A ništa neki primjer sna i tako to - stidni ste?![]()
Ja sam dug period vremena imao takvo prokletstvo gdje u toku dana nasumično se prisjetim jednog sna ili više njih što sam ih sanjao prije 3,4 ili više godina, ili se desi nešto što me podsjeti na taj neki san što sam sanjao, a čim se prisjećaš tako nečeg to onda ne možeš ni zaboraviti, jer ga non stop prebačaš i podsvijesti u svijest.
Najjače je kad se ujutro probudiš i ne pridaješ nikakav značaj snovima, odma ih zaboraviš i nemaš problema.
I dan danas mi se to ovo dešava, ali u manjoj mjeri. Pretpostavljam da mi temporalni režanj više ne radi kao singerica, što je inače simptom ADHD-a, ali ne mora da znači da ako ti temporalni režanj radi pojačano da je isključivo u pitanju ADHD. Ali uglavnom taj dio mozga koji se zove temporalni režanj je pojačano aktivan dok sanjaš, mada on radi isto i kad se prisjećaš nečega, kad se moliš itd. Kod osoba koje imaju ADHD, Frontalni režanj slabije radi (Njegova funkcija uključe donošenje odluka, kontrolu emocija, kratkotrajna memorija, i niz drugih funkcionalnih karakteristika), i onda Temporalni preuzima primat, pa ćeš primijetiti da dosta tih ADHD pacijenata imaju neke nadljudske sposobnosti, tipa da pamte slike, situacije itd. do detalja, da su previše kreativni, i ovako neke stvari da pamte snove itd.
A ništa neki primjer sna i tako to - stidni ste?![]()
Putin kad putuje u druge države nosi sa sobom posebnu šolju u koju vrši veliku nuždu. Ovo se radi da ne bi mogli njegovi neprijatelji da analziraju njegovo zdravlje i da onda u odnosu na to steknu neki uvid u odnosu na koji bi mogli da donose odluke na njegovu štetu. Npr. ako vide da je zbog povećane količine određnih supstanci u izmetu to znači da je on anksiozan, onda mogu da pretpostave da rat u Ukraini ne ide baš po planu i onda mogu da izvrše pritisak na bojnom polju, ili da isplaniraju teroristički napad ili ustoličenje marioneta na vlast i druge akcije. Znači on to radi iz bezbjedonosnih razloga.
Snovi koji se ponavljaju obično su poruke podsvijesti o nečemu bitnom, što nije samo privremeno, nego je duboko ukorijenjeno u podsvijesti. Ja mislim da iz ovog razloga što Putin krije izmet, ne treba pričati snove ovako u etar gdje svako može da ih pročita, jer ako tvoj neprijatelj može da ih adekvatno rastumači, onda može da stekne uvid u tvoju psihološke slabosti i jasnije definiše tvoj psihološki profil, i da onda kroz razna zlonamjerno-manipulativna djelovanja eksploatiše slabosti itd. Tako da ću ja nositi svoju šolju sa snovima sa sobom, i kenjati u nju kad god sanjam nešto haha.
Last edited by Solid; 23-12-25 at 15:06.
Hahahahhaha čudim se prvo okle Putin u ovu priču, ali ok - prihvatam ti tu nekakvu tezu.
Sad se i ja predomislih, mislila sam napisati moj i površno i Jung-ovsko tumačenje istog, ali dobro budimo ozbiljno suzdržani i držimo se neuronauke ondak :P
Napiši ja bih voljela da pročitam.
Elem u posljednje vrijeme basš sanjam majkine roditelje koji nisu više živi i onaj stan sa raznim nabojem emocija i neobičnim situacijama.A sinoć i osnovnu školu kako idem kroz hodnike i nailazim na neke ruševine i kako je onda ogromna kao nekakav arhiv.Ja se inače snova najviše sjećam po tome kakvu mi emociju nešto u njima izaziva.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Ja se sjećam bila sam baš mala i bila je to Kiki bonbona.U to vrijeme si je mogao dobiti samo u specijajlnim trenucima.I sebe se sjećam kako smješna situacija bilo mi je tako stvarno da sam je poslije tražila po krevetu mislim da sam tad prvi put skontala da sanjam.A sanjamo svi još kad smo bebe bili.Ali, zanimljivo ti je pitanje svakako.
Ne razmišljam nešto o snovima kad ustanem ali povremeno u toku dana mi iskoči rendom san za koji često nisam siguran da li je iz prethodne noći, negdje iz prošlosti ili stari san opet repriziran.
Nedavno sam pročitao članak gdje se kaže da većina ljudi ne sanja svoj mobilni telefon. Tad sam se pronašao u tom istraživanju, ali ne zadugo.
Sanjam da sam na aerodromu koji izgleda poput svemirske stanica s osobljem u outfitu iz mentalne ustanove. Negdje putujem... ali kako tražim gate tako radnja prestaje da ima veze sa putovanjem i aerodrom se polako pretvara u duge hodnike bezveznog hotela. Sve vrijeme držim telefon koji je na 1%, nigdje punjača... Kucam poruku, izlaze pogrešna slova. U prolazu upoznajem neke ljude koji stoje nešto čekaju i napune mi telefon
Poslije sam u nekoj prirodi, zelenilo, sunčevi zraci prodiru kroz krošnje drveća i generalno je sve relax
The more things change, the more they stay the same.
Mogu slobodno jer sam nebitna u odnosu na Putina, je8o taj život
E, ja sam kad bacim film retroaktivno kao mala baš imala dosta često repeticiju sna u kome propadam, padam, padanje sa litice, kroz provaliju i vazda mi je to bilo čudno. Mislila sam tada da je zbog toga što spavam na krevetu na sprat pa me zapalo tako. A i prpa me od visine ono ne volim se primicat litici. Tako da eto, sad vi vidite što kažu Jung i Frojd o padanju, pa da vidite kako možete doskočiti maloj tigrici u tirgu![]()
To ti je dobro, to ti predstavlja neki razvoj, i rast itd.. Mada to je moje neko viđenje. Za jungovo viđenje možeš direktno da pitaš ChatGPT ili DeepSeek da ti rastumači.
Jesi ti žensko?
Last edited by Solid; 23-12-25 at 15:46.
The more things change, the more they stay the same.
u moru opcija danas, pri zdravoj i čistoj svijesti (uslovno rečeno) izjašnjavam se kao ž. Tako se i nosim.
Koliko sam imala sličnih snova, bizarnih sa tom tematikom ludom, đe sve u zadnji minut nevjerovatni izazovi iz kojih izlaza nema a onda mozak smisli neku nerealnu opciju za prelazak na sledeći nivo ludila i na kraju kad treba da budem "uhvaćena" probudim se
Dal je pod uticajem serija i filmova I žanra koje sam tada gledala, ali sad nešto razmišljam da sam zapisivala i tumačila ozbiljno, možda sam sebi mogla prekratit' bar jednu godinu lobotomija....
Hahaha i ja sam spavala na krevetu na sprat s tim da se nisam toga plašila znala sam i stepenice da ne koristim jer mi je dosadno no da skočim na bratov krevet kad on nije u njemu naravno.Ali, liftove sam recimo znala da sanjam u stresnim situacija da se zaglavim onda mi je majka kako sam joj pričala za liftove rekla da sam jednom ostala sama kao baš mala naglo se vrata zatvorila dok su svi izašli.Možda je sve to u podsvjesti kad nismo mogli sa nečim da se izborimo kao mali baš mali.E hvala na otvaranju ove diskusije baš lijepa tema.
Kad pomenu liftove - mislim da nijedan novi lift, panorama ili šta već, ne može da ti odradi fleshbackove raznorazne kao stari, rasklepani, razdrndani, polomljenog stakla lift sa limenim vratima i još ona dodatna dvokrilna unutrašnja. To kad đe u neku staru zgradu uđem, na sopstveni rizik, uđem kao u time machine![]()
Last edited by tigrovo_oko; 23-12-25 at 16:01.
Vidiš, nemam ti tu app, a bogami ni naviku da razgovaram sa njima u vezi ovakvih tema, nešto idem na knjigu ili u sebe. Mogla bih za onaj mi san viđet s njima što mi vele možda sam nešto i fulala, a možda i njih zbunim
Ljetos sam tako viđela nešto u moru, i kako ima na Google ona kamera da slikaš i kaže ti što je, fotkah ali more fotku napravilo blur i čini Google može biti morska sasa, može biti koral, može ovo može ono... e toliko i ja znadoh![]()
AI umije odlično da ti protumači san - samo mu kažeš da zamisli da je psiholog, a ne baba iz komšiluka. Makar meni je oči otvorio nakon što sam se prestravio od jednog sna sa trulim mesomUsput vidiš da psihološko tumačenje veze nema sa naarodnim vjerovanjima.
tumacenje je gubljenje vremena, tacnije tumacenje ne postoji.
postoje samo price u koje neko povjeruje![]()
pa jes,
ne moze neko da tumaci tvoje emocije
ali to postoji i osoba je dozivljela, sta znace emocije...sigurno nisu tako jednostavne za protumaciti![]()
Vodim evidenciju svojih snova već nekoliko godina. Ne kažem da zapišem baš svaki, ali pretežno one za koje osjetim da bi mogli bit bitni. Razliku između random i snova sa značenjem mi čini upravo osjećaj. Snovi koji su mi izazvali osjećaj visokog intenziteta, bilo da su pozitivne ili negativne emocije, uvijek imaju neko dublje značenje.
Imala sam više puta i prediktivne snove, kao neka vrsta upozorenja i za mene i za neke meni drage ljude. A dešavalo mi se i da sanjam osobe koje ne poznajem, a koje tek nekad naknadno upoznam.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Vještice
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks