Okle ti ovo? Ahaaa Serbo i AdIc pisali. Nije ti lijepo da podmeces istorijske cinjenice.
Cetnici oslobodili bre!
Zamisli, bilo je ljudi koji to nisu prihvatali. Zovu ih gerilcima najcesce. Bas kao i onih koji nisu prihvatali odlike podgoricke skupstine.
I dalje ne kapiras o cemu se prica mada nije neocekivano.
Bolje rat nego pakt bolje grob nego rob rings a bell? Je li to ona kukavica sto je iz Niskica bjezala sa zlatom potpisala neku kapitulaciju 1941 ili nam Adzic i Serbo opet podmecu?
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Evo jedan predlog, mogu li da se zabrane teme o cetnicima, partizanima, jeziku, vjeri i sl. I da se okrenu ljudi nekim bitnim zivotnim temama.
Ko o cemu, narod u CG o cetnicima, partizanima, i ostalim davno proslim stvarima, a frizider, i dzep prazan. Nece ga ni cetnici ni partizani napuniti, kao ni diskusija o jeziku i vjeri.
https://ortofoto2025.gov.me/AppEngin...tskisnimci2025
Novi satelitski ortofoto snimak. Još pune podacima
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
О Њемачкој и њиховом пуцњу у сопствену ногу кроз агресивну декарбонизавију и денуклеаризацију бих могао дуго.Наравно, то се сад мијења али трајаће и биће скупо.
Ја потпуно подржавам ову рекoнструкцију тероелектране.Нисам сигуран колико ће она смањити емисиjу гасова, али оно што је главна ствар је да је по пројекту предвиђено да се инсталисана снага повећа са 225 МW на 300 MW, самим тим максимална производња са 1500 GWh на 2000 GWh, односно 40% максимума Перућице (који нике увјек сигуран и зависи од кише).За пет година док не уђемо у ЕУ (тада иде та зелена агенда и код нас, а до тада само на оно што извеземо у ЕУ) ЕПЦГ има не само да врати инвестицију, него и да масно заради.Наравно ако кољеничарови скакавци по Соларима и Жељезарама то не позобљу.
Треба израчунати да ли нам је кад уђемо у ЕУ јефтиније плаћати пенале на угаљ, или искористити фондове ЕУ за декарбонизацију, па направити гасовод до Пљеваља, терминал и складиште, и увозити гас за електрану.
Гашење термоелектране у Пљевљима као базног извора, а да нисмо завшрили систем електрана на Пиви и почели на Морачи би био пуцањ у ногу.
Руси више неће продати ни кубик гаса у Европу и то је завршена прича.Ако треба гасовод да се гради, најближи је у јужној Албанији и доноси азерски гас преко Грузије, Турске, Грчке, и Албаније до Италије.
Нама озбиљни системи гријања и нису толико потребни.Преко 2/3 грађана и онако живи у срединама ђе је температура увјек у плусу, и уз коришећње енегретски ефикасних система, и уз побољшање енергетске ефикасности објеката могли би се гријати на струју.
Нафтовод би био прескупа конкуренција, иоанко мало искоришћеном Јанафу, па да ми извозимо сирову нафту Србији.Нама сирова нафта не треба јер немамо рафинерије, и увозимо деривате.
Last edited by BAR; 09-11-25 at 10:58.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Црна Гора је поражена земља у Првом рату због потписане капитулације.
Не знам стварно шта је ту нејасно, чак се и од тебе очекује да то схватиш.
Наравно да дио народа то није прихватио, али то је валидно таман колико и ови твоји у опозицији. Могу да причају колико хоће, без икаквога значаја.
Na zalost ne. Pokusali smo pa nije islo. Ni na forum ni generalno. Iz ovog ugla mogu ti rec da smo kataatrofalnu gresku napravili.
Kad zanemaris forum, imas na najvisem drzavnom nivou isticanje cetnika i njihovog pokreta i sklanjanje partizana. Pocelo je po malo a sad je vec otvoreno. Neki gradonacelnici i predjsednik skupstine recimo ne slave 13 jul ili dan opatine koji je najcesce dan oslobodjenja grada. Niti ga cestitaju ikome.
Podizu se spomenici svakakvim posrovima iz istorije i drzava ne moze sa nadje i uhapsi spomenik od 10 tona.
I tako smo se uzmicali zarad bitninih tema i dosli smo do toga da je ovo gore sve normalna pojava. A nije.
I zato se mora ponavljati do iznemoglosti. Jer ove gluposti sto pisu ovuda ce u slucaju ignorisanja zarad boljeg cilja da zavrse u udzbenike istprije i djeca ce nam to ucit.
Nije CG drustvo zrelo za te teme jos. Na moju veliku zalost ali tako je kako je.
U to ime adekvatan link
https://www.vijesti.me/v/782555
Last edited by hercules; 09-11-25 at 14:06.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Vijesti su naknadno sjetile nečega o čemu sam ovdje pisao, uprkos advokatima palioca tuđih kuća.
https://www.vijesti.me/v/782555?utm_..._share_counter
Pročitah tekst i vidjeh da među palikućama ne bješe ljudi iz boljih Bjelopavlićkih bratstava, što je očekivano.
U odluci se navodi da zvanična policijska dokumenta, kao i izjave jednog broja policajaca i svjedoka, ukazuju da su u razaranju romskog naselja učestvovali - Veselin Popović, Dragiša Makočević, Gojko Popović, Boško Mitrović, Joksim Bobičić, Darko Janjušević, Vlatko Cacić i Radojica Makočević.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Pa nije drustvo zrelo za promjene... danilovgrad je problem rijesio... djevojcica 8 razred po Balsi Rudovic sama sebe silovala ... e sve mu..
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kako tanjevina brani paljevinu kuća svojih.
Ada neće sirotinji kuće palit Boškovići, Lakići, Radovići, no neka tanjevina i došljaci.
Soj to ne radi. Nego oni koji nisu soj no… zna se što.
Tko leti, vrijedi...
Nijesu doseljenici, no uglavnom starosjedioci.
Nije navodno no je bilo sto je bilo.
Ne pominje se familija te djevojke, a oni su bili medju tim koji su zapoceli unistavanje, naravno bijesni zbog nedjela prethodnog.
I prije i posle, u Dg su zivjele i zive romske porodice odvajkada, nije im dlaka sa glave falila. Vlast ka vlast, i dan danas se pravi blesava i ne bavi se onim sto treba, no ostavlja narodu da sudi. U ono vrijeme je jos i gore bilo, sa tek zavrsenim ratom i sankcijama.
Zasto je odbijeno povecanje djecjeg dodatka ? Jer ga je URA predlozila!
I onda tobos se bore politicari za bolje sutra! Cije? Sebi su izglasali do 600 eura povecanje plata taman je to apropo djecjem dodatku..
Postoji li sansa da se uvede u glasanje samo ZA ili Protiv... da se makne jednom za vazda rana rak drustva a to su ŽUTI (uzdrzani).
Svi protiv Zutih... Zuti su genocid za izbore jer neizlaze... mada zute su i gace posle stomacnog virusa od 2012 godine
Cacići, Makočevići?
Nisam znao da su to Bjelopavlići.
Kad pomislim na Bjelopavlići, prvi mi panu na pamet Boškovići, Lakići, Radovići, onda i Brajovići, Đuranovići, Kalezići.
Za Caciće, Makočeviće nisam čuo u Bjelopavliće. Ma ni za Janjuševiće.
Možda moja greška.
Ostajem pri tome da ko zapali kuću drugome, najmanje je reć da je nesoj.
Tko leti, vrijedi...
Tvoja, tvoja. Cacic nije ja mislim, ostali sve Dg i okolina. Svima su makar ocevi tu rodjeni, ako ne i dalje. Janjusevici Glavica i Orasje itd. U Bjelopavlice ima vise desetina prezimena koji su starinom odatle. Ima makar desetak na manje bratstvo(recimo Kezunovic je od Boskovica) itd. Neke od ovih i znam, tek su par godina stariji od mene, a ja sam tad bio u osnovnoj. Komsije i skolski drugovi ove djevojke, tada. Grdno vrijeme, u tekstu se pominje Lalicic, sa mnom je ucio, kuvane glave mu prijetile ocu, odselili. Posle je 99te bio slucaj sa jos jednom porodicom, isto ucio sa mnom sin im. Nije drzava radila svoj posao i nije ih interesovalo.
Ćaćići Pljevljaci,davno šljegli u DG,pretpostavljam, čim se spominju devedesetih
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Last edited by isnogood; 09-11-25 at 15:57.
Last edited by Dutch; 09-11-25 at 16:04.
Realno , nego tamo rade bravi u marketing sluzbi ... veoma lagano su mogli ovaj populisticki potez ure da pretvore u svoj populisticki potez... jer i ja i vi i svi znamo da vecina donosi odluku a vecina je na vlast... pa tako mogla bi ura do sutra da prdi mi mi mi.... ali djeci roditeljima i ostalima u glavu je Evropa Sad je to dala
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks