View Poll Results: Koliko imate kilograma

Voters
167. You may not vote on this poll
  • Ispod 40

1 0.60%
  • Od 40 do 55

7 4.19%
  • Od 55 do 70

11 6.59%
  • Od 70 do 85

44 26.35%
  • Od 85 do 100

59 35.33%
  • Od 100 do 115

29 17.37%
  • Preko 115

16 9.58%
Page 32 of 43 FirstFirst ... 2228293031323334353642 ... LastLast
Results 776 to 800 of 1066

Thread: Idealna težina / Koliko imate kg?

Thanks Thanks Given 
    686
    Thanks Thanks Received 
    1,783
    Thanked in
    1,128 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Kako da skinem ovo a d am e ne zakolju vsaki mjsec. Kaze free trial pa onda naplata i kao mogu otkazati, a tako su me presli za neki trening, dok otkazes prodje dva tri mjeseca
    Ali vrijedi ovo pogledati, imam i kuci neki plan ali dosta toga su neke namirnice kojih kod nas i nema.
    https://limewire.com/d/BupX1#QWLd9K8PMR

2. The Following 2 Users Say Thank You to nicky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,297
    Thanks Thanks Received 
    6,827
    Thanked in
    3,270 Posts

Мање риже мање овога мање онога. Нико живи алкохол да спомене. Еееее
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

4. The Following 6 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Nije riža loša pogledajte japance i kineze imamo mi dosta od njih da učimo. Ima i onoga najbolje uvesti neke stvari koje su ovdje autohtone tipa trnjina/drenjina i slično što mi podcjenjujemo.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

6. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,537
    Thanks Thanks Received 
    8,718
    Thanked in
    4,314 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Мање риже мање овога мање онога. Нико живи алкохол да спомене. Еееее
    Za mene je to ono što pomenuh promjena načina života.
    Mislim ja ne pijem svakodnevno. U zadnje vrijeme je to možda jednom nedeljno. Ali dovoljno da te izbači iz kolosijeka. Makar mene.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

8. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,152
    Thanks Thanks Received 
    1,471
    Thanked in
    986 Posts

To samo znači da si ostario

Inače, ne znam odakle ideja da se izbacuje riža budući da sama po sebi uopšte nije nezdrava. A i ne goji pirinač već unošenje više kcal nego što se potroši.

Krenite sa bar šetnjama prvih par nedelja ako vam se ne da da vježbate. Bez hrane iza 19h i za početak je to dovoljno.

Sent from my SM-S23 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    27,537
    Thanks Thanks Received 
    8,718
    Thanked in
    4,314 Posts

Ajde ti mlada. Doći ćeš i ti u naše godine. Pa kad krenu đeca (vrtići, škola, treninzi, spremanja itd) dodaš na to posao, pa onda. I malo vremena za sebe, viđećemo koliko će biti vremena za trening. A metabolizam. Pa kad budeš kao loptica

11. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ajde ti mlada. Doći ćeš i ti u naše godine. Pa kad krenu đeca (vrtići, škola, treninzi, spremanja itd) dodaš na to posao, pa onda. I malo vremena za sebe, viđećemo koliko će biti vremena za trening. A metabolizam. Pa kad budeš kao loptica

Kvantitet rasporjeđen na male obroke meni je to problem jer znam cio dan da ne jedem i noću dok spremam nešto za sjutra pa zamiriše eto vraga.Baš bi trebalo da se disciplinujem po tom pitanju a i ovo što veliš za piće ekipa sa one teme uključujući mene je pakao.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,596
    Thanked in
    3,305 Posts

Kalorijski deficit svaki dan, makar 500 kalorija.
    Max 2000kalorija dnevno.
    1.5-2g proteina po kilu zeljene tezine. Zdrave masti max 30% dnevnih kalorija. Ostalo zdrave carbs.
    Teretana 3-4-5 puta nedeljno po uru, za ocuvanje misicne mase. Push-Pull-Legs sistem odlican za trening.
    Svaki dan 10-12K koraka dnevno.
    Alkohol na minimum, ili potpuna obustava.
    Spavanje 7-8 sati dnevno.

Ovo su basics i rezultati ne mogu izostati

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

14. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,774
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Vama hvala, ali nisam ja baš toliko neznaven

Davno neđe sam pročitao knjigu (evo trenutno ne mogu da se sjetim nativa, a ni ko je autor) koja se bavila zdravljem generalno. Raznim štetnim stvarima po organizam i posle čitanja ili čak neđe na polovini sam prestao da pušim. Tako da nikad se ne zna šta može da bude neki okidač

Vremenom sam skontao da imamo kulturološki problem. Ne znam za ostale, ali mene su dok sam bio dijete ćerali da pojedem sve iz tanjira, jer se hrana ne ostavlja/baca, što vremenom pređe u naviku, pa sad jedem više nego što mi realno treba.

Za početak smanjiti/ograničiti porcije, ili ako je veća porcija kreneš od najukusnijeg dijela (ja imam trip da prvo jedem najmanje ukusne djelove, a najukusnije ostavljam za kraj, pa bude teže da se prestane kad se zasitiš ).

Sljedeći korak da izbaciš hljeb i kreneš neku fizičku aktivnost (šetnja je više nego dovoljna/učinkovita).

Mršanje je vrlo jednostavno, samo treba da potrošiš više kalorija nego što uneseš, ali motivaciju nije lako pronaći/održati.

#fakenews

16. The Following 4 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,774
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Kalorijski deficit svaki dan, makar 500 kalorija.
    Max 2000kalorija dnevno.
    1.5-2g proteina po kilu zeljene tezine. Zdrave masti max 30% dnevnih kalorija. Ostalo zdrave carbs.
    Teretana 3-4-5 puta nedeljno po uru, za ocuvanje misicne mase. Push-Pull-Legs sistem odlican za trening.
    Svaki dan 10-12K koraka dnevno.
    Alkohol na minimum, ili potpuna obustava.
    Spavanje 7-8 sati dnevno.

Ovo su basics i rezultati ne mogu izostati

Da su to basics niko nikad smršao ne bi...

Ovo je promjena za 180 stepeni u odnosu na rutinu koju ima većina ljudi.

#fakenews

18. The Following 3 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,152
    Thanks Thanks Received 
    1,471
    Thanked in
    986 Posts

To su izgovori. Postoje ljudi koji su stariji od tebe, sa možda i više obaveza, pa nađu vrijeme, ne samo jer žele nego jer su navikli. A tijelo sve pamti. Zbog toga treba graditi naviku.

A na konto ove priče, zamisli samo koliko ti je lakše danas da počneš malim korakom, nego za 10 godina kad budeš još stariji. Samo je do toga da ti sam odlučiš.

20. The Following User Says Thank You to Lapis Lazuli For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,596
    Thanked in
    3,305 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Da su to basics niko nikad smršao ne bi...

Ovo je promjena za 180 stepeni u odnosu na rutinu koju ima većina ljudi.

Ja govorim iz svog pozitivnog iskustva, a ne nekog imaginarnog
    Promjena naravno jeste, i treba da bude. Ne moze se ostvariti rezultat, i odrzati se, ako se rade iste stvari koje su dovele do problema

90+% ljudi vrati tezinu koju izgubi, zato sto se vrati starim navikama.
    Treba kreirati novu rutinu koja je odrziva. Ja sam to uspio zadnjih pola godine, ne zahtijeva preveliki napor. Nove navike su neophodne, inace nema rezultata.
    Ko nece 180 stepeni zaokret... onda nece ostvariti nesto sto ce se odrzati.
    Niko nam nije kriv sto imamo navike kakve imamo, ukljucujuci i mene.

22. The Following 3 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    522
    Thanks Thanks Received 
    2,100
    Thanked in
    1,199 Posts

Hahaha, najjače

@montenegrina imam ti ja tih režima ishrane koliko hoćeš. Od najpoznatijih trenera I nutricionista iz Crne Gore i Srbije. Ako ti to treba mogu ti poslati pa biraj šta ti više odgovara.

JigSaw. Ne bih se složio sa tobom. Iz sopstvenog iskustva, nekih drugih, a i rođenog brata koji je bio na nekih 120 plus pa je uz najjednostavniji mogući način ishrane (jaja, piletina, riža i salata) uz mogu reći dosta ozbiljan trening došao na 75 ili 76kg (186 visine) i neki smiješan procenat masti. Six pack i te stvari. Za nas koji imamo dosta viška je pod broj jedan promjena načina života.

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Nije riža loša pogledajte japance i kineze imamo mi dosta od njih da učimo. Ima i onoga najbolje uvesti neke stvari koje su ovdje autohtone tipa trnjina/drenjina i slično što mi podcjenjujemo.

Ovo vi je sto bi stari crnogorci rekli komon miskonsepsn. Riza je Azijatima zamjena za hleb, nutritivno nema nikakve znacajne karakteristike a pritom je visokokaloricna hrana. Razlog zasto su azijati generalno znatno mrsaviji od ovog zapadnog svijeta jeste sto prosjecan kinez pjesaci 50 puta vise nego prosjecan crnogorac, prosto ta prosjecna fizicka aktivnost mu omogucava da doda rizu u ishranu i da mu to ne utice posebno na kilazu.

Tvoj brat extravaganca je smrsao zbog ostalih namirnica - jaja, piletine i salata. Jaja su najzdravija moguca namirnica, a piletina je niskokaloricno a pritom visokoproteinsko meso. Tako da je on umjesto te rize tu dodao jos malo nekog mesa, smrsao bi jos brze i jos vise, primjera bilo koje junece meso da je dodao i/ili ribu.

Apsolutno se slazem svakako da je nacin zivota i nacin pripreme hrane broj jedan. Ja prije dok sam zivio kod mojih pa kazem majki moze li mi isprzit 4-5 jaja, ona uspe litar suncokretovog ulja u onaj tiganj da bi to isprzila a kad predjoh da zivim sam, uzeh onaj kao sprej za ulje, jednom sam radio racunicu i moj sprej je meni dodao tacno 80 kalorija u obrok (maslinovo ulje) dok je njeno odokativno sipanje suncokretovog ulja dodalo oko 600, jer jaja upiju dobar % ulja iz tiganja, pogotovo omlet.

I eto, samo ta promjena me spasava dosta, da ne idem dalje.

24. The Following 2 Users Say Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ovo vi je sto bi stari crnogorci rekli komon miskonsepsn. Riza je Azijatima zamjena za hleb, nutritivno nema nikakve znacajne karakteristike a pritom je visokokaloricna hrana. Razlog zasto su azijati generalno znatno mrsaviji od ovog zapadnog svijeta jeste sto prosjecan kinez pjesaci 50 puta vise nego prosjecan crnogorac, prosto ta prosjecna fizicka aktivnost mu omogucava da doda rizu u ishranu i da mu to ne utice posebno na kilazu.

Tvoj brat extravaganca je smrsao zbog ostalih namirnica - jaja, piletine i salata. Jaja su najzdravija moguca namirnica, a piletina je niskokaloricno a pritom visokoproteinsko meso. Tako da je on umjesto te rize tu dodao jos malo nekog mesa, smrsao bi jos brze i jos vise, primjera bilo koje junece meso da je dodao i/ili ribu.

Apsolutno se slazem svakako da je nacin zivota i nacin pripreme hrane broj jedan. Ja prije dok sam zivio kod mojih pa kazem majki moze li mi isprzit 4-5 jaja, ona uspe litar suncokretovog ulja u onaj tiganj da bi to isprzila a kad predjoh da zivim sam, uzeh onaj kao sprej za ulje, jednom sam radio racunicu i moj sprej je meni dodao tacno 80 kalorija u obrok (maslinovo ulje) dok je njeno odokativno sipanje suncokretovog ulja dodalo oko 600, jer jaja upiju dobar % ulja iz tiganja, pogotovo omlet.

Hvala na opasci na to nego konkretno sam mislila na to da nema gluten.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

26. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,152
    Thanks Thanks Received 
    1,471
    Thanked in
    986 Posts

Danima sam odlagala trčanje jer je hladno, i Extra me sad motivisao da se ne prenemažem, pa ću da se spremim i da trčim na skoro 0° da znam da sam obavila to

Možda za 10 godina ne budem imala taj luksuz da samo iskočim kao sad.

28. The Following User Says Thank You to Lapis Lazuli For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,537
    Thanks Thanks Received 
    8,718
    Thanked in
    4,314 Posts

Vremenom sam skontao da imamo kulturološki problem. Ne znam za ostale, ali mene su dok sam bio dijete ćerali da pojedem sve iz tanjira, jer se hrana ne ostavlja/baca, što vremenom pređe u naviku, pa sad jedem više nego što mi realno treba.
    Ja sa "svađam" skoro svaki obrok sa ženom i ćerkom jer ostavljaju hranu u tanjiru. A posle mene ne treba da se pere.
    Ima tu do nasleđa naravno. Kako tog u navikama tako i do genetike. postovao je neđe caesar knjigu/istraživanje gdje se kaže da je gojaznost 70 posto genetika.
    Što naravno ne znači da se neko kome je genetika naklonjena neće ugojiti ako se svakodnevno prežderava ili obrnuto. Ali ima uticaja.

Quote Originally Posted by Lapis Lazuli View Post
    To su izgovori. Postoje ljudi koji su stariji od tebe, sa možda i više obaveza, pa nađu vrijeme, ne samo jer žele nego jer su navikli. A tijelo sve pamti. Zbog toga treba graditi naviku.

A na konto ove priče, zamisli samo koliko ti je lakše danas da počneš malim korakom, nego za 10 godina kad budeš još stariji. Samo je do toga da ti sam odlučiš.

Ja nisam pominjao da su to moji izgovori. Ja sam odlilčno svjestan koji je moj problem i odlično znam šta treba raditi kako bi se situacija promijenila ali...
    Rekao sam da ćemo vidjeti tebe kad te ovo sve stigne. I koliko god se čini da to mene neće, ja ću drugačije nije se baš lagano ni organizovati ni dobiti volju itd.

Da je jeo to što kažeš onda ne bi jeo hidrate. Da li možda ima bolje zamjene od riže, moguće, ali to da će kod mršavljenja smetati određena (izračunata) količina riže, neće. Rekoh već, znam i iz svog iskustva.
    Ako malo dublje zađeš imaš i rotaciju ugljenih hidrata....

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,596
    Thanked in
    3,305 Posts

Ja sa "svađam" skoro svaki obrok sa ženom i ćerkom jer ostavljaju hranu u tanjiru. A posle mene ne treba da se pere.
    Ima tu do nasleđa naravno. Kako tog u navikama tako i do genetike. postovao je neđe caesar knjigu/istraživanje gdje se kaže da je gojaznost 70 posto genetika.
    Što naravno ne znači da se neko kome je genetika naklonjena neće ugojiti ako se svakodnevno prežderava ili obrnuto. Ali ima uticaja.

Ja nisam pominjao da su to moji izgovori. Ja sam odlilčno svjestan koji je moj problem i odlično znam šta treba raditi kako bi se situacija promijenila ali...
    Rekao sam da ćemo vidjeti tebe kad te ovo sve stigne. I koliko god se čini da to mene neće, ja ću drugačije nije se baš lagano ni organizovati ni dobiti volju itd.

Da je jeo to što kažeš onda ne bi jeo hidrate. Da li možda ima bolje zamjene od riže, moguće, ali to da će kod mršavljenja smetati određena (izračunata) količina riže, neće. Rekoh već, znam i iz svog iskustva.
    Samo volja i sve se moze
    Mene zena kolac stavlja usta, reko ne, to je proslo vrijeme

Ja sad, nakon 6 mjeseci mrsavljenja, imam suprotan zadatak. Da dobijem 4-5kg misicne mase. Tako da preokrecem, da umjesto 2000kalorija, jedem 3000 dnevno. Vidjecu je li to ok.
    Naravno opet da jedem kvalitetnih 3000, a ne bilo sto da bih dostigao taj unos.
    Sistem oko nas je napravljen tako da zdrava ishrana zahtijeva nevjerovatno veliki fokus i odricanje.

31. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Ja bi ti umjesto palamuđenja što ćeš i kako mudar si momak možeš se i sam edukovati jer vidim da je kod tebe druga kočnica epizodu kad Dik Solomon u Treći Kamen od Sunca jede nemilice i očajava kao popunjavam emotivne rupe. Ne moraju biti emotivne rupe može biti i zadovoljstvo koje stvara endorfin.

Gurman si što š a ima istine ono što zboriš o genetici.

33. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,537
    Thanks Thanks Received 
    8,718
    Thanked in
    4,314 Posts

Sjećam se te epizode
    Ja sam tražio knjigu i gle, jedino si ti dala pravi odgovor. Za divno čudo Šalim se. Stvarno mi teorija pa ni praksa nisu strane, ali ova volja o kojoj priča Mojsije je znala biti problem. I kao što rekoh ranije, nije isto i ne treba ista volja ili ti dugoročni motiv, ako treba da skineš 10-15kg ili 50. Na kraju vrijeme je to koje pravi razliku u toj volji.

35. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Pa dobro prehrambena tehnologija mi je struka tako da prepoznajem raznorazne prevare.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

37. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Brate izbaci malo slatkog, hljeba, gaziranog, eto 30% posla, evo ja sam to izbacio, nijesam kila smrsa

Tu es mon hero.
    aahahahah pusis li ne, pijes li, ne.. e jeba si mi sunce danas

Bio sam i ja tamo prije nekolike godine. Njihovi nutritionisti, mjerenja bla bla. Kad su mi na kraju dali režim ishrane sa viršlama u njemu samo sam ga zgužvao kad sam izašao.
    U suštini teorija u današnje vrijeme ne može biti nepoznata. Gpt će sastaviti pravilan režim. Ako se udubi i još neke stvari prilagoditi navikama itd. Ali je motiv naravno najbitbija stvar. I nije isto da li neko treba da skine 10 ili 50 kila

Oli da pokusamo jedan virtuelni "rat"? Da pokusamo sa jednim "virtuelnim" nadmetanjem?
    Odemo na jedno mjesto u Zagoric, tu se odvalimo i od hrane i od tog trenutka krece nadmetanje u mrsavljenju?
    Eto, nagrade i kazne mozemo mi smislit na vr nekih oidredjenih vremenskih intervala, a mogu nam i kolege forumasi pomoci sa mislima tu
    Tvoja prednost mislim da je visina, vise celija za sagorijevanje kalorija. Moja, sto sam i dalje pusac

Za početak smanjiti/ograničiti porcije, ili ako je veća porcija kreneš od najukusnijeg dijela (ja imam trip da prvo jedem najmanje ukusne djelove, a najukusnije ostavljam za kraj, pa bude teže da se prestane kad se zasitiš ).

Sljedeći korak da izbaciš hljeb i kreneš neku fizičku aktivnost (šetnja je više nego dovoljna/učinkovita).

Mršanje je vrlo jednostavno, samo treba da potrošiš više kalorija nego što uneseš, ali motivaciju nije lako pronaći/održati.

Isti problem. Nekad sam trosio barem jos jedno ako ne i 2 parceta hleba vise da bih izdzogerisa pjat

Quote Originally Posted by nicky View Post
    ahahahaa limewire je i dalje ziiiiiv
    Last edited by St.Dzonny; 26-11-25 at 17:45.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,596
    Thanked in
    3,305 Posts

Postoji problem sa ovim

U "nasim" godinama, prosti kalorijski deficit, bez aktivnosti poput treninga snage, rezultirace gubitkom misicnog tkiva, uz masti.
    Misicno tkivo nikako ne zelimo da topimo, jer je to motor organizma.
    Kazu da moze da bude i do 20-25% misicnog tkiva sagoreno tokom procesa mrsavljenja, ako taj proces ne ukljucuje povecan unos proteina i trening snage.
    Slozicemo se da 2kg misica istopljeno od 10kg minusa na vagi je katastrofa. Da ne pricamo za vise, ako neko oce da izgubi 20, 30kg...
    Sto smo stariji, treba se posvetiti izgradnji misicne mase, jer se ona zgodinama polako gubi, pa valja preokrenuti taj proces.

40. The Following 5 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    179
    Thanked in
    120 Posts

Hahaha, najjače

@montenegrina imam ti ja tih režima ishrane koliko hoćeš. Od najpoznatijih trenera I nutricionista iz Crne Gore i Srbije. Ako ti to treba mogu ti poslati pa biraj šta ti više odgovara.

JigSaw. Ne bih se složio sa tobom. Iz sopstvenog iskustva, nekih drugih, a i rođenog brata koji je bio na nekih 120 plus pa je uz najjednostavniji mogući način ishrane (jaja, piletina, riža i salata) uz mogu reći dosta ozbiljan trening došao na 75 ili 76kg (186 visine) i neki smiješan procenat masti. Six pack i te stvari. Za nas koji imamo dosta viška je pod broj jedan promjena načina života.

Posalji meni ako ti nije problem.Da nije ko probao od hleb od kisjelog tijesta?Odilican je ali preskup za nas standard.

Thanks Thanks Given 
    522
    Thanks Thanks Received 
    2,100
    Thanked in
    1,199 Posts

Da se razumijemo, ne kontriram ti ja u potpunosti samo ima boljih namirnica koje imaju istu svrhu kao riza - npr krompir. I ono sto ljudi zanemaruju dosta je da je svima potrebna kompletna ishrana, znaci osim makronutrijenata (proteini, masti, ugljeni hidrati) tu je potrebno i puno vise mikronutrijenata poput raznih antioksidanata, vitamina, metala itd. Po tom kriterijumu riza je losa jer nema potpunu nutritivnu vrijednost, tj osim toga sto ima dosta ugljenih hidrata nema vise nista.

43. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Da se razumijemo, ne kontriram ti ja u potpunosti samo ima boljih namirnica koje imaju istu svrhu kao riza - npr krompir. I ono sto ljudi zanemaruju dosta je da je svima potrebna kompletna ishrana, znaci osim makronutrijenata (proteini, masti, ugljeni hidrati) tu je potrebno i puno vise mikronutrijenata poput raznih antioksidanata, vitamina, metala itd. Po tom kriterijumu riza je losa jer nema potpunu nutritivnu vrijednost, tj osim toga sto ima dosta ugljenih hidrata nema vise nista.
    Bolje da ne pričam o krompriru kvalitetu na tržište istog.No lako je nama svima palamudit ako se realno sagleda nije najsjajnije.Jedino skroz na skroz sigurno grickalice i slatkiši najveće su smeće vještačko.To stvarno ko može nek izbjegava.I gazirani sokovi žuti i crni. I ono aka step praškova od kesice 3 litra.

Page 32 of 43 FirstFirst ... 2228293031323334353642 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)