Nekad u SiCG uvoznik ulja menadzer mi kaze da nemaju plan uzimanje nazad preradjenog ulja sto je meni bio cilj jer suprotno nisam potpisao ugovor...
Umoran sam od svega sto znam
1 sisanje 1 kg mesa. Kako je meso poskupilo morali su i oni podic cijene da bi prezivjeli. Vazi i za mehanicare i sve ostale djelatnosti. Za svoj rad da bi kupili da prezive treba sa istim cijenama da rade x2 ili da povecaju cijene usluga.
Nevjerovatno zvuci ali svi su digli cijene a niko nije odabrao da radi 16 sati. Prosto da se zapitamo zasto su tako oholi zar ne?
A kome je skupo moze se sam osisat, uradit veliki servis na auto itd.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ljudi,shvatate li vi da je gužva,i da fizički je nemoguće da se stigne sve.
Drugo,zašto bih ja odabrao tvoj kvar koji mi oduzima tonu vremena,a za isto vrijeme mogu da uradim 3 prosta servisa,i da zaradim 2 puta više para.
Ja se ovim poslom bavim da bih prehranio porodicu,i gledam sto vise para za sto krace vremena.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Koje je to meso 15e, sto ne navede svinjsko koje je 4e evo 10 godina. Prije ce biti da su ranije radili za kilo parizera a sad rade za kilo junetine, da bi "prezivjeli".
I glupo je navoditi pojedinacne proizvode, nego se poredi sa stopom inflacije, i dje onda naci opravdanost skoka cijene usluge sa 50 na 150e, za isti rad i sa istim ili manjim rashodima.
Zamisli imas kuci neki kvar i treba ti elektricar ili vodoinstalater ili ti nedje zid vlazi, i kaze ti majstor, sto bi se ja bavio sa tim oduzima mi vrijeme kad mogu za krace vrijeme vise para da uzmem, ili ti mozda treba neki relej, senzor itd i onaj u prodavnicu djelova ti kaze sto bi se ja bavio sa tobom kad za to vrijeme sto cu ja naci tebi senzor mogu da izvadim velki servis to mi je vise para.....
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Dostina ne umiju ni tablicu sa stave na auto, rezervni tocak, sijalicu...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Prema tome, šta da ti kažem?
@M_n_E miješaš babe i žabe. Kola ne moraš da voziš,mozes biciklom,taxijem,busom...
James Tiberius Kirk
Ne mijesam ja babe i zabe, onaj sto ima porodicu njemu trebaju kola, pogotovo neko ko zivi van grada.....iz ranijih postova svatio sam da zivis u Mojkovac, i daleko bilo ako vozis automatik crkne ti getriba, onaj sto ih popravlja ti kaze adaa mozes i busom....uz duzno potovanje ne poznajem te....ali nerealnoo je to sto si kaza
Opravdsnost u smisao traziti u skupstini i vladajucem foteljasi-uhljebi,covjek prosipa mlijeko da bi neko iz vlasti preko kuma i strika dao tendere za uvoz sve u svacega od osnovnih zivotnih namirnica i potreba...
Naime podji do kruznog prema KL vidi koliko vozila Slubenih kola ide prema Zlatiboru jer ima od iste te firme i tendera godisnji aranzman jela pica i nocenja,sto bi bacao premiju od tih firmi...
Da ne pricamo za dalje uze ili sire...
Samo se stavi u moju kožu. Auto je luksuz,nije potreba,ljudi funkcionišu bez auta.
Na kraju krajeva - to te košta toliko i toliko. Oćeš/nećeš. Prosto je.
Ja servis imam da bi sebi ugodio(zaradio),i moja je stvar oću li ili neću da radim,ovo/ono. Ja postavljam uslove,a ne mušterija.
E sad jeli to fer,ljudski,hrišćanski,itd to je druga priča...
James Tiberius Kirk
Sve ok, samo treba reći da su cijene takve jer vam se može, a ne da bi preživjeli kako reče kolega
"Drugo,zašto bih ja odabrao tvoj kvar koji mi oduzima tonu vremena,a za isto vrijeme mogu da uradim 3 prosta servisa,i da zaradim 2 puta više para" Ne radi se o naplati, normalno je da ces da uzmes vise za nesto sto ti oduzme vrijeme. Nego o odbijanju tezeg kvara, a kola nijesu luksuz nego potreba. Ali kako ti rece, tvoj servis ti postavljas uslove, i neko ko je tvoj musterija dodje sa tezim kvarom ili sa gremlinima koji se ne mogu pofatat ili treba vremena da se ustanovi sto je, ti mu kazes ja nr mogu ovo neisplativo mi je, a za veliki i mali servis dodji to moze.
Last edited by M_n_E; 02-11-25 at 17:11.
Naravno da majstori biraju i odbijaju nesto ako im je tesko ili nisu radili prije, ali fala bogu ima ih na svakom cosku pa ne znam zasto bi se neko opterecivao i prepravljao sa majstorima. Na kraju krajeva musterija je ta koja dolazi u servis kod majstora, logicno je da moze postaviti uslove pod kojim radi a na musteriji je da prihvati ili ne.
Ukoliko se ne ispostuje dogovor to je druga stvar.
Treba preci na elektricna auta ljudi.
Jesmo li ovo došli na onu Milovu gorivo/auta su luksuz
Jbg.... prije 5-6 godina smo svi htjeli da budemo pravnici ekonomisti programeri....sad sve to odradi AI, ali ulje zemijenit ili nesto drugo zanatski nema ko odradit...
Zato braco ako vam je sjlkupo uzmete pa radite sami, ja sam unazad 15g postao
Keramicar
Gipsar
Elektricar
Vodoisntalater
Zidar
Varioc
Automehanicar
Stolar
Nisam se naucen rodio no malo po malo pa se nauci
Mogu vam reci da sam spreman da kompletnu kucu zavrsim od temelja do namjestaja, jedino sto bi mi trebala pomoc oko krova, dok se rogovi dignu![]()
Iskreno, vrlo cesto mislim da se bavim potpuno pogresnim poslom i da bih mnogo bolje prolazio da se bavim nekim od zanata, ali treba to prelomit nekad u glavu...
Jesu li cijene usluga posle u nebo jesu, ali je i sve drugo poslo u k.... jedina dobra stvar ove inflacije je sto mi je pojela ratu za stambeni krendit
Pomenuste frizere...moj sisa 12e 15min termin... pa sad izracunajte zaradu
Auto skola... kupis novi auto 25k za auto skolu i otplatis ga isti mjesec 30 kandidata za vozacku dozvolu
Auuu bolje imat auto skolu no sisati ljude ili mijenjati ulje
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa na ide sve auto skoli stara mu majka.
Prema tome, šta da ti kažem?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks