Veli Mitsubishijev motor, a nisu napisali da je taj motor izasao pocetkom milenijuma.
Prema tome, šta da ti kažem?
5 godina, za razliku od Citroena, Volva, Skode koji daju 3. Mislim da je isto i za Jeepa u Kovcar 3 godine.
Probah ga, udoban bas, mada trom mi se ucinio. Ne pade mi na pamet da ga poceram malo uzbrdo gore na onu uzbrdicu put CT.
Vise je Urus nego Cayenne po izgledu.
E da, daju ga za 27k kao iz topa, samo ako pitas. Nisam se zagrijao nesto za njega, pa se nisam cjenjkao, mozda bi to moglo jos 500€ dolje.
Daju kasko i prvu reg. kao poklon.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Last edited by kimmi; 28-12-25 at 15:16.
Nek se javi taj koji ce ikad razmatrati kupovinu polovnog kineza
Zato se kinez ne kupuje, cim si ga kupio on vise nema nikakvu vrijednost
Imas auto nema spora ali na vrijednost ne racunaj
Ono tipa ja sam uzeo tucson i sad mi treba 20k za stan ja cu ga prodat te 20
Drug je kupio MG, sanse nema da ga moze prodat.
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Ja kinezima skidam kapu za dvije stvari:
1. Kako su monitorima i nekim glupim gadjetima privukli kupce;
2. Ne stavljaju kineske gume nego Conti, Michelin, Dunlop…
Prema tome, šta da ti kažem?
Iz prve ruke. Drug mi već drugu godinu vozi Cheryja, neki suv kao, liči na tucsona, 15-20000 preša s njim, 1.6mislim da je benz. motor u njemu. Nikakvih problema za sad s njim. Full opremu dobio za neki 26.000 dok je sa seednjom opremom sportage tada bio 34-35.000.
I da, došao mu je sa ljetnjim kineskim gumama
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Geely Coolray je na Giti gumama
Novi c5 aircross - odlican
Umoran sam od svega sto znam
Evo ja da ti odgovorim i na prvo pitanje - u ovom trenutku da kupujem, ne bih uopste bjezao od polovnog kineza ako mu je cijena 30-40% manja nego u salonu. To su auta stara godinu - dvije, imao bih jos 5 godina garancije, lagana prica.
A kakva ce bit situacija za 5-6 godina kad izadju iz garancije, vidjecemo. Ali ni kod polovnih Korejanaca nije sve bajno, malo ko oce da ih radi a ovlasceni je u krv
Ja MGa ne bi kupio novog, jer izgleda katastrofa (ko neka kineska dacia stepway).
Daj mi Chery 3 godina starog do 30k km da je presao 30% ispod cijene po kojoj je placen i ako nije iscukan vrlo vjerovatno da cemo se brzo dogovoriti.
Svakako prije nego 3008 1.2l od kojeg svi bjeze jer je pakao od auta.
Ja bih prije kupio Daciu Stepway, nego ove kineske "nabudžene", "luksuzne" "džipove"
Ja lično ne bih nikad kupio kineza ni novog ni polovnog, jer mi je sigurnost auta uvijek prioritet u smislu ne daj boze neke saobraćajke ili tako nešto.. ovako laički kao i svi kineski proizvodi pretpostavljam da im je robusnost nikakva
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Pa pogledas testove, Euro NCAP i slicne.
Chery Tiggo 8 npr. ima 5 zvjezdica na EuroNCAP.
Taman cu da prelomim na Chery, 7 godina garancije je 7 godina, plus imaju dobre rezultate crash testiranja.
Ovaj Dongfeng Mage sto sam gledao nema nikakve medjunarodne rezultate (ni azijske) i u pravu si u tom dijelu, ne treba se igrati.
Šta je sa Ssangyong, odnosno KGM, je li ko provozao ove nove modele?
Korejci su, ipak.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Last edited by guvarana; 28-12-25 at 20:28.
Stay salty.
Iskreno, nadam se da sam u nekoj fazi da cu od sad, kada kupim novi auto koji god on bio, voziti auto samo pod garancijom i mijenjati ga opet za novo pod garancijom nakon 4-5 godina.
Tako da me manje zanima iskustvo mehanicara i oce li trajati 10, 15 ili 20 godina i koliko ce mu biti troskovi odrzavanja.
Skoda i Volvo, brendovi koji su nekad bili sinonim za kvalitet i pouzdanost su postali upravo ti kod kojih se djelovi cekaju dugo i kvare se poslije 3 godine (garancija taman toliko).
Svakako na poslu vozim sluzbeno, nema sanse da za ta dva puta sto odem vanka godisnje i tu po lokalu predjem 10k za godinu.
**** ga, ja gledam iz perspektive vozaca ne mehanicara, zelim komfor (a da ga po mogucnoscu ne platim previse) i zelim da ne razmisljam o djelovima i servisu sem redovnog u garanciji.
Steta je sto neka fabrika ne pravi automobile za trziste Balkana odnosno non - EU drzava. Znaci neki 1,4hdi bez DPF/FAP i bez plivajuceg kao kod 207 pezoa. Nudi mi se jedan za 3,000 evri, ocuvan, odrzavan, razumne kilometraze. Prolazi tehnicki. Cini mi se 2010.
Steta je i sto vise nema 1,9sdi. Izvanredno motorce za Podgoricu i Crnu Goru uopste. Tojota Ajgo je dobra ali preopasna za Podgoricu i Crnu Goru uopste.
Steta je i sto vise nema Grandea Puntoa sa cetvorocilindricnim benzincem 1,2 i najosnovnijom opremom za neku razumni cijenu. Za nas odlican.
Novi Fiat Tipo 1,6MJT u Spaniji je nedje preko 16,000 eura. Kupim Tipa i na divlje taksiram po Spaniji. U viklere, trenerku i papuche.
Polinezija gospodo.
biljaneta, svaka čast za poznavanje materije. Pakao![]()
Najgroznija stvar ikada, 1,5hdi i 1,6hdi. I sto je razlika? Prvom velji servis oko 1,5k, drugom 300 evra. A neki `lafovi` zivi i ne stignu do servisa. E moji Francuzi, kako cete tako u Evropu. Moja poglavlja nisu ispunili.
Polinezija gospodo.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks