Banksterska posla.
Poslije 15 godina i ko zna koliko pokradenih miliona reaguje neko.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Sad su se sjetili posle 20 godina. Kakav raspad od banke a i od ove nesretne Poste.
Da ne zna neko koliko dana otprilike se ceka nova debitna kartica nakon prijave izgubljene? NLB Banka je u pitanju.
Das nalog za SEPA prije 14h (po terminskom planu) da bi otisao istog dana.
HB skine novac sa deviznog racuna.
HB skine novac za proviziju 1.99 EUR
Ponovo se pojavi novac na deviznom. I nista ne javljaju zasto.
I onda cekas… i gledas u pasulj da li ce da se realizuje ili ima neki problem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Inače top nam je ova SEPA.
Prošlo mjesec dana, i dalje kao da imamo samo PayPal.
Niko ne može da pošalje preko SEPA nama, sve računa po SWIFT tarifi.
A inače prije neki dan majka bila u CKB da pita koliko košta da se pošalje 1000 EUR za Hrvatsku - računali joj po SWIFT tarifi.
Da li je to ne znanje bankarskih radnika, ili kontaju ''aha, možemo da naplatimo $$$ ako stranka ne zna da CG ima opciju da se šalje novac unutar EU za par eura''?
CBCG i banke su na sva zvona najavili SEPA. Tako da bi ljudi trebali da znaju da to postoji.
Moguce da mazu na salteru ili ne znaju.
Sto me ne bi iznenadilo…
A za slanje iz INO prema CG treba cimati te ino banke da usklade sistem i konacno dodaju CG
Inace moja SEPA transakcija otisla nakon nekih 1.5 sata od slanja naloga. Mozda su ljudi bili na do/rucku.
Last edited by Sale; 06-11-25 at 13:23.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Po gorim uslovima i ni tamo ti nece isto raditi
Ckb mozda jest skup ali makar vecina stvari radi za razliku od ostalih
Satelitski resiveri/oprema
Ovo je bio jedini put kad je stranica sa ckb go aplikacijom prestala da blinka. I dalje se ovo dešava, ali samo na mom laptopu. Mora da je u pitanju neko podešavanje, samo što ne mogu da provalim koje. Sa telefona i sa službenog laptopa sve radi normalno.
Evo ja danas nisam mogao da platim taxi karticom jer su ti strucnjaci mnogo dobri iz ckb. Dobro se makoh od tih majstora na vrijeme. Cak mi se desavalo na kasu kad placam kasirka provuce preko njihovog aparata i to cesto puta neuspjesna uplata. Rekoh joj probaj na drugi samo nemoj na njihov i lagano prodje
To se i meni desilo par puta, do duše nije bila CKB u pitanju, nego random terminal nije radio...
Nego jeste li primetili kako kod nas u CG se vazda čeka kada plaćaš na POS terminalu 5-10 sekundi da prođe transakcije? Vazda onaj čudan momenat gdje prodavac i ti ćutite i gledate u terminal hoće li proći transakcija.
Evo npr. po HR, SRB ili neđe drugo odma za sekund-dva POS obradi transakciju. Kontao sam da je možda do signala na POS terminalima, ali mi nelogično i dalje zašto to toliko traje da ponekad bukvalno ću brže završiti transakciju ako je platim kešom i sačekam kusur nego ovako...
Zavisi na kojem terminalu, po mom iskustvu najgori su terminali CKB banke (oh ne kako sokantno), pored hardvera tu je svakako zagarantovan latency jer internet provajderi u CG nemaju direktan peering izmedju sebe, tehnicki sav crnogorski saobracaj ide izvan CG - do SRB i onda nazad, tako da umjesto 1-5ms, kod nas je standard 15-20ms.
Da li je zazivio mixp.me ?
Vidim da 1.me ima peering sa CT i Mtel. Ali oni izgleda nemajh izmedju, pa ide preko HR i TKS… uzas
Donirah 20eur volonterima CG, medjutim nisam obratio paznju da sam to uradio kroz mjesecnu donaciju, pa mi sad skinu 1 mjesecno isti ovaj iznos.
Da li mogu preko ckb app da stopiram ovo mjesecno placanje ili moram poci u banku ?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Dje si dao tu saglasnost i da li skidaju sa kartice, trajni nalog ili ne vjerujem da kod nas ima direct debit
TK provajdere u CG ne zanima nista drugo nego extra profit, koji ce onda da iznesu van zemlje. Nazalost nema agencija, regulatora, zakona i sl. koji ce da ih 'ukrote'. Svima odgovara status quo.
Smanjuju se troskovi, i samim tim kvalitet usluge. CG je obicna crna rupa sto se tica IT-a, i TK usluga.
Nego kao i sve, amaterizam na svakom koraku, nista novo.
pa mislite da ta razlika izmedju 1-2ms i 15-20ms prouzrokuje kasnjenje od par sekundi i da je neko primijeti osim zahtjevnih online gejmera? lol
Latency je samo jedan od faktora. Drugi faktori su:
-Brzina/kvalitet linka POS terminala ka sistemu banke.
-Brzina racunarskog sistema banke, ako se obrada vrsi u samoj banci.
-Brzina racunarskog sistema gdje se vrsi karticno procesuiranje - mozda je sistem u drugoj zemlji.
Uglavnom u doba modernih i super brzih mreza, i racunarskih sistema, da mora 10s da se ceka na svaku obradu kartice na POS terminalu, je dokaz da neko u IT-u banke ne radi posao kako treba.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks