Imate li mi koga preporučuti za uvoz automobila šlepom u CG, iz Njemačke, okolina Bremena, u nekih narednih par do desetak dana?
Nisam zainteresovan da ga sam dovozim, a vidim i po 500€ razlika u cijeni.
Last edited by siux; 26-11-25 at 18:36.
068861605 Peđa vidi kod njega
She is only here to annoy herself!
Ti ces najbolje znati, ko bi mogao da doveze autobus iz DE, i za koje pare?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Željko sa CT bi trebalo da ima D kat. 069412883 samo to ti je sigurno bar duplo skuplje od auta
Na kraju sam Šlep Kalezić angažovao da mi uvezu auto iz Njemačke, lagan čovjek za komunikaciju.
Rekoše mi danas da uz Francuska auta rijetko CoC dolazi, tako da kad uvozite računajte dodatnih 60€ troška, koliko košta taj papir u Alliance.
Ja sam ga placao svakako,iako sam imao coc iz EU.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
komplikacija je iz Italije plus kola koja su sa sjevera gore koja su dobra su skupa
Do skoro je bio problem sto italijani nisu imali col table, mogao si voziti samo na tvrde, a to je bilo vezano njih i nisu zivi htjeli dozvoliti nekome da vozi na njih.
Jedan drug dovozi na tockove ali on ima plac u It i plac ima jedne "dilerske" table koje ovaj koristi da na njih vozi do Cg. Ne vjerujem ni njih da bi ti iko dao da dodjes do cg.
Prodavac (salon) mi kaže da oni završavaju col table, ali da je na meni da sredom osiguranje. Tu mi je odmah malo zasmrdilo.
Kalezić traži 800€ za dovoz sa sjevera Italije, što se čini kao razumna cijena za 1100km
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Preskoci vala te Alpe, nije to mnogo pa francuski auto iz Francuske. Sjedis kuci, pijes kafu, bidujes na Alkopu. Kakav merak.
jeste, Francuzi ne vole da uzmu pare za dobar auto nego ga stave na aukciju![]()
ou just have to look at the technical inspections of the cars sold on Alcopa (the reports are available on their site) to understand why most of them are there and not expensive.
And there's no point in coming with an expert, you're not allowed to open the cars anyway.
Read my message again, I said you just need to read the MOT reports to understand why they're cheap.
If you've got a list of things to fix as long as your arm, it's obvious the mechanics will be in good shape...
Not to mention that Alcopa doesn't allow you to start or inspect the vehicles, so don't expect to get a good deal from them.
Read my message again, I said you just need to read the MOT reports to understand why they're cheap.
If you've got a list of things to fix as long as your arm, it's obvious the mechanics will be in good shape...
Not to mention that Alcopa doesn't allow you to start or inspect the vehicles, so don't expect to get a good deal from them.
Last edited by NSX; 12-01-26 at 23:26.
Pa ko ne procita onaj izvjestaj, stvarno je magarac. Ali uvijek ima na tom spisku sitnica. Naravno, kad pise da motor cudno radi, da fali ulja ili nema rashladne tecnosti, onda ne znam sto reci za kupca. Ja sam dobro prosao ali i platio. I sve je bilo kao u izvjestaju, baterija kljuca, elektronska rucna(nadao sam se prekidacu al pretpostavljao da je motor) i dpf zreo za ciscenje. Spolja lak se ogulio na braniku. Sve kako je i pisalo. Auta sa spiskom nedostataka na dvije strane stvarno nijesam razmatrao.
Nisam odavno uvozio.
Moze li mi neko reci koliko bi me okvirno ispao ovaj Tiguan? Je li oko 30% na neto cijenu od 19100e?
I found an interesting offer! Take a look:
https://m.mobile.de/fahrzeuge/detail...pp_android_vip
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
19.109x1.21x1.05 = 24.278
+ 1000 da ga dovezes
+ 722 da ga registrujes, operes i uradis servis
total 26.000 eura
Hvala na odgovoru
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Evo zbog tačnosti kako se obračuna carina i PDV
Možda može trebati još nekom
Cijena auta 19.109€
Cijena transporta ulazi u osnovicu za carinu i PDV i ako stigne na točkove mislim da dodaju min 300€(neka bude 500€)
Onda ide carina 5%, znači na 19,609€
Carina je 980,45€
Onda se i carina dodaje na osnovicu za PDV (21%)
20.589,45
PDV 4.323,78€
Znaci carina + pdv
5.304,23€ bez bilo čeka drugog.
Ako donese fakturu po fakturi ce.
Racunaj da moras auto gore da platis punu cijenu (koja je bez povrata pdv). Pravis papire za export, izlazni papir radis u Hr, kad izadjes iz EU sa granice ide obavjestenje u Brisel sa kodom sa tog papira, iz Brisela dalje prodavcu vozila. To je sve taje jako kratko. Ali primjer licni sam imao dje sam cekao povrat istog preko 7mj, na kraju se zaprijetilo njemackom poreskom sluzbom (financirung ili kako vec) u pare uplacene. Dok sam imao vise primjera da udjem u CG tipa u 22h. Ujutro prije podne mi na deviznom racunu legnu pare. I racunaj jos nesto niko ti od njih ne vraca pare da oni placaju proviziju. Vec je bilo ili ti ili podijeljeno pa se na vede iznose osjeti. A sad smo sepa tako da je to 5-6e onda.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by AmFi; 22-01-26 at 07:47.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks