Pobra moje čedo čeri iz bašte ništa slađe i mirisnije odavno ne probah.Sad smo ga već sklonili odradio je svoje.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Kupio bih malo sadnica voca i neko listopadno drvo, imate li preporuku za dobar rasadnik.
Cijena nebitna, samo da je kvalitetno... ono sto sam gledao prosle godine nije mi se svidjelo, posebno za listopadno drvece, bukvalno prodaju stap, bez grana, dok mu se krosnja formira prodje 100 god
Citam i da su se sadnice iz Ekoplanta nedje na primorje sve posusile, baaas mi sve djeluje nekvalitetno.
I ima li vise iko da kalemi tresnje/visnje na treslovinu, bar se tako zove u moje krajeve
Last edited by 357; 22-09-25 at 18:40.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Blizu Studenog ima jedno mjesto zove se Oklatci tu raste mala džungla divljih trešanja, vazda je bilo hiljade sadnice od pola metra metar za podlogu.
Marele koje su kod nas rasle smo razmnožavali direktno iz žile, samo se trebalo strpit dvije godine da se ne kosi okolo da oni šibuci ojačaju, i onda sa palom zemlje se prebaci u novu rupu sa gomilom stajnjaka. Nikad se nije kalemila, a vazda se savijala do zemlje od višanja.
Za oblačinsku višnju to nije važilo.
- Ladan ko taština duša -
Mene samom je 5 kila 5-7 dana, moraćeš to malo bolje, nećeš me valjda izgladnjivat
Korijena se boj samo palmi, to čudo i duplo armirane temeljne ploče umije razbit, a ostale su biljke iste, prošikaće pored i neće te mučit.
Ne znam, meni pored masline za pored bazena ništa drugo ne ide ni blizu![]()
Samo pazi na sortu da ne izmrzne, oplavi je bakrom u martu ako baš treba, a neće trebat bez ako đe blizu imaš maslinjake, i ne shjekiraj se, čak i siromašnu zemlju će ti istolerisat vrhunski![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
To je to. Tako sam i mislio. Zato mi je maslina i bila upitna iako mi je naravno prva pala na pamet. Hvala Bayo
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Meni je juka najdekorativnija, ali postoji opasnost od bockanja, povreda i štete.
Plus može da je usadiš sa saksijom u zemlju, pa da je vadiš bez problema kad ti dosadi ili kad preraste.
Last edited by bayo; 24-09-25 at 08:47.
Ne znam jel neko radio na permakulturi zanima me odavno i juče se povezah sa ljudima koji to rade ali nisu iz Crne Gore više Hrvatska i Srbija.
https://www.perforum.info/permakultu...je-i-iskustva/
Naravno,prije proljeća ništa u praksi ali teorija ili iskustva welcome.
Htio sam ja na selu al ne dadose baba i djed![]()
https://tragbiljke.com/
Imas isto i ovu gospodju, ja je pratim na tiktok i zna znanje.
Hvala,nađoh neki materijal što su mi poslali moj jedan drug ima na selu tamo nema nikoga pa se bacio na to.A ako si u stanu imaš urbanu baštu u Podgorici imaju stalno neke aktivnosti.E sad,još u Crnoj Gori nije na tom planu permakulture nešto je u povojima pretpostavljam ako se ostvari da će biti baš tu.Neki kurs uživo mislim.
Ovo je nešto uopšteno.
Uzeh mahovinu i kamenčiće iz Novog.za mali biljni terarijum..
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Treba mi ako neko ima iskustva sa uzgajanjem mikrobilja preporuka za zemlju đe najbolja jel ova la organica precijenjena.Uzeh nekoliko tačnije dvanaest vrsta sjemena iz Holandije.U pgpak naručih one kutijice za pakovanje hrane da ih posadim u kućnoj varijanti.
Meni skroz kul izgleda priča.
https://microplants.lt/
https://youtube.com/shorts/fLKSGe4ji...UWS0dFFOaTuZdU
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 20-11-25 at 15:11.
@Buva+gacce taman si se vratio kad je i ovo dospjelo
Vade li se iglice posle 40 dana?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Još jedan biljni terarijum.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
A viđi njega kako gleda, smiješan li je...
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Gleda,gleda ali je dobar ne dira ništa za razliku od mačaka ona bi da je u kući ovo već polomila na vrh police neke da stavim.
Ada...mačka ka' mačka
Neka ih...ja ih volim, svakako.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks