Page 487 of 505 FirstFirst ... 387437477483484485486487488489490491497 ... LastLast
Results 12,151 to 12,175 of 12607

Thread: BMW Club!

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Sve je to rekla kazala, zamijeni da si mirne glave ili prodaj auto ako ti je preveliko ulaganje.

Febi set je preporuka za zamjenu, čak ih ni Febi ne radi nego Iwis u njihovo ime, a Iwis je BMW-ov OEM za te lance.

Usput idu i lančanici, natezač, klizači podloške dizni, razne brtve i jedan semering, filter ulja, ulje i antifriz. Bilo bi lijepe zamijeniti i lanac pumpe ulja kad si već tu.

Ja sam nedavno radio, pričam iz iskustva. Za detalje đe, šta kad i kako se javi Takumiju sa foruma.

Sent from my OP13 using Tapatalk
    Stay salty.

2. The Following User Says Thank You to guvarana For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Quote Originally Posted by 1v4n View Post
    Pozdrav Forumaši.

Imam f30 318d iz 2012e sa ozloglašenim N47 motorom. Na satu oko ~250k km.

Htio bih mu zamjenit lanac,preventivno.

Prvo sam mislio samo da testiram lanac, ali kad zvah Voli , reče mi njihov majstor da kod provjere lanca može da pukne lanac(a čujem ima priča da kažu dobar lanac,pa on pukne posle par hiljada..)

Imate li preporuku nekoga majstora za zamjenu lanca? Daju li garanciju na km? Kapiram da u ovlašćeni moraju dat garanciju.

Da li samo oem bmw set lanaca ili valjaju i drugi?
    Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    Pa da pocnemo....
    @Laz imas tu cast....

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Koliko dugo si vlasnik, i jesi li siguran da nije lanac radjen ranije?(znaju ili da riknu na 180-200k ili da guraju 300-400k)

U f seriju ide n47t motor, odnosno technical update, nije isti kao u e seriju...Kod njih crkavaju lanci, ali obicno prije pucanja lanca pocne da zveci ujutro na hladan motor nekih 5-10s ili cak nekad na vruc motor (vrelo ulje je zitko), tad se obicno cuje od uljne pumpe.
    Sto se tice testiranja lanca, zna da se desi da motor preskoci koji zub kad se natezac skine i kad se montira alat za provjeru lanca...Taj natezac ima neki nepovratni ventil u sebi, i trebalo bi da drzi odredjenu kolicinu ulja u sebi kada je auto ugaseno, da ne dozvoli lancu da se potpuno olabavi...Zbog toga ako se lanac bas dosta istegao, kad se natezac skine da bi se montirao alat, zna da preskoci zub i cao

Ako ces mene ludog da poslusas, i ako planiras da vozis to auto jos neko vrijeme, a planirao si da odrijesis pare za lanac, na tu kilometrazu bi valjalo odradit i pogledat sledece, da te ne saceka posle par hiljada kilometara:

ja bih isao na varijantu sa vadjenjem motora napolje, da bi se sve detaljno opralo i ocistilo i ispitalo
    komplet set lanaca sa lancanicima klizacima, ukljucujuci i lanac uljne pumpe
    provjeriti stanje i pritisak uljne pumpe prije zamjene lanca, ako je sve ok mozda je ne dirati
    pogledati remenicu radilice, zamijeniti ako je guma ispucala
    zamijenit svaki moguci dihtung i podloske dizni(dihtung dekla, dihtung kucista filtera ulja)
    zamijenit pcv membranu i oprugu
    zamijenit cepove i o ring gumice balansnih osovina motora
    skinut usis i ocistit kompletnu usisnu granu od garezi, zamijenit njene dightunge
    provjeriti luft turbine
    oprat interkuler
    ukoliko jos uvijek imas dpf i egr, obavezno skinut i oprat i hladnjak egr-a...
    semering radilice

Sve ovo kosta mozda koju stotinu vise, ali na tu cifru ne igra neku ulogu
    Last edited by Laz; 04-11-25 at 15:44.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    184
    Thanked in
    137 Posts

Jada crnoga, za svoje pare kupis sebi problem.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to M_n_E For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Quote Originally Posted by M_n_E View Post
    Jada crnoga, za svoje pare kupis sebi problem.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    cek, nisam mu jos pomenuo prednju stranu motora
    kaisevi, natezaci, vodena pumpa, remenica alternatora, kvacilo kompresora klime itd

7. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Hahahahahahah. To vise niko ne sastavi.

9. The Following User Says Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    Hahahahahahah. To vise niko ne sastavi.

ma svi ovi dihtunzi i podloske i poklopci i cuda ne mogu da kostaju 100e...a 10x ih je lakse zamijenit tokom ovog zahvata, nego posle kad procuri a sve sastavljeno...ciscenje usisa i egr-a ako je motor vec napolje, isto ne moze kostat valjda 50-100e...
    nista ti ne znaci na 1000e da dodas 200-250e

sto se prednje strane motora tice, to nije hitno ali valja pogledat kaiseve i vodenu pumpu, i racve plasticne...Mislim tome se moze prici uvijek...

ako se lanac ne cuje bas, vozit auto blago i skupljat pare koji mjesec, i onda sve odjednom odradis i miran si 10 godina
    Last edited by Laz; 04-11-25 at 15:57.

11. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

to je glupo, pametnije je voziti to tako dok se ne raspadne i onda kupiti drugo auto ili ubaciti motor.

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    to je glupo, pametnije je voziti to tako dok se ne raspadne i onda kupiti drugo auto ili ubaciti motor.
    pa pazi, nije ta matematika losa toliko...
    u slucaju nekog preskakanja zuba, ili nekog bas internog problema motora (radilica,lezajevi radilice, karike ili nesto slicno), da takav motor dovedes u normalno stanje treba ti 3-4 hiljade eura...
    drugi polovni motor je 1500e

samo je opet pitanje da te ne saceka ista stvar...

ljudi misle 2.0 n47 je zlo, jos je gori 3.0 N57...

jedino su te starije varijante valjale, sa M oznakom..M47 i M57(e90. e60)

Nego opet, sva ova kola su presla 250,300,350,400k km...jbg tu te ceka svakako nesto
    Last edited by Laz; 04-11-25 at 16:02.

14. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    pa pazi, nije ta matematika losa toliko...
    nema druge, mastao sam i ja o tretmanu 1.4 tsi dsg: motor i mjenjac napolje, novi zamajac i set duplog kvacila, lanac i sve propratno, svi dihtunzi, ciscenje ventila, vodena pumpa i sve sto treba

sta mislis koliko kosta to i koji majstor hoce da se prihvati posla kao i garancija nakon izvrsenih radova?

Thanks Thanks Given 
    3,611
    Thanks Thanks Received 
    6,717
    Thanked in
    4,025 Posts

Pozdrav Forumaši.

Imam f30 318d iz 2012e sa ozloglašenim N47 motorom. Na satu oko ~250k km.

Htio bih mu zamjenit lanac,preventivno.

Prvo sam mislio samo da testiram lanac, ali kad zvah Voli , reče mi njihov majstor da kod provjere lanca može da pukne lanac(a čujem ima priča da kažu dobar lanac,pa on pukne posle par hiljada..)

Imate li preporuku nekoga majstora za zamjenu lanca? Daju li garanciju na km? Kapiram da u ovlašćeni moraju dat garanciju.

Da li samo oem bmw set lanaca ili valjaju i drugi?

Lanac iskljucivo Febi ili Iwis. Iwis je OEM. Zamjena izmedju 300-400, zavisi od modela i auta. Preporucuje se i zamjena ulja i filtera. Lanac izmejdu 350-400 (sa popustom). Imas i SKF lanac, bas je jeftin ali nemam iskustva, ne znam kakvi su.
    Ako ti treba dio, posalji mi broj sasije. Ako ti treba majstor, nacicemo i njega. Garancije 5 godina ili 100000 km.
    Prema tome, šta da ti kažem?

17. The Following User Says Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    813
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Pa da pocnemo....
    @Laz imas tu cast....

N01 @Laz
    N02 @Gangula
    N03 @Bagameli

19. The Following User Says Thank You to injection For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    813
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Koliko dugo si vlasnik, i jesi li siguran da nije lanac radjen ranije?(znaju ili da riknu na 180-200k ili da guraju 300-400k)

U f seriju ide n47t motor, odnosno technical update, nije isti kao u e seriju...Kod njih crkavaju lanci, ali obicno prije pucanja lanca pocne da zveci ujutro na hladan motor nekih 5-10s ili cak nekad na vruc motor (vrelo ulje je zitko), tad se obicno cuje od uljne pumpe.
    Sto se tice testiranja lanca, zna da se desi da motor preskoci koji zub kad se natezac skine i kad se montira alat za provjeru lanca...Taj natezac ima neki nepovratni ventil u sebi, i trebalo bi da drzi odredjenu kolicinu ulja u sebi kada je auto ugaseno, da ne dozvoli lancu da se potpuno olabavi...Zbog toga ako se lanac bas dosta istegao, kad se natezac skine da bi se montirao alat, zna da preskoci zub i cao

Ako ces mene ludog da poslusas, i ako planiras da vozis to auto jos neko vrijeme, a planirao si da odrijesis pare za lanac, na tu kilometrazu bi valjalo odradit i pogledat sledece, da te ne saceka posle par hiljada kilometara:

ja bih isao na varijantu sa vadjenjem motora napolje, da bi se sve detaljno opralo i ocistilo i ispitalo
    provjeriti stanje i pritisak uljne pumpe prije zamjene lanca, ako je sve ok mozda je ne dirati
    zamijenit svaki moguci dihtung i podloske dizni(dihtung dekla, dihtung kucista filtera ulja)
    skinut usis i ocistit kompletnu usisnu granu od garezi, zamijenit njene dightunge
    provjeriti luft turbine
    oprat interkuler
    semering radilice

Ovo si napisao kao da sam ja mislio a tebi lapis dao,
    Mogu da podpisem recepturu ...
    Ovo si pisao iz ljubavi prema tom Autu

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Quote Originally Posted by injection View Post
    Ovo si napisao kao da sam ja mislio a tebi lapis dao,
    Mogu da podpisem recepturu ...
    Ovo si pisao iz ljubavi prema tom Autu
    prosli smo kompletnu transformaciju i vizuelnu i mehanicku zajedno

apsolutno sve zivo je zamijenjeno mehanicki, dodalo se 70ks i 120nm...spakovano i spolja i unutra
    ostalo je jos sledece ljeto da stavim Eibach opruge i MTS Technik amortizere, da bude nizi 25-30mm

a kako je nekad bilo

22. The Following 3 Users Say Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moje je nešto više od više od godinu dana.Iz Belgije je uvezen

Upravo,čuje se taj zvuk nekih 5-6 sekundi na hladnom startu.
    Po mom sluhu se isto čuje na samo vrlo malo gasa,(da kažem na 3-5% gasa) u mirovanju. ima i tad taj drukčiji zvuk.
    Uz to imam osjećaj da auto ima dosta loš odziv na tu do ~ 1000 obrtaja. Van toga,na leru i tokom vožnje je sve ok.

Imam taj zatezač najnoviji,mada nisam se usudio samo njega(bez lanca) da zamjenim, upravo zboghoror priča ljudi koji su samo zamjenili natezač.Kad se samo on promjeni nema tog zvuka lanca na startu,ali posle par desetina hiljada havarija,uglavnom..

99% sam siguran da lanac nije mjenjan.Imam neku istoriju sa neta,navodno prikazuje sve servise što su rađeni u Beliji pa sve do prije godinu i po. Prodavac je isto rekao nije mjenjan lanac tj nema informacije o lancu od tog Belgijanaca.

provjeriti luft turbine
    oprat interkuler
    semering radilice

Auh malo mi je puno je to sad sve da se radi .
    Rekao bih za auto da ga je ovaj belgijanac poprilično pazio . Za sad bi mu taj set lanaca promjenio i te osnovne stvari što tada idu.
    Sačuvaću ovu listu isto,nešto će mi zatrebat sa nje. Hvala ti

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Lanac iskljucivo Febi ili Iwis. Iwis je OEM. Zamjena izmedju 300-400, zavisi od modela i auta. Preporucuje se i zamjena ulja i filtera. Lanac izmejdu 350-400 (sa popustom). Imas i SKF lanac, bas je jeftin ali nemam iskustva, ne znam kakvi su.
    Ako ti treba dio, posalji mi broj sasije. Ako ti treba majstor, nacicemo i njega. Garancije 5 godina ili 100000 km.
    Nemam kod sebe ništa bez ovaj zatezač,natezač,kako li se već zove.Treba set lanaca a treba i majstor. Poslao sam ti poruku.

injection,Laz,Takumi,guvarana i ostali Hvala Vam Puno ljudi!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po mom sluhu se isto čuje na samo vrlo malo gasa,(da kažem na 3-5% gasa) u mirovanju. ima taj drukčiji zvuk.
    Uz to imam osjećaj da auto ima dosta loš odziv na tu do ~ 1000 obrtaja. Van toga,na leru i tokom vožnje je sve ok.

Imam taj zatezač najnoviji,mada nisam se usudio samo njega(bez lanca) da zamjenim, upravo zbog horor priča ljudi koji su samo zamjenili natezač.Kad se samo on promjeni nema tog zvuka lanca na startu,ali posle par desetina hiljada havarija,uglavnom..

99% sam siguran da lanac nije mjenjan.Imam neku istoriju sa neta,navodno prikazuje sve servise što su rađeni u Beliji pa sve do prije godinu i po. Prodavac je isto rekao nije mjenjan lanac tj nema informacije o lancu od tog Belgijanaca.

provjeriti luft turbine
    oprat interkuler
    semering radilice

Rekao bih za auto da ga je ovaj belgijanac poprilično pazio . Za sad bi mu taj set lanaca promjenio i te osnovne stvari što tada idu.

Nemam kod sebe ništa bez ovaj zatezač,natezač,kako li se već zove.Treba set lanaca a treba i majstor. Poslao sam ti poruku.

injection,Laz,Takumi,guvarana i ostali Hvala vam Puno ljudi!
    Last edited by 1v4n; 04-11-25 at 22:43.

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

E ako se cuje to zveketanje, onda jbg sto manje vozi auto i sto prije idi na zamjenu lanca...
    To sto je trom ti je jedan od znakova da je lanac istegnut...motor bude blago van faze
    ubrizgava gorivo mrvicu prerano ili prekasno i bude lijen na gas.

Mijenjanjem natezaca neces da postignes nista, mozda mozes da zamaskiras taj zvuk na hladan motor, ali ce onda okinuti lanac iznenada

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post

Usput idu i lančanici, natezač, klizači podloške dizni, razne brtve i jedan semering, filter ulja, ulje i antifriz. Bilo bi lijepe zamijeniti i lanac pumpe ulja kad si već tu.
    To je to što mi treba.

E ako se cuje to zveketanje, onda jbg sto manje vozi auto i sto prije idi na zamjenu lanca...
    To sto je trom ti je jedan od znakova da je lanac istegnut...motor bude blago van faze
    ubrizgava gorivo mrvicu prerano ili prekasno i bude lijen na gas.

Upravo tako i radim.Ma već sam ja odlučio da ga što prije mjenjam lanac. Samo gledam đe i kad,čekam da TAKUMI pristigne u pomoć.

Thanks Thanks Given 
    3,611
    Thanks Thanks Received 
    6,717
    Thanked in
    4,025 Posts

prosli smo kompletnu transformaciju i vizuelnu i mehanicku zajedno

apsolutno sve zivo je zamijenjeno mehanicki, dodalo se 70ks i 120nm...spakovano i spolja i unutra
    ostalo je jos sledece ljeto

a kako je nekad bilo

Aj molim te dodaj mu špulju desno. Jedna je bas koma.
    Prema tome, šta da ti kažem?

28. The Following User Says Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    813
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Nema sta dodat roru desno,igra je da on sa spuljom u Sleeper modu brije ove navikane sektase sa 335 ����

Thanks Thanks Given 
    1,989
    Thanks Thanks Received 
    1,327
    Thanked in
    799 Posts

Po mom sluhu se isto čuje na samo vrlo malo gasa,(da kažem na 3-5% gasa) u mirovanju. ima taj drukčiji zvuk.

Imam taj zatezač najnoviji,mada nisam se usudio samo njega(bez lanca) da zamjenim, upravo zbog horor priča ljudi koji su samo zamjenili natezač.Kad se samo on promjeni nema tog zvuka lanca na startu,ali posle par desetina hiljada havarija,uglavnom..

injection,Laz,Takumi,guvarana i ostali Hvala vam Puno ljudi!
    Jel ti sad jasno da ti jeftinije bilo da si dobavio bijelo iz holandije,nego bmw iz belgije

Satelitski resiveri/oprema

31. The Following 5 Users Say Thank You to darko cfc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,760
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

ostalo je jos sledece ljeto da stavim Eibach opruge i MTS Technik amortizere, da bude nizi 25-30mm
    Pazi se Eibach Pro kit ako ćeš njih, udobnost 0

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jel ti sad jasno da ti jeftinije bilo da si dobavio bijelo iz holandije,nego bmw iz belgije
    Jasno je meni sve,nego ono što vele posle j**** nema kajanja.

A znaš ovaj:

Pričaju dva kuma, oba ljubitelja BMW-a.

Prvi pita drugog: -A brate čujem vozaš novu bembaru ,kako ide brate,kakav je osjećaj,ovo,ono?

Drugi kaže: Top mi je brate sve,nego prestao sam sa belim od kad njega imam.

Prvi začuđeno: -Šta?Kako?Kakve veze ima BMW sa tim?

Prvi odgovara: E pa puno je kume dva narkomana u jednu kuću kume,puno je ...

Takumi imaš poruku
    Last edited by 1v4n; 05-11-25 at 10:24.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

sta mislis da mu kupi druga, da ima da se druzi

jos jednog samo bijele boje. moze u varijanti limuzine ili kabrio...

35. The Following User Says Thank You to Zhuangzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Laz,mislis da mts nije toliko daleko od bilstein/kw/st ekipe?

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

A ne mogu to...drug vozi 2.0 dizela sa 4 spulje, ne ide to brate na tu kubikazu
    I to da vidis kako je napravljeno, mene bi sramota bilo da povedem auto na tehnicki ili kod nekog majstora, da vidis tu kreaciju...s istog ovog auspuha s jednim izlazom, s lonca nekako izvedena 4...Da vidis te varove i te krivine, samo ono sto nisu ostajali okrajci od elektroda...I to radjeno ladno u auspuh servis...I dimi mu samo na jednu stranu, jer nije razdijeljeno kako treba, i nije ista duzina cijevi, bas kataklizma

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Pazi se Eibach Pro kit ako ćeš njih, udobnost 0
    Quote Originally Posted by mur3633 View Post

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

Ja sam samo za njih cuo da valjaju...barem za f31
    jedino su oni napravili leveling da valja, ostali previse drasticno spuste zadnji kraj, pa izgleda kao da je auto natovaren...zadnje tockove zavuce pod rub

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    sta mislis da mu kupi druga, da ima da se druzi

jos jednog samo bijele boje. moze u varijanti limuzine ili kabrio...
    stize mu drug uskoro, ali je na dva tocka

Quote Originally Posted by umart View Post
    Laz,mislis da mts nije toliko daleko od bilstein/kw/st ekipe?
    Direktno sam kontaktirao MTS technik, odgovorili su mi da imaju dilera dosta blizu nas, odnosno u Srbiju.
    Cijene bi trebalo da su iste kao na sajtu, odnosno jako pristupacne...Ljudi koji ih voze kazu da su ok

Cijena MTS Technik ti je skoro ista kao i cijena obicnih zamjenskih amortizera...Nesto su tvrdji, i mogu da se kombinuju sa nizim oprugama bez problema

Page 487 of 505 FirstFirst ... 387437477483484485486487488489490491497 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)