decibel je zajebana jedinica...3.5db razlike....
razlika izmedju 70db i 73.5db je velika.... to je gotovo 30% glasnije prosjecnom covjeku
Last edited by Laz; 03-11-25 at 21:11.
da,sto se tice fizike i matematike intezitet zvuka bude 2.25x jaci, ali ljudsko uho to tretira kao 30% glasniji zvuk...
uglavnom kad vidite ove brojke za decibele, 1-2 gore dolje zapravo nije mala razlika (kao sto ljudi misle 1-2%) nego to bude 10-15%
E ne znam što i kako uho registruje ali kod RF je +3db tačno duplo uvećanje...npr 100w+3db pojačanja je 200w.
Ne znam zašto isto ne bi bilo i kod zvuka.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Treba mi brz savjet jer moram ujutru da djelujem. Reglaža mi je pojela prednju lijevi gumu sa unutrašnje strane, formirao se površinski rez. Razmišljao sam da kupim 2 continental ljetnje 235/35/19, one su po 200€ komad. Ima li smisla davati pare za skuplje gume, ne razumijem se previše? Druga opcija mi je da stavim drugi set točkova (zimski) ali se bojim da će još mjesec dana biti prilično toplo za zimsku gumu
Ko drži goodyear? Treba mi 225/65-17 zimska
Može i Conti
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Last edited by rzeljko; 03-11-25 at 22:39.
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Ima li neko iskustva sa Good Year Vector univerzalne gume? Ili neka preporuka za neke druge, kvalitetnije 185/65 R15. Ove good Year su vec dvije na uto, zadnje.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ja sam ih imao na Yarisa, OK su samo bruje. GY 4S dvojka.
Prema tome, šta da ti kažem?
Neka pojacaju muziku u auto![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Goodyear vector gen3 allseason je bas tiha, bice su upgradeovali.
Evo gledam nesto i ove Continental AllSeasonContact 2
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ja kad istrosim ove goodyear gen 3 vjerovatno iste uzmem opet. Bas su mi legle... Vozio sam i te conti dosta, dobre su i one dobre su i michelin... Neces pogrijesit stogođ od toga da vozis
Ima li neko iskustva kakve su General tire snow grabber gume generalno? Dobijam ih besplantno na poklon, dot tri godine stare, vožene dvije sezone šara kao nova bukvalno. Za snijeg su dobre sigurno, ali za kišu?
Laufen gume, ima li ko iskustva ikakvog sa njima, valjaju li sto
Nesto kao Sava.
Michelin crossclimate guma ipo
[mention]TAKUMI [/mention] imas li u ponudi 225/55 19 zimske?
Sent from my iPhone using Tapatalk
@TAKUMI šta imaš 205/55r16 zimulja u ponudi?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Imas pm.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks