Ako se udje u EU... jel bi to moglo da znaci da cu moci uzeti kredit preko neke njemacke banke?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
@hercules
Ima li neka banka da nudi kredit 10-15k eura bez obavezne administrativne zabrane ? Imam istoriju da sam sve kredite do sad vracao uredno, neke zatvarao dosta prije vremena.
Ima zovu se kamataśi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Meni nisu jasni poslodavci koji to ne ovjeravaju, bukvalno nemaju razloga da to ne rade a cuo sam X puta za takve slucajeve
Legla mi je uplata u USD na HB, iako pošiljalac tvrdi da je transakcija viđena kao OUR, na obaviještenju o prilivu stoji "troškovi inobanke USD xx,xx" koji je oduzet od sume što mi je uplaćena.
Takođe, HB je uzela svoj dio kolača po prispijeću od xx,xx dolara.
Je li nešto čudno ovo samo meni?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Mene redovno erste tako rebne na ino uplate,primam platu i navodno troskovi dolaze sa sha opcijom.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Za OUR ne bi smjelo da bude troskova na prijemu.
Zalite se. Neka ti pokazu swift
Za SHA moze, ako ima kod ino banke.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Iskreno nije nista cudno, desava se ali da bi prvo bio 100% siguran da je poslato sa OUR trazi u HB SWIFT slip, tu ces vidjeti detalje. Daj im do znanja da ti treba izvod koji prikazuje i troskove koje su uzele korespodentne banke.
Meni je u vise navrata u NLB-u skidala neku cifru random korespodentna banka prilikom transakcije jer nisu prihvatali OUR uplate. Tu generalno ne moze banka u koju lijeze novac nista. Jedino sto mozes jeste da se routuje transfer preko neke druge korespodentne banke.
Last edited by guvarana; 11-12-25 at 06:45.
Stay salty.
I dalje moze da bude i jedno i drugo tacno, upravo radi onoga sto pomenuh ranije, posrednicka banka ne prihvata OUR uplate.
Ako mozes posalji ovdje taj SWIFT slip (maskiraj sve bitne podatke), vjerujem da si dobio SWIFT slip od posrednicke banke (to ti pretezno sve banke u CG posalju) te kod njih stoji pod 71A: SHA, tu ti HB ne moze ama bukvalno nista.
HB mi kaže da je moguće da je naručeno kao OUR ali realizovano kao SHA, čekam zvaničan e-mail pa ću dalje da kopam.
Nisam jedini iz CG ovamo, ima ih još koji su primili plate uredno, samo nisam provjerio koja su banka.
Naravno, kolege iz Hrvatske sve 1/1.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Kad smo kod ckb
Da li se mogu platiti racuni online (visa karticom) , preko raznih aplikacija a da se pritom nema njihova aplikacija ili e-banking ?
Da li pita za neku potvrdu transakcije ?
Da bi aplikacija bila aktivirana treba poci do poslovnice ?
Prvo moraš da aktiviraš ebanking u poslovnici, a posle ti uglavnom daju instrukcije kako da se uloguješ prvi put, podesiš lozinku i sl.
Javi sta je bilo na kraju jer me zivo interesuje. Po ovome sto si poslao bi se cak reklo da je islo direktno bez korespodentne banke (pogledaj u zaglavlju dal imas nesto tipa Correspondent Input Reference il' ne, al' vjerovatno ne jer se ne vidi dolje nigdje korespodentna banka).
Inace to sto nekome u HR legle full, ili pak nekom drugom u CG ali kod druge banke ti ne znaci ama bas nista ako ide preko korespodentnih banaka.
Cak i kod iste banke ti se moze desiti (ako ide preko korespodentne, ili ti, nema tvoja banka direktnu "konekciju" sa bankom posiljaocem --- NE BIH rekao da ovdje ide preko korespodentne) jer recimo tebi prodje uplata preko X korespodente (koja opet recimo ne prihvata OUR uplate) a kolegi prodje preko Z (neka koja prihvata OUR uplate po defaultu, ili pak ima manji fee) i eto problema. Ovo mi se desilo mali milion puta u NLB-u prije nekih 6-7-8 godina.
Samo da nema dodatnih placanja/odrzavanja tog e-bankinga jer mu ne treba da radi transfer novca sa racuna na racun, uplate, isplate..
ne treba ti ebanking ili njihova aplikacija za plaćanje, već ti treba da imaš epin. možeš sam da ga napraviš.
https://www.ckb.me/gradjani/platne-k...e-kartice-epin
E super, hvala vam na odgovorima.
To mi je za staroga oce napokon malo da se modernizuje kad su u pitanju online placanja ali tezinja ako treba jedan korak vise uraditi![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks