Vinjetu kupujes kad predjes granicu sa Hrvatskom odma , a mozes i online. Zeleni karton ne treba.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ne vijeh da ima teme a da ne nastavljam sa pitanjima na "Jeftina putovanja" jer realno nema veze sa tim.
Nisam nikad bio kolima do SLO a uskoro vozim do Portoroza pa me zanimaju neke informacije i eventualno savjeti onih koji su bili.
Konkretno se valjda vinjete za autoput u SLO moraju kupit' preko neta, unaprijed? Dje, kako?
Sto se tice rute, vjerujem da cu to prepustit' cika Guglu... planiram da uzmem e-sim koji bi mi bio validan tokom cijelog putovanja (HR/SLO).
Zeleni karton nemam trenutno, mislim da mi ne treba al' da pitam kako bi ga na vrijeme uzeo ako je potreban?
Ima li jos nesto sto bi se trebalo znat' ili unaprijed uzet'/pripremit'?
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Vinjetu kupujes kad predjes granicu sa Hrvatskom odma , a mozes i online. Zeleni karton ne treba.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
069/100-100
Vinjetu kupujes online
https://evinjeta.dars.si/hr
Zeleni ne treba.
Ruta iz Bara,bez razmisljanja,
Bar,Podgorica,Niksic,Bileca,Stolac,Capljina.
Poslije je sve autoput.
Postuj pravila saobracaja,I niko te nece nidje zaustaviti.
Obavezno pazi na rastojanje,postavili su kamere,koje samo to snimaju.
Takodje,kroz Sloveniju imaju neke cudne presretace,tipa starija auta,kao i inspektore,pogotovo oko granice,ali oni se uglavnom bave migrantima i svercerima.
Last edited by mrgo; 30-10-25 at 10:18.
Vinjetu kupis na bilo koju benzisku pumpu u SLO. Mislim da cak I na pumpe u HR mozes da kupis vinietu za SLO. Zeleni karton ne treba. U slucaju da imas viska vremena obavezno obici Postojnsku jamu, Bled, Bohinjsko jezero, Ljubljanski grad.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Ne kupuj e sim. Na pumpama imas Telemahov paket za 2 eura 100 gb neta,koji vazi mjesec dana. Vinjeta se veze za broj tablica,i mozes je kupiti na kiosku na granici Hr/Slo. Kazna je 300 eura za nemanje vinjete
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Umalo da zaboravim. Toci gotivo van auto puta jer su benziske lokalne jeftinije I do 20 centi po litru goriva. Na iste te benziske uzmes I vinjetu.
Ista stvar ti je na neke Inine pumpe u HR na autoput. Inina pumpa u Lici kod Macole I na Vukovu goricu imaju skuplje gorivo nego ostale Inine pumpe na autoput.
Last edited by crane_operator; 31-10-25 at 06:32.
Ako ides do Portoroza a preko Rijeke a ne ZG Ljubljana onda imas kracu dionicu od Kozine do Kopra. Prije Kozine imas par pumpi na toj dionici kroz ta mala mjesta, regionalni fini put, pa svrati vidi imaju li oni vinjete a i gorivo je po pravilu pristupacnije van autoputa. Petrolove pumpe nemaju ovaj dizel obicni vec ovaj aditivirani i neka njihova "aditivirana" varianta ID
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bilo kojim Fidele.
James Tiberius Kirk
Najbrze je preko Bosne na Capljinu kacenje na autoput i dalje Bosilevo na Rijeku, odatle fin pristojan put kroz mala mjesta u Sloveniji i dalje krstko autoput Kopar.
Druga varijanta je da se kavis na isti taj pravac na Plocama, kad prodjiras dubrovackom rivijerom i dalje na neretvanski dio.
A da ulozis skroz starom magistralom pored vode, interesantno ali ipak znacajno duze
Taman ću iskoristi ovu rutu preko Čapljine sada kada budem išao za Zadar. Vazda sam išao preko DU, ajde da se i ovo drugo proba.
Što se tiče Neta koristim neku esim karticu od 10e unlimited nedelju dana. Meni je to dovoljno.
Vjerujem da ne ispucam ni 100GB, pa da li se ta Telemach od 2e ima na HR pumpama?
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Preko DU je ljepse i put naravno uredjeniji jer ovamo preko Bosne ima naravno jedan dio puta malo neuredjen ali isto one krivine po rivijeri dubrovackoj uspore dosta. Jos se ranije moralo proci kroz Capljinu pa na izaz a sad je prije grada skretanje i autoput, najbrza konekcija za taj dio HR Slo
Imaš slične pakete i u Hrvatskoj, i u Sloveniji na svim pumpama Kastroooo....
James Tiberius Kirk
Prednost ti je kada ides preko dubrovnika sto imas samo jednu granicu, za razliku od capljine gdje moras dva puta preci.
Ja bi vozio preko HR, ne bih sekunda razmisljao. Ima most na peljesac, odlican put cijelo vrijeme.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Podgorica>Trebinje>Dubrovnik (ako volis taj dio puta malo uz more) >Makarska> malo posle nje kacenje na autoput prema Zagvozdu> i dalje sve autoput pici do Ljubljane.. mozes se iskljuciti kod Zadra za obic ako zelis i tako![]()
Neka ga ođe
https://www.instagram.com/reel/DSLBV...BpejI5cm5hNw==
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
.....
James Tiberius Kirk
Neka preporuka za smjestaj u LJubljanu? Cijene smjestaja su bas visoke, nista ispod 100eur.
Hoteli oko 150 pa cu vjerovatno to jer je sa doruckom.
Ako iam neka preporuka, dobrodosla je.
Takodje, ako ima nesto posebno da vidim a da nema u ovim vodicima a mislite da treba vidjeti.
Check out Bit Center Hotel on Booking.com! https://www.booking.com/Share-1oW9F5
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks