To mi je tata rekao kad sanjah nešto vezano za njega što se ostvarilo, a za šta me nije htio poslušat.
Od tad me se pribojava.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Ti znaš.
a dje, nisi nista rastumacila
tih 2 % je puka slucajnost![]()
Podsjeti me da su meni značili da se suočim sa strahovima koje baš potiskujem kao da ih nemam.Recimo u vožnji sam maksimalno pribrana jer je saobraćaj ođe van svakog pravila, ali to baš ali baš potiskujem duboko u nesvjesno da mi snovi sa udesima i to budu česta pojava naročito što nekad neminovno ljudi vole djeliti ili o tome zboriti u društvu.
Ja često sanjam vodu, more. Čika Frojd bi rekao da ima veze sa sexom.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
...
Kontam da je Freud u pravu
I da je seks korijen svega
Drago mi je da dijelimo mišljenje.
Neđe mi je postao suviše jednodimenzionalan iskreno sve više mi Jung odgovara.Iako mi je nekad naspram njega bio šarlatan.Posebno na ovu temu.Nego, dobro tu su me ozbiljno ponukale rasprave sa Caesarom.
Frojd je koristio kokain i pisao teorije... njega rijetko ko može ozbiljno shvatiti.
Haahahhaahah zvek!
Frojd je neđe prvi počeo da čačka mečku, za šta stvarno treba imati damu. I u ono vrijeme, još ratovi... Jung je poseban, osebujan, pritom 5-toro đece (šokirah se kad to pročitah), obišao dosta svijeta u ono vrijeme... ali volim i From-a koji umije da mlatne čeljade sa svojim ko mokrom čarapom. Jerotić isto zanimljiv lik, nevjerovatno vješto koketira svim i svačim. Još jedan koji je birao sam svoj put, a srijetao se sa velikanima, kao i svaki pravi muškarac i na kraju završavao sa nevjerovatnom količinom "majčinskog nasleđa" Alex Loven. Nevjerovatan rad i posvećenost na temu energije, uzemljenja. Rajh što da ne, a ima ih još. Reći za te ljude da su budale, šarlatani...![]()
Last edited by tigrovo_oko; 23-12-25 at 19:08.
Da nekad sam Junga smatrala šarlatanem, više ne.Tako da mi se to sviđa između ostalog u mom slučaju što uz i neko lično iskustvo i posmatranje vidim đe griješim.
Sad toliko ne da ne mislim da je šarlatan nego sam mu ođe i temu otvorila, jer je zaslužuje.Zbunjivalo me kod njega sve oko anime, i ambisa ličilo mi je na misticizam dok mu nisam dala više prilike i dobila podosta odgovora.Ove druge što si navela nešto nisam imala prilike hvala na preporuci.
Otom potom, i u pravi momenat.
![]()
Sve je i do trenutka i našeg stanja u trenutku kada ih čitamo, i naravno što kažeš iskustva. Nekad sam htjela dofatiti više no što sam mogla i imala iskustva i to ne ideali im se volim vratiti upravo zbog toga, čitaju ih druge oči
![]()
Kad vratim film unazad mislim da mom egu odnosno strahu da ne poruši neka moja načela đe se osjećam sigurno, nezrelost i infatilno branjenje je ponajviše dovelo do toga.Kao ovaj je u pravu.Sad mislim da su svi oni neđe na svoj način u pravu uostalom čovječanstvo je mozaik ako jedan dio izbaciš eto problema nema rješenja.Kao kad ti recimo savršeno spremiš neko jelo.Tako nekako je moj zaključak.
Kad si mi već namjestila sa ovim mozaikom, da ti uzvratim, iako je za drugu temu, ne škodi.
"Božanska iskra koja je u svima nama prisutna, i Sveti Duh koji "duva gdje hoće", silazeći poput goluba krštenja na naše rame, jedna je ista Božija energija (ne i Božija suština koja nam je nedostupna). Koliko će nas ta iskra i taj Sveti Duh osvetliti, zagrijati, ohristoviti, zavisi od naše osviješćene individuacije (i oboženja) koja je prepoznala svoj doživotni zadatak: ponovno uspostavljanje cjeline, neizbježno razbijenog (već od rođenja razbijenog) mozaika naše ličnosti. Svi parčići razbijenog i rasturenog mozaika ličnosti, prisutni su, nisu izgubljeni, ali su im mjesta: pobrkana, izmještena.
Samo strpljiv, pažljiv, mukotrpan, doživotan rad vjernog i vjerujućeg čovjeka časovničara, popraviće svoj, samo na njemu svojstven način poremećeni časovnik, kako bi opet postao podoban velikom Časovničaru, koji će mu tada pokazati i pravo Vrijeme njegovog života."
Vladeta Jerotić
Last edited by tigrovo_oko; 23-12-25 at 19:41.
Još od gimnazije mi je pažnju više privlačio Jung. Kod Frojda mi je smetala ta jednodimenzionalnost koju si spomenula, bar sam ja to tako tumačila tada, međutim naknadno sam shvatila da ne bi trebalo zanemariti ni doba u kom je živio, jer tada seksualnost i jeste bila potisnuta.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks