Quote Originally Posted by JigSaw View Post
Mozda sam ja lud i corav al na osnovu snimka mi je prica ovog ostecenog nidje veze. Vide se likovi da normalno idu trotoarom i gledaju svoja posla, niti su se okrenuli put kafane, niti zastali nit ista. Ovaj izlazi cim ih je vidio, zalijece se i i kolko ja vidim prvi udara lika na trotoaru koji mu vraca nogom. Milo mi je da momak nije dobio neka trajna ostecenja i da nisu duboke ubodne rane al mi se bas cini da je on trazio problem (a pivo je ispred njega) a ne da je htio da bude neki lokalni heroj
Ako je oštećeni momak koje je izašao iz kafane,dobio je (neću reci zasluženo jer vadjenje noža nije način)koliko se vidi na snimku to sto je prvi napao,sad ne možemo znati šta se tu desilo ili imaju nešto od ranije,makar ja ne mogu ništa reci preko ovog snimka.
Odje narod odma skoči da osudjuje ove,u odbrani naših gradjana,ali valja prvo utvrditi šta je bila pozadina. A mediji fino to pumpaju.
Znam recimo situaciju sa vozačem autobusa od prije nekih mjesec dana,pričao mi je covjek da je tu zapravo vozač autobusa bio kriv,iako su svi ovog drugog osudili da ga je napao.

Niko od nas ne može podrzavati neko nasilje,kamoli od stranaca,može se desiti sjutra bilo kome od nas,ali ne treba osudjivati unaprijed bilo koga.