Dvije situacije zanimljive kao odraz desavanja na trzistu, iz mog ugla.
Nudi nam se stan u Emerald preko puta Ambasadora u kompenzaciju za nesto. Ovaj ga cijeni 3.500 uz ubjedjivanje da vrijedi 5k trzisne cijene.
Zovnuh 10 agenata najjacih u grad, ili barem ovih sto se reklamiraju najvise - misljenja idu od 3300 do 6500 za tu zgradu. Nemoguce koji razlicit raspon ljudi misle da to vrijedi.
Druga scena - fora od prije 10 godina da kupis stan u izgradnji pa ga prodas kad je gotov i zaradis 300-500e po kvadratu maherski - za to je nekad trebala veza, varijanta, spremne pare, da znas investitora da ti bukvalno neko UCINI da obrnes pare na foru jer je to bilo 100% sigurno.
Sad je drugacija situacija, znam tih varijanti milion, nema kome se ne nude, ko god ima neku crkavicu nema investitora da mu to ne nudi, em sto mu ga proda prvi put za 2200 no mu ga i "proda" drugi put da ce to izac na 3000 za manje od 2 godine kad zgrada bude gotova.
Meni ovo govori da zivimo paralelne drugacije realnosti, da li to znaci da je bubble u pitanju ili da ce nastaviti da skacu cijene, ne znam sta da mislim![]()

Reply With Quote

Bookmarks