Koliko se keša na banku može uplatiti za godinu dana, da se ne pita za porijeklo novca?
Zna li neko koliki procenat traze banke za ucesce za stambeni kredit? Znam da je 20% bio standard, ali rece mi sinoc iedna poznanica, da je cula da u Erste traze 10%?
Koliko se keša na banku može uplatiti za godinu dana, da se ne pita za porijeklo novca?
Zavisno do banke ali 20 do 30k
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Nekad može da se desi da mu ne traži epin jer je primalac novca autorizovan od strane Banke. Npr za struju većina kartica prolazi odmah rijekte Banke proslijedi na autentifikaciju.
Od 10% pa na više.
Ne igra to ulogu, možeš lako da upaneš u izvještaj jer se sabiraju transakcije. Neke za mjesec, neke nedjelju dana, neke pola godine zavisi kako je banka procijenila.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ima li neko preporuku za dobrog racunovodju/firmu u PG za savjet oko poreza/obracun/obradu CG poreza?
Ima li jos neko problema sa novom NLB aplikacijom?
Ne prikazuje mi izvode iz banke kad odaberem tu opciju, pokazuje da nema izvoda. Dok stara aplikacija sve normalno prikazuje.
Osim toga, na novoj aplikaciji nemaju sve sifre za uplatu kao na staroj aplikaciji.
Je li ko napravio trajni nalog u hn klik app, ali epcg da naplacuje po racunu.
Fixni iznosi rade, ali ovi kroz racun ne, ne dobijam odgovor od call centra.
:71A: Details of charges - SHA
Ja samo to vidim i tumacim da je posiljaoc poslao sa SHARE troskovima.
Raifaizen ka Hipotekarna su podijeljeni troskovi. Od inicijalne banke do Raifazen je vjerovatno sve poslodavac platio i snosio troskove. A mora preko Raifaisena ici jer HB nema sa inicijalnom bankom razmijenjene kljuceve. Na zalost to vam je CG i malo trziste.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ako je poslodavac poslao kao OUR, mislim da nema veze da li ce posrednik da uzme proviziju, jer ce se naplatiti iz tog OUR.
Na prijemu treba da dobije pun iznos.
Ovo moze biti i greska, pa treba pisati prigovor da provjere.
Imao sam uplate koje su dolazile preko RF, ali su bile SHA i uzimali su 10 eur.
Sada mi dolazi kao OUR, ali je posrednik BAYERISCHE LANDESBANK i nema provizije.
Moracu partnerima da kazem da prebace na SEPA. Ali onda cu da platim 2 ili 25 za vece iznose
Last edited by Sale; 13-12-25 at 18:01.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Upravo ovo sto kaze Hercules, to the point.
Identican problem sam imao prije 6-7 godina sa NLB, ista posrednica banka u pitanju bjese. Klijent salje OUR, te pokriva sve troskove do Raiffaisen banke a ta banka, kao po obicaju (jer im se moze) dalje proslijedjuje kao SHA. To je to i nije uopste rijetko, desava se veoma, veoma cesto.
Ne uvijek, uvelike zavisi od posrednicke banke i kako im je "automatizovano" a uz to neke posrednicke banke uopste ne prihvataju OUR uplate (totalna nebuloza al' sta je tu je).
Svakako naravno da treba provjeriti ali bukvalno sam isti problem imao sa istom posrednickom bankom, srecom trenutne uplate mi idu preko totalno druge posrednicke banke (isto HB u pitanju).
Što bi značilo da pričam zidu, ako se žalim? Ima li smisla ovo išćerati po svom ili da batalim? Ispada oko 200€ na godinu, nije mnogo, ali nije ni zanemariti...
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Pa i ne ali u principu veca je vjerovatnoca da je problem kod banke posaljioca te da se OUR payment downgrade u SHA (ovo je VEOMA, VEOMA cesto kod USD payment-based banaka, pogotovo kod ovih sa Karibakada posluju sa super mini € bankama). Te se na ta vrata treba zaliti.
Trazi neku vrstu potvrde od posiljaoca te se sa tim zali u HB, a u povratu mozes cackati kod njihove banke (https://www.rbc.com/caribbean.html? - sumnjam da ce ti se firma zezati sa tim) da objasne zasto i kako je OUR prosao kao SHA.
Inace sada kada pogledah SWIFT malo bolje nije ovdje Rajfazen banka posrednik u pravom smislu vec SWIFT gateway al' to je vec neka druga prica.
---
Sretno.
Od danas ne mogu da se ulogujem u ckb mbanking, kaze da je neispravan otisak prsta, bice da sam promjenio licni opis, a ni sifru nije htio da prihvati.
Odjavim tel, prijavim ga, dobijem sms, ali ista stvar. Sledeci put nisam ni dobijao sms, jer se nalazim na Karibe, pa ni roaming ne funkcionise kako treba.
Sjutra video poziv sa ckb.
Je li imao ko slican problem?
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
Jesam ja. Kad sam mijenjao telefon prije 10- tak dana. Odjavio se na stari , prijavio na novi . Nije htjelo sa starom sifrom. Zvao ih i resetovali sve. Taj dan je sve radilo. Sutra kada sam ponovo probao nije htjelo. Opet ih zvao , i rekli mi da su imali neke radove na poboljsanju aplikacije pa se nekim korisnicima to desilo.
Pa mi opet resetovali tamo kod njih sve , i od tada nemam problema.
Sent from my 2506BPN68G using Tapatalk
Always,forever and beyond ...
Hvala @beatnological probacu, pa sto bude
@branko.kotor i meni se znalo, doduse sa starom app. Jedan od razloga sto sam ih pozdravio...
Stay salty.
Prebacih sa fiz na pravno 40k, 78€ provizija?!? Ista banka?
Pa jeftinije je u Kinu poslati …
Koja banka toliko dere?
U HB je besplatno preko mBank sa racuna fizickog lica na racune pravnih lica kod njih
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Kako nemaju sve banke bar neku manju povoljnost kad prebacujes iz jedne u drugu banku ali opet na svoj racun nego je isto kao da nekome tamo uplacujes. Razumijem da je njima svejedno je li sa marka na huseina ali eto.
Kutara je dizat kesh sa jedne pa nosit u drugu banku samo da bi se izbjegla ta poveca provizija.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks