Ko je kriv? Država dabome, tržište diktira cijenu, to je oduvjek tako bilo a država je kriva što nam je tržište nakaradno. Ja evo imam nekretninu, kuću koju u suštini uglavnom stranci mogu priuštiti za rentu i znaš li koliko sam šljama odbio (Turci najviše ali je bilo Ukrajinaca, Rusa, 70% sve pakleno sumnjivi likovi), sve smo ih odbijali jer se iz aviona viđelo da bi se kuća koristila za kriminalne aktivnosti (prostitucija uglavnom, droga, skladište, štek, ma ko zna šta sve...), a iako ne živimo tu evo 15 godina, nismo komšiluku htjeli tu kutaru priređivat. Predstavljaju se kao programeri, digitalni nomadi, čak se predstave ka familija i onda ti dođu par momčića da snime lokaciju samo. Tri Turčina su plaćali 20% preko cijene, pola godine unaprijed, jer su ih izgleda svi izreda odbijali. Na kraju naleće familija koju pomenuh gore, kojima je kuća izdata ispod cijene čak (jer je dosta već bila kuća prazna a obaveze neke idu pa eto). Bili tu godinu dana, živi se čuli nisu, prije neki dan se vratiše u Tursku. (prinudno, žena se nešto razboljela a tamo im zdravstveno osiguranje)

Bookmarks