Godisnje i tako bi trebala i isplata da bude.
Kako se obracunava kamata na ove obveznice? Mjesecno? Godisnje?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Godisnje i tako bi trebala i isplata da bude.
Ovo ce da plane. I da je srece da tako plasiraju “visak” novca, a ne u nekretnine, pa izdaju po 5 stanova dok ljudi ne mogu ni 1 da kupe
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ja nesto ne bih investirao 100 ili 200K u CG obveznice, nije da ćetamo
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Valjda preteknemo jos te dvije godine![]()
Za ovako spekulativne ekonomije, 3.75 je premalo. 7-8% je minimum s obzirom na banana republiku.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Slazem se da je malo, naravno da bi svi mi voljeli da je bar duplo vise.
Ali eto tako je kako je, kad ljudi orocavaju i obogacuju banke koje davaju mizerne kamate onda je ovo okej.
Da je banana jeste banana![]()
Dobih odgovor od ministarstva i iz HB.
I jedni i drugi kazu da nema nikakvih dodatnih troskova u vidu poreza, prireza, porez na dobit...sve je kazu kako pise i na sajtu ministarstva "jednostavno"
Samo sto iz HB kazu da niko drugi pa ni ovlasceno lice ne moze nista uraditi bez licno da se dodje i odradi sve po upustvu.
S obzirom na sve ove pozive iz MMF-a, i Evropske komisije da se smanji potrosnja / troskovi, plate u drzavnoj upravi i sl., to je veoma indikativno da CG cekaju neka veoma teska ekonomska vremena, a vjerovatno i bankrot. Samim tim ulaganje u CG obveznice u ovom momentu bas i ne djeluje kao 'siguran' potez.
Last edited by techlinkit; 29-10-25 at 16:00.
U ovo vrijeme drzati kesh orocen na 2% je i po meni suludo.
Samo se sjetim jednog poznanika koji je prodao zemljiste prije 3-4godine i trazio je stan da kupi . U tom momentu je mogao da kupi stancugu u Zetagradnju kod nekadasnje mljekare . Prosle zime je za te pare sto su mu bile orocene kupio stan ispod ljubovica i morao je josh 20.000e da digne kredita da bi ga mogao kupiti .
Tako da dok ovako luduje inflacija , orocit pare zarad 2% je malo rizicno jer pojede ih inflacija
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Mogao je u svakom momentu razrocit te pare uz neke penale, sigurno ne bi bili kao tih 20 000€
Orocit pare na 1 do 2 % je jadno, sto kazes pojede ih inflacija ali ako neko nema dovoljno kesa za neku trgovinu i drzi pare u carape, svakako je u jos vecem minusu zbog inflacije.
Lovcen je svojevremeno davao najvece kamate, nesto oko 3.5% vidim i sad imaju nesto slicno vjerovatno kao odgovor na ove obveznice, ali opet imaju poreze, prireze...
Jeste ali si bar zasticen za uloge do 50 hiljada.
Zna li neko šta se dešava sa novom ckb go na njihovom sajtu? U staroj više ništa ne može da se odradi, a link sa novom samo blinka i neprestano osvježava stranicu tako da ne može da se koristi. Isprobao sam dva različita browsera, isto se dešava kod oba.
Meni otvara regularno. Probaj da očisti cache iz browsera.
https://ckbgo.me/web
Last edited by hercules; 30-10-25 at 10:29.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Taman kucam da i dalje blinka kad prestade. Pojma nemam do čega je bilo. Izgleda da više nema opciju za eksport pojedinačne transakcije u pdf formatu. Makar ja nijesam uspio da je nađem. Postoji mogućnost da se zbirno eksportuju, ali se to odnosi samo na spisak transakcija, a ne na same detalje pojedinačne transakcije. Možda je neđe opcija zakopana, potražiću još malo. Ne bi valjalo da više ne postoji.
Ne mogu da vjerujem da nam banka uvodi obavezno osiguranje. Kakav bezobrazluk i lopovluk. Odakle im pravo da to rade? Kako cu ih pozdraviti lagano.
![]()
Niste pupcanom vrpcom vezani za banku, pa otvorite racun kod druge… erste, hb…
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Sume osiguranja su za vrisak
Ionako ćeraju fizička lica od sebe, neko ih je naučio da su im pravna lica prioritet. Sad će još veće nezadovoljstvo biti.
Ono što je upitno da li je ovo protivzakonito jer krši vjerska prava, koliko znam muslimanima nije halal osiguravati se.
Znam dosta mislimana koji se ne osiguravaju zbog vjere.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Inače ovi naši se sve vode nekim EU zakonima i tako to...
https://europa.eu/youreurope/busines...s/index_hr.htm
Naknade za plaćanje karticom nisu dopuštene
Ne smijete klijentima naplaćivati dodatne naknade za plaćanje kreditnom ili debitnom karticom. To se odnosi na sva plaćanja karticama (u trgovinama i na internetu) u cijelom EU-u.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks