi se napravio jedan adekvatan skroz.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks