Page 472 of 548 FirstFirst ... 372422462468469470471472473474475476482522 ... LastLast
Results 11,776 to 11,800 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Inace sto se tice kineskih i turskih radnji dali su shmeka Podgorici. Uz donirane ruske spomenike. Lijepo je bilo vidjet lampione povodom lunarne Nove godine ispred kineskih prodavnica. A i Kineze uzivo. Zilavi su to ljudi. Kineskih radnji je bilo dosta, jednog dana kao po komandi pokupili su se i otisli. Bila je jedna turska porodica na pjacu, prodavali su kolace. Ali i oni su izgleda otisli jos prije ovog incidenta. Nije lako posa vodit. Sto se posla tice ako Turska uvede sankcije zavrsila sam sa bahacenjem kucnom hemijom.
    Last edited by biljaneta; 01-11-25 at 23:05.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    1,352
    Thanks Thanks Received 
    1,074
    Thanked in
    613 Posts

Bronx, odmori malo, mrčio se

Thanks Thanks Given 
    454
    Thanks Thanks Received 
    604
    Thanked in
    233 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    i dalje niko ne pominje zasto je izbodeni izasao nicim izazvan da se bije sa azerbejdzancima u na rodu opznatim kao turci
    I pored svega,7 dana kasnije niko se ne pita zašto je objavljeno skoro 24h kasnije.
    Nešto tu nije kako treba,da jeste momentalno bi se izvještavalo.

4. The Following 3 Users Say Thank You to Xtraktor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Oko pet časova primijetili smo slabo svjetlo i čuli motor u blizini ostrva Beška, prema Moračniku. Tu smo se zadržali neko vrijeme kako bismo pratili situaciju, a pri svitanju smo se primakli. Oko 5.45 sati primijetio sam plovilo koje većom brzinom ide prema granici, tačnije, prema Koljenu”, piše u izjavi Kukuličića.“Plovilo smo odmah privezali za naše i pristupili službenoj radnji u namjeri da isto dovedemo do službenih prostorija na Vranjinu. Nakon desetak minuta izvadio je nož, zbog čega sam mu se odmah obratio riječima: ‘Ostavi nož’, što je on i uradio. U tom momentu se iz pravca Omerove glavice u našem pravcu, većom brzinom kretalo još jedno plovilo marke ‘yamaha’, zelene boje, u kojem su se nalazila još dva strana državljanina. Jedno od tih lica je počelo da vitla veslom, vjerovatno u namjeri da nas uplaši, ali smo mi nastavili prema Vranjini. Zatim su ova dva lica svojim plovilom krenula u našem pravcu, i tom prilikom su svojim plovilom udarili u naše, u zadnjem lijevom dijelu... Tada sam i povrijeđen”, piše u izjavi Kukuličića datoj policiji, u koju su “Vijesti” imale uvid.

Objašnjeno je da je krivolovac čije plovilo su privezali za svoje tada velikom brzinom krenuo u rikverc, a drugo plovilo istovremeno krenulo da ih udari, zbog čega su morali i da odvežu čamac koji su “zarobili”...

“U namjeri da izbjegnemo sigurno utapanje”.

“Nakon svega su se ova dva plovila većom brzinom uputila u pravcu Albanije”, piše u izjavi Kukuličića...

Eto tako granica ne postoji... a ni plovne jedinice obadvije drzave da ih ne poznajem rekao bi da je zajednicki projekat...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Ljude koja ja sretnem jos daleko prije ovog incidenta bili su protiv doseljavanja Rusa(Ukrajinaca), a narocito Turaka odnosno Azijata. Ne zele promijenu demografske slike Crne Gore niti ko zna kakve probleme koji bi sa tim u buducnosti zadesili Crnu Goru. I taj stav je potpuno legitiman pri cemu niti je fastisticki ili ne znam ti kakav. Obicni ljudi vec trpe ozbiljne probleme doduse trenutno samo ekonomske od toga sto se od Crne Gore pravi tudja nafaka i korist. Sta ce biti u narednom periodu mozemo samo da zamislimo. Zvanicno su nakrkali 20% stranaca u Crnu Goru, a niko ne zna nezvanicno koliko ih jos ima. Ne mogu gradjani Crne Gore biti bas toliki zombiji koliko valjda zelis da budu da takve stvari koje sigurno nisu u njihovom interesu ne primjete.
    Ako bi pošli ove 20% koje smo "nakrkali" doma, imali bi plate iz 2019. sa cijenama iz 2025. I penzije iz 2019, naravno.
    I sve ovo u boljem scenariju.

Quote Originally Posted by forum View Post

Nama treba radna snaga i investicije, ali ne po svaku cijenu. Tu nam treba ozbiljna analiza stanja i uvođenje dobro promišljenog strateškog pristupa. Sve ove druge priče nam skreću pažnju sa bitnog. (kad kažem "bitnog", mislim na imigracionu politiku)
    Ozbiljnu analizu treba da napravi vlast u kojoj je 50% i više ljudi sa kupljenim i falsifikovanim diplomama. Vlast koja odnose sa Turskom, drugim najmnogoljudnijim partnerom u NATO sa kojim i ludi Tramp pažljivo postupa, kreira na viber grupi kad ih stisne 100 navijača.
    Baš očekuj od takvih ozbiljne analize.

Konacno jedan post sa kojim se potpuno slazem. Treba nam radnika nazalost jer je rad u CG zahvaljujuci `kolekcionaru satova` i njegovoj ekipi odavno na stubu srama. Ali i radna snaga + investicije mogu da se organizuju bez ovog pakla kroz koji prolazimo.
    Milo je kriv što smo neradnici. Formira je mentalitet za par decenija. Biće da je Milo kriv što su svi vicevi o Crnogorcima u SFRJ bili o tome kako su lijeni i ne vole da rade. Prije Mila pričalo se širom SFRJ; a i Evrope o crnogorskoj radnoj etici.
    Last edited by Gagarin; 02-11-25 at 05:40.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Ljude koja ja sretnem jos daleko prije ovog incidenta bili su protiv doseljavanja Rusa(Ukrajinaca), a narocito Turaka odnosno Azijata. Ne zele promijenu demografske slike Crne Gore niti ko zna kakve probleme koji bi sa tim u buducnosti zadesili Crnu Goru. I taj stav je potpuno legitiman pri cemu niti je fastisticki ili ne znam ti kakav. Obicni ljudi vec trpe ozbiljne probleme doduse trenutno samo ekonomske od toga sto se od Crne Gore pravi tudja nafaka i korist. Sta ce biti u narednom periodu mozemo samo da zamislimo. Zvanicno su nakrkali 20% stranaca u Crnu Goru, a niko ne zna nezvanicno koliko ih jos ima. Ne mogu gradjani Crne Gore biti bas toliki zombiji koliko valjda zelis da budu da takve stvari koje sigurno nisu u njihovom interesu ne primjete. Ne vidim zasto se opasnost od migracija pripisuje samo desnici kada je to opasnost za sve nas i kada od takvih migracija koristi ima samo par ljutih tajkuna. Neke stvari su prosto kolektivne jer se ticu kolektiva i ne mogu se kratkovido koristiti u politickim obracunima. Pri tome, cini mi se da dobar dio crnogorskih patriota, nosioca zastava i grbova podrzava jedno ovakvo rastakanje Crne Gore. Znaci ni desnicara nemamo da valja, a ljevicari su se davno izgubili.
    Naravno da smeta. Kad se sjetim kako se lijegalo po ulica zbog izmjena zakona o sticanju državljastva a ovo je sto puta veći problem.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ovako to izgleda kad se nAAAAAAArodni poslanik sprda sa gradjanima. no šta očekivati drugo od trećeg ešalona dpsa koji je vas život sanjao da bude kao njegovi tadašnji idoli.

https://www.portalanalitika.me/clana...ak-i-iz-evrope

Sent from my iPhone using Tapatalk
    I treba da se sprda, kad se niko od naroda ziv ne cuje. Svima tece med i mlijeko.

Da ima naroda, ovaj ficfiric, karikatura/prikaza/nakaza, i karakterno nista, ne bi mogao da priviri funkciji. U sustini ne bi mogao ni ulicu da cisti, jer ni to ne bi umio da uradi kako treba, koliko mu je znanje, i obrazovanje. Ova izjava je u rangu one 'sirotinjo napu*i se k-ca'.

Nego, sve ok, gura se dok se bude guralo, kad se dodje na bonove (a to je veoma blizu) onda ce mozda narod da upali tikvu.

Do tad, neka se prica o kojekakvim turcima i sl. A sto je novcanik i frizider prazan, to nije bitno

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Naravno da smeta. Kad se sjetim kako se lijegalo po ulica zbog izmjena zakona o sticanju državljastva a ovo je sto puta veći problem.
    Davanje državljanstva i dobijanje boravka ili vize nisu ista stvar. Sa boravkom i vizom ne možeš da utičeš na državu niti da glasaš, kao dtžavljanin možeš da je mijenjaš u pravcu u kojem želiš.
    Tako da je pitanje državljanstva sto puta veći problem od viza i boravišnih dozvola koje možeš uskratiti kad ti padne na pamet, za razliku od državljanstva.
    Međutim, tebi je ovo veći problem, jer ti je davanje državljanstva OK, pošto treba da ga dobiju TVOJI, a vize i boravišne oni koji nisu tvoji.
    I na kraju ovi protiv državljanstva su lijegali po ulica, makar nisu palili lokale i auta ovih što su sto puta veći problem.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Nije mi jasno sto si pozurio sa izbacivanjem DF iz Vlade.
    Zamolio bih te da prije sledećeg javljanja naučiš da čitaš. Bukvalno sam suprotno od toga pisao.

Ne vidim zasto se opasnost od migracija pripisuje samo desnici
    Čitanje sa razumijevanjem je stvarno važna vještina. Da si je savladala zaključila bi da desnici pripisujem zloupotrebu migracija. Dovoljno bi bilo da si ispratila makar malo dešavanja u ostatku Evrope i bilo bi ti jasno, da ne moram sve da ti crtam.

Sto se tice uticaja DF. Jel moguce da Manda, Slaven i Daca sa Smokovca ustopavaju Francusku, Njemacku i briselske komesare. Primili bi nas u EU ali Vojvoda Manda poput nekakvog crnogorskog Kromvela sa svojim radikalizovanim trubadurima ne dozvoljava. Previse sam izgleda tupava da to shvatim.
    Realno je da pokušaju. A ako preuzmu vlast 2027. godine realno je i da uspiju, jer im je to bukvalno cilj (uzgred, misliš li da je slučajno da je baš njihovo biračko tijelo onih 20+ procenata koji su protiv ulaska u EU?). Sa trenutne pozicije to ne mogu da izvedu, između ostalog i zbog toga što EU zna šta rade i zašto pa nam za neke stvari gledaju kroz prste (provociranje Hrvatske na primjer). Ugovor o pristupanju se uveliko piše. Ali ako Manda bude novi premijer nakon izbora 2027. godine, onda neće biti pristupanja EU 2028. godine. A oni uveliko rade na tome.
    Last edited by VanjaTheMan; 02-11-25 at 13:44.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

11. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Davanje državljanstva i dobijanje boravka ili vize nisu ista stvar. Sa boravkom i vizom ne možeš da utičeš na državu niti da glasaš, kao dtžavljanin možeš da je mijenjaš u pravcu u kojem želiš.
    Tako da je pitanje državljanstva sto puta veći problem od viza i boravišnih dozvola koje možeš uskratiti kad ti padne na pamet, za razliku od državljanstva.
    Međutim, tebi je ovo veći problem, jer ti je davanje državljanstva OK, pošto treba da ga dobiju TVOJI, a vize i boravišne oni koji nisu tvoji.
    I na kraju ovi protiv državljanstva su lijegali po ulica, makar nisu palili lokale i auta ovih što su sto puta veći problem.
    Meni smeta promjena demografske strukture društva a tebi što ti neki novi državljani vjerovatno ne bi glasali tvoje.

Misli svi znamo ko su tvoji a ja sam ovu vlast kritikovao milion puta, više u real lajfu nego što imam vremena po forumu.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    I treba da se sprda, kad se niko od naroda ziv ne cuje. Svima tece med i mlijeko.

Da ima naroda, ovaj ficfiric, karikatura/prikaza/nakaza, i karakterno nista, ne bi mogao da priviri funkciji. U sustini ne bi mogao ni ulicu da cisti, jer ni to ne bi umio da uradi kako treba, koliko mu je znanje, i obrazovanje. Ova izjava je u rangu one 'sirotinjo napu*i se k-ca'.

Nego, sve ok, gura se dok se bude guralo, kad se dodje na bonove (a to je veoma blizu) onda ce mozda narod da upali tikvu.

Do tad, neka se prica o kojekakvim turcima i sl. A sto je novcanik i frizider prazan, to nije bitno
    Sta je, fali para za lexus?
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Meni smeta promjena demografske strukture društva a tebi što ti neki novi državljani vjerovatno ne bi glasali tvoje.

Misli svi znamo ko su tvoji a ja sam ovu vlast kritikovao milion puta, više u real lajfu nego što imam vremena po forumu.
    Zato bi glasali tvoje pa te ne žulja.
    Dakle, sve je jasno. Kritikuješ milion puta, pa glasaš. Što je sasvim OK i legit.
    Mene demografske promjene ne žuljaju. Starimo kao populacija i neki mladi iz drugih zemalja moraju da dodju ovdje da nam ne bi pukla ekonomija.
    I da budemo srećni ko nam dolazi, kako smo mogli da prodjemo.
    I ako ćeš ovdje da privredjujes sve je OK.
    Ako pravis problem, mrš okle si došao.
    Ali da glasaš ne može. Tako je u gomilu sredjenih zemalja.
    A što tvojima fali glasova da ful uzjašu i prave referendume, a pa to je veći problem.

Last edited by Gagarin; 02-11-25 at 15:56.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Sta je, fali para za lexus?
    Tema nije Lexus, nego otvoreno sprdanje, i ruganje narodu CG, od strane visokog funkcionera PES-a.

Dje nalazite ove debile, imbecile, i ovu karakternu nedonoscad. Ima dosta gradjana CG koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, da im ne treba ovaj debil da im se ruga, tako sto ce da im filozofira da 'puno bolje podnose inflaciju' (kao da su gradjani CG neka vrsta zamorcica na kojima ce Spajic i PES da eksperimentisu). Da nema PES-a, i katastrofalnih ekonomskih poteza, ne bi ni bilo ovolike inflacije.

Vi is PES-a ste 10 puta gori po narod CG, nego bilo ko prije. A za to treba bas imati 'talenta', ili otvorene namjere da od CG ostane sprzena zemlja kad vi zavrsite sa njom.

I na kraju, ne bi vas coek pozelio ni najgorem neprijatelju, jer bi od njega ostao samo ekonomski kostur, ako i to.

16. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

džabe pričaš. momak je obični sendvičar sa dna kace. zaposlili ga nedje i sad ubjedjuje narod da je ovo obećana zemlja. što je najgore, on vjeruje istinski da odje nema siromašnog naroda. no, jedan je trenutno državni sekretar a copy/paste mu je priča.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    6,079
    Thanks Thanks Received 
    6,611
    Thanked in
    3,155 Posts

Www.gov.me

Pokazuje li i vama.

You cannot access this site because the owner has reached their plan limits. Check back later once traffic has gone down.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Platni promet radi nedeljom ali ne i Vlada.

Thanks Thanks Given 
    6,079
    Thanks Thanks Received 
    6,611
    Thanked in
    3,155 Posts

Evo proradio ali, cita se forum.

Sajt Vlade nedostupan

https://www.cdm.me/drustvo/sajt-vlade-nedostupan/
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

21. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Zasto mislis da cemo mi da asimilujemo strance, a ne oni nas? Viza, boravak i prebivaliste se ne mogu poredit sa drzavljanstvom sada ali za deceniju - dvije mozda ce crnogorska Skupstina pod ko zna kakvim pritiskom u nekim sitnim nocnim satima izglasati i podjelu drzavljanstava za sve one koji su sada odnosno neki period tu + clanovi njihovih porodica. Ide to postepeno, Azijati su velike cekalice. A mi cemo tradicionalno uradit - nista. I onda imas laganu promjenu demografske strukture u stvari i ne tako laganu po nas. Nego ovdje se ne planira ni u narednih 5 dana, a kamoli narednih 25 godina. Rasisticki je posmatrat Azijate kao skupinu kojoj se daje pravo na rad i na nista drugo. Rasisticki i podcjenjivacki. Dok jednog dana ne prevrnu Crnu Goru.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Zasto mislis da cemo mi da asimilujemo strance, a ne oni nas? Viza, boravak i prebivaliste se ne mogu poredit sa drzavljanstvom sada ali za deceniju - dvije mozda ce crnogorska Skupstina pod ko zna kakvim pritiskom u nekim sitnim nocnim satima izglasati i podjelu drzavljanstava za sve one koji su sada odnosno neki period tu + clanovi njihovih porodica. Ide to postepeno, Azijati su velike cekalice. A mi cemo tradicionalno uradit - nista. I onda imas laganu promjenu demografske strukture u stvari i ne tako laganu po nas. Nego ovdje se ne planira ni u narednih 5 dana, a kamoli narednih 25 godina. Rasisticki je posmatrat Azijate kao skupinu kojoj se daje pravo na rad i na nista drugo. Rasisticki i podcjenjivacki. Dok jednog dana ne prevrnu Crnu Goru.
    A svakako ćemo da izumremo i mladi da se presele u neke normalne EU zemlje.
    Tako da ćemo se za 30-40 godina svakako prepolovit

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

A svakako ćemo da izumremo i mladi da se presele u neke normalne EU zemlje.
    Tako da ćemo se za 30-40 godina svakako prepolovit

Pitanje je na sta ce da lice `normalne EU zemlje` u narednom periodu. Zbog toga bi i valjalo da se sacuvamo.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    486
    Thanks Thanks Received 
    1,318
    Thanked in
    838 Posts

Lijepo li je vidjeti normalan razgovor

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

https://www.cdm.me/svijet/evropa/neo...-po-komsiluku/

E siroma Remi. Ni popishat se ne smije. Maltretiraju ga jer je glasao za Nacionalni front.
    Last edited by biljaneta; 02-11-25 at 18:03.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    486
    Thanks Thanks Received 
    1,318
    Thanked in
    838 Posts

https://www.cdm.me/svijet/evropa/neo...-po-komsiluku/

E siroma Remi. Ni popishat se ne smije.
    Cg > Fr

https://www.rtvbudva.me/drustvo/spas...vcu/cmeKihTiT7

28. The Following 2 Users Say Thank You to nicky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Zato bi glasali tvoje pa te ne žulja.
    Dakle, sve je jasno. Kritikuješ milion puta, pa glasaš. Što je sasvim OK i legit.
    Mene demografske promjene ne žuljaju. Starimo kao populacija i neki mladi iz drugih zemalja moraju da dodju ovdje da nam ne bi pukla ekonomija.
    I da budemo srećni ko nam dolazi, kako smo mogli da prodjemo.
    I ako ćeš ovdje da privredjujes sve je OK.
    Ako pravis problem, mrš okle si došao.
    Ali da glasaš ne može. Tako je u gomilu sredjenih zemalja.
    A što tvojima fali glasova da ful uzjašu i prave referendume, a pa to je veći problem.

Ko su moji?

Thanks Thanks Given 
    8,528
    Thanks Thanks Received 
    3,806
    Thanked in
    2,259 Posts

https://www.dan.co.me/vijesti/politi...urskom-5322482

Ervinaga na mukicama,bi da prdne ali...da ne usmrdi fotelje...
    ...

Page 472 of 548 FirstFirst ... 372422462468469470471472473474475476482522 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)