kakav je to sunovrat jednog naroda. od zemlje sa toliko narodnih heroja u drugom svjetskom ratu do ovoga da po društvenih mreža bojkotuju Glovo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Faza Spontana reakcija Režirana/vođena akcija 1. Početni događaj Stvarni incident izaziva emocije i zabrinutost. Informacije se šire neujednačeno. Incident se koristi kao okidač — unaprijed spremni profili i mediji odmah šire poruku s jasnim narativom (“država ne štiti narod”, “stranci su prijetnja”, “vlast krije istinu”). 2. Online aktivnost Ljudi dijele vijesti, ali ton je raznolik (neki pozivaju na razum, drugi na osudu). Iznenadna poplava novih profila koji šire iste rečenice, emotivne izraze i memove. Upotrebljavaju se identične fraze i simboli. 3. Medijsko pokrivanje Glavni mediji traže potvrde, policijske izjave, izjave svjedoka. Određeni portali objavljuju zapaljive tekstove bez provjere. Naslovi su ekstremno emotivni i generalizuju krivicu (“imigranti napadaju Crnogorce”, “drama u Podgorici”). 4. Pozivi na akciju Uglavnom pozivi na istragu i pravdu. Pojavljuju se anonimni pozivi na proteste “već večeras”, sa lokacijom i vremenom. U komentarima: “moramo izaći na ulice”, “ako država neće, mi ćemo”. 5. Fizička eskalacija Moguća, ali sporadična — rijetko koordinisana. Više incidenata u kratkom roku, često istovremeno u različitim dijelovima grada (paljenja, napadi). Učesnici ne znaju jedni druge, ali svi reaguju kao “po istom scenariju”. 6. Strani mediji Vijest eventualno prenesu neutralno. Određeni regionalni ili strani mediji prenose selektivno, kao dokaz “nestabilnosti” zemlje. Uključuju se bot mreže iz susjedstva ili dijaspore. 7. Institucionalna reakcija Država smiruje situaciju, javnost prihvata činjenice. Svaka izjava institucija biva ismijana i napadnuta — “lažu, kriju istinu”. Povećava se nepovjerenje u vlast, policiju, medije. 8. Dugoročni efekat Događaj se smiri u par dana. Produženo trajanje tenzija, novi “slučajevi” se javljaju u nizu, često po istom obrascu.
Ne platiste a? No država da plati. Sistem je kriv kad bjelopavlićki junaci užde kuće slabijem.
Kad dođe račun, neka plati sistem, on je kriv. Mi smo samo palili kuće i pravili selekcijiu koji su cigani poželjni.
U Sloveniju nisu palili kuće Ciganima.
Tko leti, vrijedi...
Daj brisite ove gadosti i prepucavanja
https://borba.me/turski-mediji-objav...turci-progone/
Pazite prvi i treći snimak. Piccketine koje smiju samo dok su u grupi da maltretiraju jadne i nedužne ljude. Kako ovima treba sve kosti izlomit pickicama.
Meni ce jedino Turska biti gora ako ostane nijema na linc razjarenih cettnika. Radi li sto ova njihova ambasada, pise li mejlove njihovom MVP da im spasu zivu glavu?
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Dajkovic dominira na fejsbuku, jedva je docekao ovako nesto, spektakl cini i cenzus mu je zagarantovan
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
da ima ikoga ko rukovodi Glavnim gradom ove zemlje, dajković bi otkaz popio koliko je jutros. ali dajković je slika i prilika rada gradske uprave.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Zabrinjavajuce je sto bi dobar dio gradjana cg uvijek stao na stranu stanovnika druge drzave ili na stranu druge drzave u koju mozda nikad nijesu bili, samo zato sto su povezani vjerom ili ne znam cime, ne ulazeci sad u ovaj konkretan slucaj i ko je kriv, to bi izgleda uvijek bilo tako iako su se rodili i odrasli ovdje u cg, to nikako nije dobro.
Umoran sam od svega sto znam
Jel tebi zabrinjavajuće to sto se desio taj slučaj i drugom čovjeku su odmah nakon toga demolirali objekat,čovjeku koji nije kriv,osim eto sto je turcin,pa je onda opravdano jel?
Zamisli živiš u njemacku recimo i neki nas coek koji tamo živi se posvadja sa njemcom i onda dodju njemci da ti unište lokal,jel to u redu? I da te ovako drže i maltretiraju,a nisi ništa uradio?
Niko odje ne brani ni turke ni kurde sto su muslimani,no sto se napravilo oko jedne svadje. Napisao sam i sinoc i opet ću,nisu ni ovi naši cvjećke,a to se može vidjeti na snimcima koje sam postavio iznad. A tek kad bi ga nekima moglo bit,ne zelim ni da pomišljam šta bi se radilo odje.
Last edited by AdO_pG; 27-10-25 at 15:32.
Glasa brat za one koji su išli na raport u drugu drzavu i piše ovo sad.
Za mene je kao i za većinu crnogorskih muslimana kako god se izjasnjavali Crna Gora jedina domovina,ne mogu nam
biti bliži turci nikako. Ali kad treba da se realno sagleda situacija,onda mora covjek makar pokušati da bude objektivan.
Znaci, pocela su paljenja lokala i kola, crtaju se grafiti, prelijepo, bitno da je rulja zadovoljna...
Nego, ovo me nesto neodoljivo podsjeti na koronu i onoga nesretnoga Dragija sto je posa na put i sve nas zarazio, sto ucinje masa od njega tada
Pa se sjetih i malog Ognjena neka mu je laka crna zemlja, kad je narod krenuo kucu roditelja da razvaljuje i da ga tamo traze
Vjerovatno je svudje u svijet slicno kad rulja kad krene, ali ovakvih glava kao kod nas mislim da nema u tolikom procentu
Uglavnom, ko bude isao nek se fino provede na protestu... i nadam se da cete imat toliko obraza da trazite ostavku ovih iz Vlade koji direktno odlucuju koga pustat u drzavu... znaci, megafon i "OSTAVKE, OSTAVKE"!!
I nemojte ubuduce gundjat i pljuvat po ovim Cetinjanima sto blokiraju magistralu... jer znate, neki od njih su izgubili i po vise clanova familije iako se to moglo sprijeciti da smo imali drzavu
Objektivno nam Ado jedino treba manje migranata.
A to ako ti vidiš "manje migranata" kao "manje muslimana" je tvoj problem. Ne vidim čemu odbrambeni stav drugo?
U ovoj situaciji gdje smo sada ima samo jedan ispravan stav - uticati na vlast na smanjenje migranata iz istočnih zemalja.
Pogledajte sto pisu razni influenseri i kako dizu tenzije. Naravno Dajkovic, Dobricanin i sl jedva docekali.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Jes. Evo konkretno 44% stanovnistva CG direktno radi za interese Srbije.
U svoje licno ime mogu da pricam zasto "branim" Turke. Pod 1. zato sto nam (crnogorskim muslimanima) isto mislite kao i njima. Znaci, nista lijepo. Pa 90-ih (a i sad) nas nazivate Turcima iako nismo Turci. Sve zbog dobro poznate istorije.
Isto tako znam da bi vam smetali i da dodju intelektualci iz Turske. Znaci sto god je od tamo - smeta.
Sad treba da branim ovaj slucaj silu na sramotu iako postoji video dje se jasno vidi da Turci nisu prvi napali momke. Nece da moze, no samo istina da se prica. Ali milo mi je zbog ovoga, konacno su maske pale i vidimo dje zivimo
Last edited by Tripleta; 27-10-25 at 16:08.
Da znaš prijatelju koliko me(da oprostite) boli kurrac i za muslimane ove naše odje,kamoli za ove turke,kurde i ostale… No ja to ne mogu i nemam želju da objašnjavam bilo kome s foruma,jer se uglavnom ne znamo privatno.
Sto se mene tiče,evo po deseti put,neka se smanji broj migranata na minimum,mada meni oni ne smetaju kao sto smetaju jednom broju ljudi u državi,ja da se pitam poćerao bih ove problematične još ranije.
Ne znam sto da vam kažem više,opet kažem nisam ni turkofil,niti imam neku volju da idem tamo sve da mi plate,kao sto je sad popularno ići,turske serije ocima ne mogu vidjet,znaci nidje veze da ja odje ocu da branim turke.
Ali sto se migranata tiče moram ti reci da će nama itekako trebati,jer radne snage već fali,a kad/ako crna gora skorije udje u evropsku uniju kako najavljuju ovi naši vlastodrzci onda ćemo tek imati veliki problem sa nedostatkom radne snage. I opet,zlatni će nam biti turci kako napisah gore,kad nam dodju oni bazdeljavi. Podjite do hrvatske pa ih pitajte,nismo daleko.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks