Page 126 of 135 FirstFirst ... 2676116122123124125126127128129130 ... LastLast
Results 3,126 to 3,150 of 3351

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    2,366
    Thanks Thanks Received 
    2,381
    Thanked in
    1,491 Posts

Motoristi,dal postoji oboljezen parking za motore nedje u Pg? Da je u skolpu psrkinga za auta?
    Evo prvi put vidim,skoro obiljezli parking mjesta i napravili za 4 motora

Sent from my XRN 12 Pro 5G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    279
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    286 Posts

Ja sam to jedino vidio u Luštica Bay, đe ima još? PG?

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    2,366
    Thanks Thanks Received 
    2,381
    Thanked in
    1,491 Posts

Bar, Makedonsko. Slikacu kasnije kada se vratim sa posla.

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    1,041
    Thanked in
    417 Posts

Lijepo se diskutovalo na prethodnoj strani. Dosta korisnih savjeta!
    Ja bih dodao da malo podjete na trening, bilo kakve vrste i koliko god iskustva da imate.

Oprema, sve stvar budzeta, stila, nacina upotrebe.
    Premijum brendovi kaciga su Arai/Klim/Shoei/Schubert, ali ima i srednjih i nizih brendova koji imaju premijum modele. Arai nema kacigu ispod 500e, a ide do 1500e. A LS2 ima kacigu od 50 i od 500e, e sad ta najjeftinija Arai i najskuplja LS2 nekad mogu biti ista klasa, i vrlo lako se moze desiti da je LS2 bolja opcija. Tako da...pogledati, probati, izguglati, pregledati jutub, opet probati i tek onda u trgovinu.

Ja sam upravo dosao sa 3.500km ture i mogu vam reci da premijum brendovi, GOREtex jakne, propustaju posle 10 sati kise Vozili smo 12 sati po kisi u petak...sumanuto skroz ali sve s andjelima. Alpinestars Tech7 DRYSTAR ne da propustaju, noooo toci voda iz njih, moje 6 godina stare Daytona Goretex cizme, jedva da su ovlazile unutra. Ja nosim Revit, drug1 Klim, drug2 Dainese, drug3 Alpinestars, i to sve najskuplje jakne/pantalone iii kisno odijelo od 20e rijesava sve probleme

Dainese je, bi trebao biti, iznad Alpinestarsa ali...opet, zavisi koji model, jer Alpine ima masu top-premijum proizvoda koji nadmasuju srednju klasu Dainesea.

Svi nosimo kacige, pa i najgora ona je prosla testove i dobila sertifikat, ali niko se ne obuva, brat moiii Diverso je posao za Grcku i nazad u plitke patike, dosao da mi se javi, jaaaaaaaa se zgrozio
    Poslacu vam sliku mojih cizama nakon pada, ne bih da zamislim sta bi mi se desilo da nisam bio u njima, samo da se sjetim kako se radio upload...
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

5. The Following 4 Users Say Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Jeste, isao sam za Grcku u vansice, totalni idiotizam, a jos gore od toga, da nisam imao sta obuti pa ajde, nego sam 20 dana prije toga kupio nove Sidi Adventure 2 i ja odlucim da ipak idem u patike opet kazem, srecom nisam ucio te lekcije na tezi nacin.

Kazu da su najopasnije te prve dvije godine kad coek pocne da vozi motor. Prva - jer ne znas da vozis, druga - jer mislis da znas da vozis. U ovo bi mogli spakovati i te greske oko neadekvatne opreme/oblacenja.

Kad pomenu kisu i “vodonepropusne sposobnosti”, i mene i Dantea je zestoko tukla kisa kroz Francusku, imao sam dvije male bocne i veliku torbu Lone Rider, ni kapi nisu propustile, dok SW Motech tank torba propustila posle 10 minuta, srecom na vrijeme provalio jer su mi tu bili pasos i novcanik, pa sam morao kesu da nabijam na nju. Kosta 200e i navodno waterproof, njemacki, veli, kvalitet. Ja kao stari kompleksas i misljenja da je cijena mjerilo kvaliteta, ali nije to bas uvijek tako, braćo. Pogotovo kad je moto oprema u pitanju.
    "Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"

No Rich Parents

7. The Following User Says Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,867
    Thanks Thanks Received 
    8,778
    Thanked in
    4,256 Posts

Pojmaš sam za moto i motoopremu ali znam da je goretex baš svilen ako se ne održava pravilno.Znači svako presavijanje,pranje,dugotrajno izlaganje suncu...goretex pretvori u propusnu membranu.Jer to je membrana,nije kompaktan materijal kao koža.

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Ima vise vrsta Goretex i membrane se izradjuju u zavisnosti od namjene, ne mora nuzno biti los, a ovo sto Dub_c kaze je potpuno u pravu, Goretex oprema je preskupa a sve to resava kisno odijelo od 20e.

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    193
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    79 Posts

Društvo, može li se napraviti rezervni ključ za vespu običnu i gdje u Pg ako ima?

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,876
    Thanks Thanks Received 
    1,390
    Thanked in
    507 Posts

Kišno odijelo iz Okova plaćeno 9.90 ne yebe živu silu kako je dobro, iako se ne vodi kao moto oprema. Isto važi i za Kapriol prsluk

12. The Following User Says Thank You to Tica For This Useful Post:

NSX

Thanks Thanks Given 
    1,098
    Thanks Thanks Received 
    355
    Thanked in
    142 Posts

Da se i ja vratim na temu zastitne opreme, konretno za cizme. Uz kacigu i rukavice, to je meni br1 oprema koju moram da imam. Nebrojeno puta mi je spasila nogu a imao sam nazalost priliku da budem prisutan dva puta dje kolege vozaci nijesu imali cizme i padovi su bili sa 30-40km. U oba slucaja zbog neadekvatne opreme su bila dva otvorena loma potkoljenice. Jedina situacija na asfaltu a druga na offu. Oba puta su bile duboke obicne "civilne" cizme u pitanju.
    Last edited by VooDooPrle; 28-10-25 at 13:39.
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

14. The Following 3 Users Say Thank You to VooDooPrle For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    279
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    286 Posts

Quote Originally Posted by Dall’Igna View Post
    Društvo, može li se napraviti rezervni ključ za vespu običnu i gdje u Pg ako ima?

U "SOS" kod Ilica.

slikam slike povoljno

16. The Following User Says Thank You to stevann For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Ja i Dante smo ostali duzni da podijelimo sa ekipom nase malo putesestvije od prije dva mjeseca. Vozili smo Pirineje, ne tako uobicajenu ali nista manje zanimljivu i zivopisnu moto turu od 4000 km. Ukratko cu napisati moje utiske, podijeliti neke slike kao i rute kuda smo isli.

Prvi dan smo vozili do Drača, bilo je to lagano zagrijevanje za ono sto predstoji. Tu nas je cekao trajekt za Bari. Voznja je bila lagana ali smo ipak rezervisali kabine i fino se naspavali jer nas je sledeci dan cekao put od 500 km do luke Civitaveccia i sledeceg trajekta za Barselonu.
    Bari lijep grad, bi nam milo sto smo dosli… Dorucak, slika sa Re Nikolom i gas. Vrijeme savrseno za voznju. Vozili smo autoputem prema Napulju do Beneventa i tu smo se iskljucili, pa smo do Rima uzivali u voznji kroz kontinentalne djelove Kampanje i Lacia. U Rim smo stigli oko 5 popodne, provozali se po gradu, zapalili instagram sa storijima i u sumrak put Civitaveccia. Dok smo cekali da se ukrcamo na trajekt, upoznali smo dosta zanimljivih bajkera, vecinom ‘talijana, vidjeli dosta zanimljivih motora, bili smo i gosti na jednom moto vlogu sledeci dan smo proveli na brodu, citav dan po moru, suncanje i punjenje baterija za ono sto nas je cekalo - planinski masiv koji dijeli Spaniju i Francusku i prelijepu Andoru koja se nalazi u srcu Pirineja

No Rich Parents

18. The Following 15 Users Say Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

U Barselonu smo stigli kasno uvece, prespavali i ujutro rano odma gas put sjevera. Vremenske prilike nisu bile tako dobre kao kroz Italiju, bilo je oblacno ali nije bilo kise (dok nismo stigli u Andoru). Kako je rasla nadmorska visina, pejzazi su bili sve ljepsi, krivine sve duze i ostrije i ljepse za voznju. U Andoru smo stigli relativno rano, pa nam nije nista preostalo nego da odma napanemo prevoj Envaliru, najvisociji prevoj u ovom dijelu Pirineja. Kako smo se peli prema vrhu kisa je pojacavala, nismo mogli toliko da uzivamo u pogledu ali je uzbudjenje ipak bilo na max bez obzira na sve. Odlucili smo da se spustimo u jedan francuski gradic, pa smo se opet vracali za Andoru samo preko drugog prevoja. Inace u ovom dijelu planine postoje mnostvo manjih prevoja, trebalo bi tu i makar sedmica dana da se sve obidje ali smo na zalost bili ograniceni vremenom. Andora je sa svih strana okruzena planinskim vrhovima, nema bas puno sunca, Dante nije bio previse odusevljen ali meni je do jaja. I ima prejeftine moto opreme s obzirom da je tax free zona! Tu smo prespavali, sledece jutro obisli jos neke vidikovce i zanimljive check pointe i onda smo napali cuvenu rutu N 260, stari put u podnozju Pirineja koji se proteze od spanske istocne obale pa sve do Pamplone. Savrsena priroda, mala srednjevjekovna sela, kanjoni, dugacke krivine i hrapavi asfalt, savrsenstvo za voznju. Vozili smo sve do malog gradica Ainsa, i taj dan nam je protekao bez kise. U Ainsu smo odlucili da prespavamo sasvim slucajno, a ispostavilo se da je to medju tri najljepsa sela u Spaniji, ima prelijep stari gradic, usce dvije rijeke, bogatu istoriju.

No Rich Parents

20. The Following 19 Users Say Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Sledeci dan je bio rezervisan za Francusku i grupu planinskih prevoja kojima se inace vozi Tour de France. Jos jedan kisan dan ali nije pokvarilo utisak ni zeru. Iz Ainse smo se zaputili prema prevoju Col de Pourtalet i tu smo usli u Francusku. Ostar planinski vazduh i nestvarna priroda, poneki motociklista i veliki broj biciklista koji se valjda spremaju za trku posle kratke pauze nastavili smo dalje, sela i gradici kroz koje smo prolazili su bukvalno kao iz bajke, taj francuski dio Pirineja je nesto nevjerovatno. Tesko da se rijecima moze opisati, okacicu par slika ali opet nece biti dovoljno. Od svih prevoja izdvojio bih Col de Tourmalet koji je jedan od najznacajnijih prevoja kad je Tour u pitanju. Ovaj dan je bio i poslednji dan naseg boravka u Pirinejima. Povratak kuci i nije bio toliko zanimljiv, bilo je dosta autoputa, vec smo bili umorni itd itd…

Sve u svemu, bilo je tu jos mnogo toga, ovo je neka moja najprostija verzija, mozda Dante ima da doda jos nesto, ili da mozda okaci neku sliku koju ja nemam. Inace smo cijeli put i snimali sa dvije akcione kamere, mozda na zimu i skarabudzimo neki video pa okacimo nedje. Sto se vremena tice, kad je najvise trebalo da nas ispostuje, nije, ali i takve stvari su dio avanture, kad bi sve bilo idealno onda ne bi to bilo to

No Rich Parents

22. The Following 14 Users Say Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,507
    Thanks Thanks Received 
    3,800
    Thanked in
    2,255 Posts

Ovako se živi,meračili ste ga predobro
    ...

24. The Following 2 Users Say Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Ovako se živi,meračili ste ga predobro
    Jesmo, kamo srece da ovo moze češće da radi, ali nije tako jednostavno… budzet, slobodno vrijeme, pravi ljudi, ispravan motor, treba dosta kockica da se poklopi ali nije nemoguce… inace, mi smo tamo posli bez ikakvog plana, uvece na smjestaje smo planirali dje cemo sjutra, to se tako inace ne radi ali nama je opet bilo najjace htjeli smo u povratku i da vozimo Alpe, makar jedan dio, Dante je bio raspolozen (vozi coek GSa pa moze 20 dana zaredom po 500 km dnevno, nije problem ali mene su ledja ubijala u povratku, bili smo umorni, jbg… mozda i bolje sto smo to ostavili za neki sledeci put, ne valja se previse ni forsirati pogotovo kad je motor u pitanju

No Rich Parents

26. The Following 4 Users Say Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,507
    Thanks Thanks Received 
    3,800
    Thanked in
    2,255 Posts

Oduvijek sam im se divio kad ih vidim u grupama,i govorio da znaju za shta žive

Uživali tako josh dugo godina

P.S.Naravno kod nas je budzet primarna stavka,dok vecini stranaca koje vidjamo svakodnevno na nashim cestama to ne predstavlja problem.
    ...

28. The Following 2 Users Say Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Oduvijek sam im se divio kad ih vidim u grupama,i govorio da znaju za shta žive

Uživali tako josh dugo godina

P.S.Naravno kod nas je budzet primarna stavka,dok vecini stranaca koje vidjamo svakodnevno na nashim cestama to ne predstavlja problem.
    Hvala ti!

Budzet je naravno bitna stavka, ali nije nuzno i najbitnija, kako mnogi misle. Sta vise, sve je to od coeka do coeka. Ja cu nedje zapalit motorom pa cu spavati i u sator ako se tako dogovorimo, sa istim zadovoljstvom kao sto bih spavao u hotelu sa pet zvjezdica. Evo izuzmimo motore, vidi backpackere, hard core low budget opcija ali oni obidju tako cijelu Evropu, svijet. I kad sve to prodje, nije bitno jesi li ga obisao stopirajuci, na motoru od 30k ili avionom, obisao si ga brate i to je to. Slobodno vrijeme je postalo veci luksuz nego sto su to pare…

No Rich Parents

30. The Following 4 Users Say Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,366
    Thanks Thanks Received 
    2,381
    Thanked in
    1,491 Posts

Quote Originally Posted by miovrag View Post
    Bar, Makedonsko. Slikacu kasnije kada se vratim sa posla.

Evo.

Kvalitet slike TT je ocajan al se vide motori

Last edited by miovrag; 29-10-25 at 05:25.

32. The Following User Says Thank You to miovrag For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    193
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    79 Posts

Je li istina da se svi motori od 49cc registruju na 5 godina, ili je to samo neka fora prodavača?

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by Dall’Igna View Post
    Je li istina da se svi motori od 49cc registruju na 5 godina, ili je to samo neka fora prodavača?

Registruju se na 5 godina ALI mora u saobraćajnu bit upisano da je registrovan.
    Takođe svake godine moraš da uplatiš polisu da bi bio regularan.
    Većina prodavaca plati registraciju na 5 god koja je nekih 70-ak € i kaže "on ti je registrovan brate 5g ne treba ti ništa, samo sipaj i vozi", a onda te zaustavi policija pa ti trazi polisu (koja kosta ispod 15€) i ti je logično nemaš i platiš kaznu od 80€ jer si neupućen ili nisi znao da moraš imat polisu osiguranja.
    Imaš dosta tih prodavaca koji će ti reć "on je trajno registrovan, ne treba ti registracija za njega, samo polisa".
    NE polisa NIJE REGISTRACIJA.
    SAMO VAŽEĆA POLISA + UPIS U SAOBRAĆAJNU = REGISTROVAN MOTOR.

35. The Following User Says Thank You to pauki For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    193
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    79 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Registruju se na 5 godina ALI mora u saobraćajnu bit upisano da je registrovan.
    Takođe svake godine moraš da uplatiš polisu da bi bio regularan.
    Većina prodavaca plati registraciju na 5 god koja je nekih 70-ak € i kaže "on ti je registrovan brate 5g ne treba ti ništa, samo sipaj i vozi", a onda te zaustavi policija pa ti trazi polisu (koja kosta ispod 15€) i ti je logično nemaš i platiš kaznu od 80€ jer si neupućen ili nisi znao da moraš imat polisu osiguranja.
    Imaš dosta tih prodavaca koji će ti reć "on je trajno registrovan, ne treba ti registracija za njega, samo polisa".
    NE polisa NIJE REGISTRACIJA.
    SAMO VAŽEĆA POLISA + UPIS U SAOBRAĆAJNU = REGISTROVAN MOTOR.
    Jasno jasno, hvala puno!

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    5,757
    Thanked in
    3,323 Posts

Aj izbacite neki troskovnik kolege, gorivo karte autoput... za spavanje ne pitam to je vec od 20 do 2000

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

38. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Troskovnik… sad sam zvao Dantea da ga pitam koliko smo potrosili nismo vodili racuna, ali je to nedje bilo oko 1500e ponaosob, mozda koja stotina preko. Sjecam se da su samo putarine od juga Francuske do CG bile 190e. Trajekt Drac-Bari 135e sa kabinim, Civitaveccia-Barselona nesto oko 200. Smjestaji su nam bili u rendzu od 50 do 120. U principu, na te dalje ture, jedan dan na motoru bude oko 200e. Moze to i mnogo manje, moze i mnogo vise, naravno, ali mislim da je to neka norma. Zavisi i dje se ide. Za iste pare koje bi potrosio za 7 dana u alpe recimo, po Turskoj bi mogao da se vozis 15 dana.
    Neki moji prijatelji koji su se dosta naputovali motorom kazu da je najbolji recept da svak sebi placa gorivo i smjestaj, a sve ostalo iz zajednickog budzeta dje svi prilazu istu sumu. Ja i Dante smo imali zajednicki budzet za sve i to je nama funkcionisalo bez greske. Ne znam, ima odje jos kolega koji su bili na malo dalje ture, mozda neko da napise neke predloge koji je najbolji recept za budzet kad ide vise ljudi. Volio bih i ja da cujem druga mislienja.

No Rich Parents

40. The Following 4 Users Say Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Da neko pogresno ne shvati ali sta je tih 1500€ na spram osjecaja, dozivljaja, iskustva, druzenja....svakako bi pare nedje drugo otisle. U tome i jeste trip da se uziva i nauziva pa potrosilo se 200 ili 2000€.
    Svaka cast na svemu i ja sam misljenja da je za duze putivanje idealan broj putnika/motora 3 do 4 sve preko toga zna bit mnogo tesko u dogovoru za bilo sta, opet naravno da sve zavisi kakvi se ljudi potrefe i koliko je sve lagano.
    Ja nikad ne bih posao nedje dalje sa masu ljudi, bojim se da sto nas je vise to je manje uzivanja.

42. The Following User Says Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Page 126 of 135 FirstFirst ... 2676116122123124125126127128129130 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks