Jesi li slušao glas sa Alfanum generatora?
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
E ovo pratim
A ima li na spotify audio knjiga na nas jezik ili bilo dje?
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Jesi li slušao glas sa Alfanum generatora?
Living on the EDGE side
Nesto mi nije skorije trebalo na naski pa nisam ni gledao. Koristio sam jedino audio to text skripte u pajtonu za strane jezike. Ima ih sto rade na lokalnoj masini, bez ogranicenja, tj toliko da procesor i ram mogu da nose. Meni je radilo po 5min snimanja live sa radija pa ispisivanje u txt. Ima i obratno da radi sigurno. Ako ti to nije tezina, baci pogled na huggingface text to speech modele.
ENG je u pitanju ali DOSTA teksta. Strucne studije, svaka od po par stotina strana.
Bas mi je muka da citam toliko a slusanje bi nekako i podnio.
Tacnije, najbolje mi je istovremeno da slusam audibilno a da pratim tekst vizuelno.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Kada citam neke knjige i kada su mi onako teske znam da slikam par stranica i posaljem chat u da mi preprica. I nisam zadovoljan. ChatGpt zna da preskoci nesto, deepseek isto, claude nesto zna da previse prevede, a grok obicno sve dobro, ali bude par recenica neprevedenih posred teksta. Ima li jos neki chat da se proba?
Gemini?
Living on the EDGE side
gemini ne koristim dugo jer se znalo da se desi da mu kazem da mi napravi sliku, skicu, on napravi, i ja kazem tipa izmjeni to i to on istu sliku posalej i tako u nedogled, i zato ga slabo koristim.
Ali mozda je za ovo bolji, vala cu probati.
Dosta ljudi ne umije da “priča” sa AI. Potrebno je dobro poznavanje materije i sposobnost da se razloži problem i onda je odličan. Dobio sam ljetos nekakav ekonometrijski model za optimizaciju i nekakva ludila. 200 strana uputstva. Trebalo bi mi par mjeseci sam da to postavim sve i odradim. Ovako ubacio uputstvo i za dvije nedelje uz prava pitanja izburgijao sve i model prilagodio. Nije mala pomoć a da ne pominjem da sam dosta naučio.
Last edited by Caesar; 11-11-25 at 11:29.
γνῶθι σαὐτόν
Tacno, bukvalno svaka rijec ti skroz menja rezultat. Evo ja se opet vratih na Grok, i za sad mi on djeluje najbolji za prepricavanje stranica. Ali moram mu jasno reci, evo ti 5 stranica, svaku mi redom prepricaj na srpski, stranica 1,2,3 itd. Detaljno, sa svim fusnotama i slicno. I on to uradi stvarno dobro. A ako mu posaljem ili bilo kom drugom chatu, prepricaj mi ove 5 stranica, totalno dobijem snj rezultat.
Probaj sa Gemini i upitom.
Potrebno je da mi detaljno prepričam ovih 5 stranica. Obrati pažnju na detalje i naglasi ih.
Living on the EDGE side
Gemini dok se zvao Bard jedini je mogao da mi pomogne u kladionici, ostali nisu mogli ni da mu prismrde. Sad je iz nekog razloga tezi i losiji za to.
Sent from my phone
Procitao sam je, uzivao sam
Hvala
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Guess whos back![]()
Umjesto što smarate tu patetikom ajde vi lijepo objasnite kako je ovaj AlfaNum koji hvale izveo da napravi srpski/crnogorski/hrvatski robot koji vi čita tekstove i to u dva roda da svima se nađe u ukuse od muškog do ženskog na balkan.E čime se sve prodavci ne služe ođe to nema na svijet.
Podforum je filozofije moramo se sučeljavat.
Zanimljivo.Srpski/hrvatski/crnogorski.Šta ako ja izaberem Ivicu umjesto Marka i Janka jel to skandal a svu trojicu razumijem a što je najgore sva trojica su roboti.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Vala ovaj Gemini ko luda Jova iz Ljesanke nahije...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Gemini skroz neupotrebljiv. Uzas
Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
Ja koristim Pro, meni je sasvim OK.
Mada možda pređem i na Ultra.
Living on the EDGE side
Sad na nekom seminaru i mora se AI posvetiti bar dan. I tako rekose mi da sa svih drustvenih mreza sad kupe svaki detalj, svaki lajk, vatricu… Ako zivite u Rusiji npr. par lajkova ili ne daj boze post se odmah detektuje i kucaju na vrata. Imaju svi sad tu tehnologiju. Moraju da te vide sve i da neće. AI te na tacni posluži. Instagram je malo tezi ali vele izvodljivo. Twiter je na izvolte. Da je Milo to imao ne bi mi 30 avgusta gledali. Ono sto smo nekad tripovali i strecali sad je stvarnost
γνῶθι σαὐτόν
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks