Malo me je prpa uhvatila, jer sam od prosle godine do sad bas sve poskidao i iskljucio od ekologije s auta ali bas lagano prodjoh tehnicki iz prve bez ikakvih problema...
Pitah momke sto rade tamo, ne ocekuju apsolutno nista drasticno da ce se mijenjat uskoro, jer i u mnogo uredjenije drzave vade sve, a mi standardno kasnimo 10 godina.
Moze bez problema i downpipe bez katalizatora i straight pipe i sve, dokle god je buka u granicama normale, i dokle god vizuelno nema dimnih zavjesa.
Ovo za dizel vazi samo.
Kod mene
DPF off
EGR off
Lambda sonda off
Stage 2 remap
duboki ler gas/deep idle mode( otvorena geometrija turbine na ler, turbo se skoro ne vrti, produzeno vrijeme izmedju impulsa ubrizgavanja, a dodato goriva, da bi se dobio duboki agresivniji zvuk, ono da brboce kao)
hardcut blokada
Doduse stvarno sam oprao apsolutno svaku trunku cadji iz motora koju sam mogao, resetovao sve adaptacije, novi je turbo i cuda i mapiran je sa uslovom da ne dimi.
A nego što čuš, ako je auto ispravan nikad to neće bit problem.. samo pun gas!
Ali najjaca fora kad se spomene dpf/egr off i kad oce neko da pametuje do kraja.. veli super brate ali ako budeš išao po evropi sa tim autom možeš grdnu kaznu da popiješ.. hahaha aa more mrsss
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Consequences of DPF Removal in Germany:
Invalidation of Vehicle Registration (Zulassung): Your car becomes illegal to drive on public roads.
Significant Fines: Penalties can reach thousands of Euros (e.g., up to €5,000).
Voided Insurance: If you're in an accident, your insurance might not cover damages.
Danger in Enforcement: Authorities treat it as a serious danger, impounding affected vehicles.
Failed Inspections: Modern TUV/MOT checks can now detect the absence of a DPF, even with software tricks.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Vidi ti to. A javna je tajna da su EGR i DPF najveci neprijatelji motora.
Prema tome, šta da ti kažem?
a dpf kad radi regeneraciju ne zagadjuje, nego winx magija precisti to![]()
Momci,turbinu pogone izduvni gasovi,koji,dok motor radi,konstantno izlaze kroz izduvno kolo turbine.
Prema tome,ne postoji situacija u kojoj se turbina ne vrti. Geometrija ne utiče na broj obrtaja turbine,već na vještački način povećava pritisak koji stvara kompresor.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Ne mogu da se slozim sa tobom u potpunosti...Niko nije rekao da se turbina ne vrti, samo se vrti sporije...
Moj turbo nema wastegate, i nema nikakav bajpas izduvnih gasova...Jedina kontrola pritiska turbine, i broja obrtaja turbine je sama "mlaznica" odnosno geometrija turbine...Sto je ostriji ugao geometrije, to vise vazduh koji gura turbinu dobija "ubrzanje" a samim tim se i kompresor vrti brze, sto je relaksiraniji ugao geometrije to je vazduh "sporiji" i sama brzina turbine i boost opada...
Itekako da indirektno utice na brzinu turbine/kompresora.
Ako hoces mogu da ti snimim na dijagnostiku da vidis sta se desava kad zatrazim turbo aktuator 95% na leru ili 5% na leru...da vidis koliko skoci turbo RPM
Sa nekih 12 000rpm skoci na 40 000rpm...Turbina ima speed senzor
a tolika promjena itkako utice na zvuk motora na auspuhu
Last edited by Laz; 19-12-25 at 19:55.
Imam povoljno E punjac brusseles sa par tranzistora i mosfetova i kondezatora za maxx RPM...
Podizač stakla vozačev, šteka, ne reaguje... do juče je radio. Ford Fiesta 1.4. Đe povesti?
Ako kome treba kockasta tablica, procedura je sledeca, podignete tablice i onda idete na salter 22 dje popunite zahtjev i to je to...placa se ukupno 8e
Vracas li jednu tablicu?
Pozdrav
Da li se može proć tehnički bez svijetala za maglu.Imam auto vw golf 7 u r line opremi i vidim da nemam svijetla za maglu u braniku, tu gdje bi trebala da stoje svijetla stoji plastika, e sad da li postoji mogućnost da su svijetla u faru od auta.
Hvala na odgovoru, ovo je model golfa iz 2017.godine kad upalim na onaj prekidač na ekran iskoči da su maglenke upaljene samo ih još nisam pronašao u faru,ili možda samo ima instalacija u auto a maglenki nema.
Da li neko može da me uputi, šta od papira treba za prenos vlasništva auta na fizičko lice a auto se vodi na firmu? Koliko sam shvatio ne pravi se klasičan ugovor o prodaji.
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
Ne, firma ti pravi papire, racun i ugovor o prodaji.
Odluka o prodaji. Ides onda u poresku sa racunom, koliko ti recu uplatis i oni ti ovjere. Sa tim na tehnicki neki ili u mup, tu ti treba odluka ta.
Kakva je procedura oko tehnickog za ove dzipove sto su sredjeni za offroad ? Mislim konkretno ako ima metalni branik , kramponke gume , podignut i ima galeriju na krov
Znam da za pikapa drug mora svake godine da skida galeriju sa krova zbog tehnickog .
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Zar nije sa pravnog na fizicmo besplatan prevod?
Ja sa moga skidam sve, rasvjetu, galeriju, stavljam fabricke tockove... zato sam ove vodine prolongirao revistraciju do decembra...tada svakako ide zimska varijanta kad mi ostane ds skinem samo rasvejtu naprijed...
Ljetnji tockovi su mi 1cm van rubova i ne pustaju...da imam one fabricke plastike prolazio bih i to bez problema no 2.5 nema sva ona prosirenja
Last edited by E_K_V; 11-01-26 at 09:51.
Drug na defendera ima metalne branike i prolazi tehnicki... ja mislim da su njemu i fabricki takvi? Jedino sto mora je da makne vitlo iz branika, sa njim ga ne pustaju...
Ja moje vitlo planiram iza branika...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks